içinde ,

2456 Özel Okulun Dahil Olduğu Burs Programı | Misafir Öğrenci Sistemi Nedir?

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilde yıkıcı etkisini gösteren, yüzyılın en büyük doğal felaketi sayılan depremin üzerinden 8 gün geçti. Her can kaybı haberiyle içimiz yanıyorken diğer taraftan da mucize niteliğinde hayata tutunuş hikayelerini duyarak adeta bizler de hayata bağlanıyoruz. Yavaş yavaş hayat akışına döndürülmeye çalışılan alanların başında eğitim de yerini aldı.

4 gün önce Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yaptığı LGS ve YKS sınavlarında erteleme veya iptal olmadığını açıklarken 2020 yılının sınavlarını referans göstererek LGS öğrencilerinin 2.dönem konularından, YKS öğrencilerinin de ikinci oturum olan AYT sınavında 12.sınıfın 2.dönem konularından muaf olduklarının altını çizmişti.

Sınavda çıkacak konuların detaylı listesine ulaşmak için 2023 YKS ve LGS Adaylarının Dikkatine!  içeriğimize göz atabilirsiniz.

Bazı eğitim kurumları, dershaneler ve yayınevleri Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Adana, Osmaniye, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok yerleşim yerinde yaşayan öğrenciye çeşitli eğitim desteği vereceklerini duyurmaya devam ediyor.

Eğitim alanında en kapsamlı destek platformlarından biri olan Misafirogrenci.org, 2456 okulu kanatları altına alan özel okul sektörünü temsil eden en büyük dernekler bahsi geçen sitede kamuoyuna sunduğu basın açıklamasında platformun hiçbir ticari amaç gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getirdiler.

‘’Bölgeden çeşitli illerimize göç eden yavrularımızı ikinci dönem boyunca özel okullarımız da tam burslu olarak (yemek – kitap – eğitim dahil olmak üzere ücretsiz) okutacağımızı bildiriyoruz. Bu kapsamda kampanyaya destek olan tüm özel okullarımızın misafir öğrenci kontenjanlarını duyuracağımız online ortak bir platformdan (yakında yayında olacak olan www.misafirogrenci.org üzerinden) ilan edecekler ve ilgili öğrencilerimizin de bu platform üzerinden müracaat etmeleri sağlanmak suretiyle kayıt işlemleri yürütülecektir. Eğitime emek veren ve ülkemizin yarınına yatırım yapan Türkiye’nin eğitimcileri olarak bu süreçte katkımızı en iyi bildiğimiz yoldan yapmayı da misyon olarak görüyoruz. Tüm bu süreçler Milli Eğitim Bakanlığının denetimine açık olacaktır.

Deprem mağduru öğrencilerimizi özel okullarımıza davet ediyoruz. Öğrencilerimizi kurumlarımızda misafir etmeyi bu elim hadise karşısında milletçe hissettiğimiz büyük acıyı biraz olsun hafifletecek bir imkan olarak görüyoruz. ‘’

Misafir Öğrenci Sistemi Nedir?  

Misafir Öğrenci Sistemi, 10 ilimizde yaşanan iki ayrı depremden etkilenen öğrencilerin, 2022-2023 eğitim yılının ikinci döneminde tam burslu (eğitim, yemek, kitap) olarak öğrenim görebilmelerini sağlamak için oluşturulmuştur. Bu sisteme dâhil olan özel okulların ve ilgili burs kontenjanlarının ilan edilmesine olanak sağlar. Misafir öğrenci kabul eden okullar, 2022-2023 eğitim yılının ikinci döneminde misafir öğrenciden; eğitim, yemek ve kitap hizmetlerini ücretsiz olarak sunar.

Misafir Öğrenci Kontenjanından Yararlanılabilmesi İçin Gerekli Şartlar Nelerdir? 

1. Kurumların misafir öğrenci kontenjanı ilan ettikleri sınıf seviyesinde öğrenci olmak.

2. 2022-2023 Eğitim yılının birinci dönemini depremlerin yaşandığı 10 şehirden (Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Hatay) bir tanesinde tamamlamak

– Misafir öğrenci kontenjanı sunan okul, aday öğrencin bu illerde yer alan bir okuldan nakil işlemini gerçekleştirmesini isteyebilir.

3. Depremden olumsuz etkilenilmiş olmak.

-Misafir öğrenci kontenjanı sunan okul, aday öğrencinin ikamet ettiği konutunun zarar görmesi başta olmak üzere olumsuz etkilendiğini gösterir bir belge talep edebilir.

Editör: Nur Bersun Aynur – 14.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Karadeniz Ereğli ve Herkül Efsanesi

    2023’ün En Ünlü 10 Grafik Tasarım Trendi