içinde

İnanılmazİnanılmaz MuhteşemMuhteşem

Çok Can Alan Şeytan Havuzu: Bir Aborijin Efsanesi

Şeytanın Havuzu Efsanesi: Neden bu kadar çok can aldı?

Az bilinen güzellik noktalarını arayanlar, Babinda Creek’teki ‘The Boulders’ı ziyaret ettiklerinde gerçek bir heyecan yaşayacaklar.

Far North Queensland’deki Cairns’in güneyindeki Babinda Deresi’nin kristal suları, eyaletin en yüksek dağı olan Bartle Frere Dağı’ndan buharlı yağmur ormanlarından geçerek Great Barrier Reef Sahili’ne doğru akar.

Yolda, sular, pastoral bir ortam ve en sevilen turistik cazibe merkezi olan Babinda Boulders olarak bilinen bir su birikintisine akar. Üç derenin birleştiği yer özellikle güzel bir manzara sunuyor, burada kayalar üzerinden ve yarıklardan ve yarıklardan aşağı yuvarlanarak orta büyüklükte bir havuza giriyor ve içinden çok olağandışı bir rota çıkıyor. Suyun aşındırdığı bir granit yatağın üzerinde, dere birdenbire dev kayalar arasında dalgalanarak yaklaşık on beş fit kadar aşağıda köpüklü bir selde kayboluyor; tüm süreç yukarıdaki kayalık platformda durup kayalıkların arasındaki çatlaklardan bakarak gözlemlenebilir. Yerel Aborijin topluluğu için Babinda (kayaların üzerinden akan su anlamına gelir) kutsal topraktır.

Kuzey Queensland’deki Babinda’daki gözde Şeytan Havuzu’nda bu kadar çok gencin ölmesinin nedeninin yasak aşkı anlatan bir Aborijin efsanesi olduğu söylenir.  Cairns’in yaklaşık 58 km güneyinde, turistler ve yürüyüşçüler için popüler bir yer olan Devil’s Pool’da 1959’dan beri birçok erkek hayatını kaybetti. Pitoresk bir Queensland yağmur ormanının kalbinde, en az 20 yolcunun canını alan, aldatıcı derecede sakin bir Babinda Boulders veya daha uygun bir şekilde Şeytan Havuzu olarak anılır.

Cairns’deki sırt çantalı gezginler arasında popüler olan, sakin yüzeyi hafife alan ve altındaki akımın gücünü yanlış hesaplayan bir yürüyüş parkurunun dibindedir.

Aborijin inanışına göre göre Babinda Boulders, eski zamanlardan kalma genç bir kadın olan Oolana’nın ruhuna musallat olur ve o noktada boğulur.

Oolana aşka sadık ruh

Oolana,  Yindinji Kabilesinden güzel bir genç kadındı. saygın bir kabile olan Elder Waroonoo ile evlenmek üzere seçildi. Çift evlendikten sonra vadilerine başka bir kabile girdi ve Oolana, ziyaret eden kabileden yakışıklı bir genç adama aşık oldu. Adı Dyga. Yasak aşkları çiçek açarken Oolana ve Dyga  İlişkilerini sürdürmek için kabilelerinden kaçtı ve vahşi doğaya gittiler. İki kabile onların ortadan kaybolduğunu öğrendiğinde onları aramaya çıktılar… çifti Babinda Boulders’da buldular. Aşıklar kısa sürede kendi kabilelerinin üyeleri tarafından yakalandı. Dyga kendi kabilesi tarafından sürüklenirken, Oolana kendisini tutsak eden kendi kabilesinden kurtudu ve bir daha asla gerçek aşkıyla birlikte olmayacağını bilerek kendini derin su birikintisi olan  Şeytan Havuzları olarak bilinen yakındaki kaynaklara attı. Dyga’nın onu takip etmesini istedi. Dyga, Oolana’nın sulara çarptığını duyduğunda, kayıp sevgilisi için acı dolu haykırışları durgun suları hızla akan bir sel haline getirdi ve toprak hüzünle sallandı. Devasa kayalar derenin etrafına dağıldı. Busırada sularla ve kayalarla savaşırken ağlayarak Dyga’ yı çağıran Oolana çağlayan sular ve kayaların arasında Dyga’nın ona gelmesini beklerken kayboldu.

Bugün, Oolana hala kayıp aşkını arıyor, genç erkekleri Şeytan Havuzu’nun buzlu sularında ölüme çekiyor.

Efsane, Oolana’nın ruhunun Şeytan Havuzları’na musallat olduğunu, erkekleri su altına çekmeden önce kaynaklara çektiğini ve kayıp aşkını sonsuz arayışının bir parçası olarak ölüme götürdüğünü söylüyor.

“Aborjin efsanesi, ruhunun hala kayaları koruduğunu ve kayıp sevgilisi için yaptığı çağrıların hala duyulabildiğini söylüyor.”

Devil’s Pool’daki genç erkeklerin gizemli ölümleri

Şeytan Havuzu’nun yanına dikilmiş bir levhada şöyle yazıyor:

“Ziyarete geldi ve sonsuza kadar kaldı.” 

1959’dan bu yana Şeytan Havuzu’nun sularında 20 genç hayatını kaybetti. Bu 20 ölümden (bazı kaynaklar trajik sonucu daha da artırıyor) biri hariç hepsi genç erkeklerdi.

Pervasız davranışlar ve tehlikeli akıntılar bir yerde birçok boğulma olayını açıklayabilirken, bu tek yüzme deliğinde genç erkeklerin çok sayıda ölümü oldukça sıra dışı görünüyor. Özellikle de zamansız ölümleri sırasında tüm kurbanların aslında suda yüzmediğini düşündüğünüzde.

Bir olayda, genç bir çift kaya platformunda birlikte durup manzarayı hayranlıkla izlerken, bir tanığa göre sular aniden yükselip ikisini de suya sürükledi.

Kız hayatta kaldığı için şanslı olsa da, erkek arkadaşı maalesef hayatta kalamadı. Havuzu ziyaret eden yerel bir tanık, birkaç dakika önce su kenarının yukarısındaki kayanın üzerinde dururken çiftin bir fotoğrafını çekmişti.

Uzun süredir SES (Devlet Acil Servis) üyesi Dulcie Schnitzerling’in Brisbane Times’a anlattığı bir başka vakada, 24 yaşındaki Peter McGann, 1979’da havuzda kayaların arasındaki kısa boşluktan atlayarak kaydı ve kayboldu daha sonra ölü bulundu.

Şeytan Havuzu’nda kaydedilen başka ölüm, 2009’da Tazmanyalı Deniz Denizcisi James Bennett’in ölümüydü. Diğer kurbanlar arasında 2006’da Adelaide’li bir turist ve Sidney’den bir iş adamı yer alıyor. Görünüşe göre, lanetli havuza yerel halktan ziyade ziyaretçiler kurban oluyor.

Ancak Devil’s Pool’daki ölümlerin raporları 1959’dan çok önceye dayanıyor.

10 Haziran 1933 Cumartesi günü Cairns Post, Search Proceeding başlıklı aşağıdaki raporu içeriyordu: “Talihsiz adam Bay T. Winterbottom’un Barron Şelaleleri’ne süpürülmesinin ve muhtemel tüm yerlerin aranmasının üzerinden neredeyse bir hafta geçmesine rağmen, cesedi henüz bulunamadı.

Şelalenin altındaki ilk havuz muazzam bir derinliğe sahip olduğundan ve belki de ceset bu suyun altında bulunabilecek yarıklara veya mağaralara yerleşmiş olabileceğinden, vücudun nerede olabileceği konusunda sorun olmuştur. Yine ceset, ikinci havuzun altındaki yarıklardan birine yerleşmiş olabilir. Aramaya devam ediliyor ve Şeytan Havuzu’nda bir arama daha yapılacak.”

Ve yine The Cairns Post’ta, bu sefer 18 Kasım 1940’ta Atherton’da Inquest, “Geçen Pazar Şeytan Havuzunda boğulan sekiz yaşındaki çocuk John Dominic English’in trajik hikayesi, Atherton’daki Polis Mahkemesinde yeniden anlatıldı… ”

Başkaları da mutlaka vardır.

Kutsal siteye saygı duymak

Yerel Aborjinlere göre, kutsal siteye saygısızlık ederseniz site size saygısızlık etmiş olur. Bu, başkaları tarafından havuzda hayatını kaybedenlerin anısına yapılan plaketi tekmeleyerek saygısızlığını gösteren böyle bir gencin hikayesiyle açıklanıyor gibi görünüyor. Plakayı tekmelerken kaydı, havuza düştü ve boğuldu.

Su birikintisinde meydana gelen boğulma ölümlerinin görünüşte yüksek insidansını sona erdirmek amacıyla, Cairns Bölge Konseyi bir Yasak Bölge başlattı ve gözü pek yüzücüleri caydırmak için bir dizi uyarı işareti dikti.

Cairns Belediye Başkanı Val Schier, “Şeytan Havuzu’nda en son 2008’de olmak üzere 17 ölüm kaydedildi. Bu Yasak Bölgenin amacı daha fazla olayı önlemektir.” dedi.

Birkaç yıl önce bazı yerliler, ölümleri sona erdirmek için belki de daha az mantıklı olan ve kutsal alana saygı göstermeyi kesinlikle başaramayan bir öneriyi düşündüler. Planları, Şeytan Havuzu’nu dinamitle patlatmak ve tüm alanı moloz haline getirmekti.

Neyse ki, bu asla denenmedi. Böylesine kutsal bir yeri böylesine bir yıkıma uğratmaya çalışan birini kim bilir nasıl bir son bekliyordu?

Filmde yakalanan hayalet görüntüleri

Devil’s Pool’da 50 yılı aşkın bir süre içinde çoğu genç erkeğin 17 ölümü yeterince gizemli değilmiş gibi, görünüşe göre Devil’s Pool’un sularından bakan hayalet görüntüleri gösteren birkaç fotoğraf ortaya çıktı.

Brisbane Times, bir kurbanın babası tarafından cesedin bulunduğu yerde çekilen böyle bir fotoğraftan haber yaptı. Suda kurbanın yüzünü gösteriyor gibi görünüyor.

“Baba aşağı inince polis onu dışarı çıkardı ve nereye düştüğünü gösterdi. Ve bunun fotoğrafını çekti. Ve geri geldi ve ona onu nereye bağladıklarını gösterdiler. Ertesi sabah onları geliştirmek için Innisfail’e gittiğinde, buldukları şey buydu. O fotoğraf, ağzında sigara bile var.”

17 ölümden sonraki yıllardaki olüm haberleri:

  • Cairns yağmur ormanlarında perili ‘Şeytan Havuzu’ en az 19 can aldı 
  • Aborijin tarihi, kalbi kırık bir kadının ruhunun erkekleri ölüme çektiğini söylüyor 
  • 19 ölümden 17’sinin 2020’de bir genç kızla birlikte erkek olduğu bildirildi.
  • Çarşamba günü, 37 yaşındaki Shanon Hoffman’ın cesedi bulundu.
  • Güçlü akıntının onu alıp götürmesinden iki gün önce kayboldu 
  • 18 yaşındaki Madison Tam, 6 Nisan 2020’de aynı ünlü yüzme noktasında öldü. 

şeklinde haberler devam etmektedir.

37 yaşındaki Brisbane babası Shannon Hoffman (resimde),  Cairns’in güneyindeki Babinda Boulders’daki yasaklı yüzme alanında bir arkadaşıyla yüzerken, su yüzeyinin altında kayboldular.

18 yaşındaki Madison Tam, Cairns’in güneyindeki Babinda Boulders’da yasak olan bir yüzme alanı olan Devil’s Pool’da kürek çekerken kayboldu.

Uyarı mı, lanetli mi yoksa sadece tehlikeli mi?

Bu gizemli su birikintisinden ve görünen yüksek sayıdaki ölümden ne anlamalıyız? Oolana’nın âşık ruhu, genç erkekleri Şeytan Havuzu’nun buzlu sularında ölüme mi çekiyor? Bir yer gerçekten öldürme yeteneğine sahip negatif veya kötü enerjiye sahip olabilir mi? Yoksa çok sayıda ölüm, böylesine tehlikeli bir su birikintisi için o kadar da sıra dışı değil mi ve Oolana ve Dyga’nın efsanesi, yerlilerin Şeytan Havuzu’nun tehlikeli sularında yüzme riskine girmemeleri için bir uyarı anlamına mı geliyor?

Yukarıdaki videoda daha fazlasını izleyebilirsiniz.

Editör: Astropower – 06.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Indium tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Engeller Hayata Engel Değil – Sesli Makale

    Japon Takvimi Neden Resmi Olmayan Yemek Tatilleriyle Dolu?