içinde ,

HavalıHavalı

Sahneden Ekrana | Oyunculukları ile Beğeni Toplayan 10 Koreli İdol

K-drama olarak bildiğimiz diziler, Kore’nin sistemli bir şekilde dünyaya sunduğu pek çok üründen biri. Bu yapımlar devletin kültür tanıtım politikaları çerçevesinde (ki bu da ileride bambaşka bir yazının konusu olabilir) destekleniyor ve inanılmaz bir üretim hızıyla neredeyse her gün hayran kitlesini genişletiyor. Bu baş döndüren sirkülasyon içinde yeni yüzlerin ortaya çıkışı da kaçınılmaz oluyor. İşte tam burada K-drama sektörü başını çevirip başka bir eğlence ögesi olan K-pop’tan yeni yüz devşirmekte bir sakınca görmüyor. Birden fazla dizide rol alarak bu konuda rüştünü ispatlamış, dünyanın dört bir yanında pek çok insanın, özellikle kadınların kalbini çalan ve oyunculuk kariyerlerine güncel dizilerle devam eden 10 erkek idol-oyuncuyu sizler için derledik.

Editör: Doruk Adakoğlu – 01.06.2023

#1 Lee Seung-gi

13 Ocak 1987 doğumlu Lee Seung-gi’yi bir oyuncu olarak tanıyanların, idol olduğunu bilen ya da onu bir idol olarak tanıyanlardan daha fazla olması kuvvetle muhtemel. 2000’li yılların başından beri sektörde boy gösteren ve pek çok ödüle sahip olan oyuncu yakın zamanda dünya evine girdi.

Rol aldığı diziler: The Law Cafe, Mouse, Vagabond, A Korean Odyssey, The Producers, You're All Surrounded, Gu Family Book, The King 2 Hearts, The Greatest Love, My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox, Brilliant Legacy, Famous Princesses, Nonstop

#2 Seo In-guk

İdollüğünden çok oyunculuğu ile tanınma durumu 23 Ekim 1987 doğumlu Seo In-Guk için de geçerli diyebiliriz. Bir yetenek şovu sayesinde şarkıcı olarak kariyerine başlayan ve aynı zamanda söz yazarlığı da yapan başarılı isim oyunculuk kariyerine ise 2012 yılında başladı.

Rol aldığı diziler: Reply 1997, Master's Sun, High School King of Savvy, Hello Monster, Squad 38, Shopping King Louie, The Smile Has Left Your Eyes, Doom At Your Service, Café Minamdang.

#3 Cha Eun-Woo

Bu listedeki isimlerin arasında şu sıralar belki de en popüler olanı Cha Eun Woo olsa gerek. Erkek grubu Astro’nun bir üyesi ve 30 Mart 1997 doğumlu. Sektöre bir filmde küçük bir rolde yer alarak başlasa da, Astro 2016 yılında çıkış yaptığında bir idol olarak tanındı. Şu sıralar hayatını kaybeden grup arkadaşı Moonbin'in yasını tutsa da da, programlanmış takvimine devam ediyor ve kadrosunda yer alması olası diziler hakkında çeşitli haberler yapılıyor.

Rol aldığı diziler: Island: Season 1-2, True Beauty, Rookie Historian Goo Hye-Ryung, Top Management, My ID Is Gangnam Beauty, Sweet Revenge, The Best Hit, My Romantic Some Recipe, To Be Continued.

#4 Do Kyungsoo (D.O.)

Çıkışlarını Koreli-Çinli üyelerin bir karması olarak yapan ve Growl isimli şarkıları bir dönem oldukça ilgi gören erkek grubu EXO’nun 12 Ocak 1993 doğumlu üyesi Do Kyungsoo (D.O.) son dönemde grubu ile bir geri dönüş albümü hazırlığı içinde. Zorunlu askerlik görevini tamamladıktan sonra hem solo hem de grupla çalışmalarına devam eden idol, oyunculuk performansı ile pek çok kesimden beğeni ve takdir topluyor.

Rol aldığı diziler: Bad Prosecutor, 100 Days My Prince, Positive Physique, Hello Monster, EXO Next Door, It's Okay That's Love, To The Beautiful You.

#5 Ok Taecyeon

2008 yılında çıkış yapan 2PM isimli erkek grubu, muadillerinin bir çoğunun “Güzel erkek” imajını seçerek çıkış yaptığı bir dönemde sert ve maço bir imaj sergileyerek bir fenomen yarattı. Bu grubun ana rapçisi olan Taecyeon, oyunculuk kariyerine 2010’da başladı.

Rol aldığı diziler: Cindirella’s Sister, Dream High, Who Are You, Assembly, Touching You, Bring It On, Ghost, Save Me, The Game: Towards Zero, Vincenzo, Secret Royal Inspector & Joy, Blind

#6 Im Siwan

İdol olarak değil, oyuncu olarak tanınıyor demenin abartı kabul edilemeyeceği bir isim daha. Erkek grubu ZE:A üyesi olan 1 Aralık 1988 doğumlu Im Siwan, rol aldığı dramalardaki performansları ile izleyicilerin dikkatini çekmekle kalmadı, pek çok ödüle de ulaştı.

Rol aldığı diziler: Missing: The Other Side 2 (Konuk Oyuncu), Summer Strike, Thirty, Nine (Konuk Oyuncu), Tracer 2, Tracer, Run On, Strangers From Hell, The King in Love, My Cat Man, Misaeng, Triangle, Pure Love, Waiting for Love, Reply 1997, Standby, Man From the Equator, The Moon Embracing The Sun

#7 Rowoon

Gerçek adı Kim Seok-woo olan 7 Ağustos 1996 doğumlu şarkıcı, erkek grubu SF9 üyesi. Grubu ile çıkışını 2016 yılında gerçekleştiren Rowoon, aynı yıl içinde Click Your Heart isimli yapımda başrolü üstlense de oyunculuk kariyerine 2017 yılında bir dizide konuk oyuncu ile yer alarak başladığı söylenebilir.

Rol aldığı diziler: School 2017 (Konuk oyuncu), About Time, Where Stars Land, Extraordinary You, Was It Love (SF9 ile birlikte konuk), She Would Never Know, The King’s Affection, Tomorrow, Destined With You

#8 Rain

Asıl adı Jung Ji-Hoon olan ve Rain sahne adını kullanan şarkıcı, 25 Haziran 1982 doğumlu. Bol ödüllü Rain, 2003 yılından beri oyunculuk yapıyor. Kore’nin en güzel kadınlardan biri olarak kabul edilen Kim Tae-Hee ile 2017’den beri evli olan oyuncu, iki kız çocuk babası.

Rol aldığı diziler: Sangdoo, Let’s Go to School!, Full House, A Love to Kill, The Fugitive: Plan B, My Lovely Girl, Come Back Mister, Sketch, Welcome 2 Life, Ghost Doctor, The Queen’s Umbrella (Konuk oyuncu), The Rich

#9 L

13 Mart 1992 doğumlu, asıl adı Kim Myung-soo olan L, 2010’da Infinite grubunda vokal olarak çıkış yaptı. İlk oyunculuk deneyimini bir Japon draması ile kazanan L, Kore yapımı dizilerde 2012 yılında oynamaya başladı. 2017’den sonra popülerliği artan oyuncu zorunlu askerlik görevini tamamladıktan sonra oyunculuk kariyerine devam ediyor.

Rol aldığı diziler: Numbers, Royal Secret Agent, Welcome, Angel’s Last Mission: Love, Ms. Hammurabi, The Emperor: Owner of the Mask, One More Time, The Time We Were Not In Love, My Lovely Girl, Cunning Single Lady, The Master’s Sun, Mom is Acting Up, Shut Up Flower Boyband

#10 Lee Jun-ho

Kapanışı, başrolü Girls’ Generation üyesi YoonA ile paylaştığı dizi hayranları tarafından heyecanla beklenen Lee Jun-ho ile yapıyoruz. 25 Ocak 1990 doğumlu Jun-ho, tıpkı Taecyeon gibi 2PM grubunun bir üyesi. Aday gösterildiği ödüllerin bir çoğunu kazanan başarılı ismin dizi sektörüne adım atışı 2016 yılına denk geliyor.

Rol aldığı diziler: Memory, Uncontrollably Fond (Konuk Oyuncu), Good Manager, Rain or Shine, Wok of Love, Confession, The Red Sleeve, King The Land

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

semra tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kadın Araştırmaları Alanında Kitap Önerileri

    Martin Eden: Bir Aidiyet Sancısı