içinde

Depremde Sağ Kalanlar Şimdi De Zehir Soluyor

Hatay‘da ağır hasarlı binaların enkazlarının taşınmasıyla birlikte yeni sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Moloz döküm sahalarının yerleşim alanlarına yakınlığı akciğer kanseri tehlikesi yaratan asbest’in yoğun toz bulutu içinde şehrin üstüne yağmasına sebep oluyor. Hatay’daki iki döküm sahasından biri olan Antakya, Altınözü mevki, Narlıca Köyü‘nü tepeden gören ormanlık alanın içinde yer alıyor. Zeytin ağaçları ve bitki örtüsü asbestli tozların etkisiyle griye dönmüş durumda. Bir diğer moloz döküm sahası ise Samandağ‘da; AFAD‘ın Samandağ stadının içine kurduğu Çadırkent‘e sadece 20 metre uzaklıkta. Sahadan çıkan tozlar çadırkentte yaşayan depremzedelerin sağlığını tehlikeye sokuyor. Toz bulutlarına maruz kalan vatandaşları tehlikeli hastalıklarla karşı karşıya kalma riskleri artıyor.

Editör: Doruk Adakoğlu – 07.06.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Danışman

Furkan Toprak tarafından gönderildi

1999 yılında Mersin'de doğdum. 22 yaşındayım. Çukurova Üniversitesi İletişim Bilimleri 2. sınıf öğrencisiyim. 2018 yılında Harran Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazanmıştım; devam edemedim. Ardından bir süre bekleyip Çukurova Üniversitesi'nde İletişim Bilimleri bölümüne kaydoldum. Küçükken bir trafik kazası geçirdim. Bu durum sağlığım açısından fizikdel gelişimimi olumsuz etkiliyor. Hedefim bu sitede yazılar yazarak, fotoğraflar paylaşarak farkındalık yaratmak olacaktır.

Makale YazarıYorumcuÜyelik YılıVideo YapımcısıTestçi

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Aslında Travma Tepkisi Olan Kişiliğim Sandığın 5 Davranış

    Mide Virüsü: Gastroenterit Nedir?