içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

İnsanlığa Olan İnancınızı Geri Getirecek Gerçek Hikaye Filmleri

11 Eylül saldırıları, Dünya Savaşları gibi gerçek olayları anlatan filmler, dünyanın bir cehenneme gittiğini düşünmenize neden olabilir. Belki de hiçbir şey sizi dünyada bir parça insanlık kaldığına ikna edemez.

Terapist gibi bir profesyonele yapacağınız gezi, sizden daha fazla gönüllü olmanızı, daha güvenilir olmanızı, çocuklarla zaman geçirmenizi ve diğerlerinin yanı sıra aktif olarak iyi haberler aramanızı istemek gibi seçeneklere götürecektir. Bu seçenekler işe yarayabilir, ancak bu beş gerçek hikaye aynı zamanda insanlığa olan inancınızı yeniden kazanmanıza yardımcı olacak.

Editör: Astropower – 24.07.2022

#1 MERHAMET

En büyük hatalarımızdan daha büyüğüz. Hepimizin merhamete ihtiyacı var. Just Mercy filminde ağır siklet aktör Michael B. Jordan'ı avukat Bryan Stevenson ve akademi ödüllü Jamie Foxx'u Walter McMillian canlandırıyor. Ve bu film göz yaşartmaktan başka bir şey değil. Stevenson, eğitimini tamamladıktan sonra, hayatını beyaz olmayan insanlara sert muamele ve haksız cezalardan kurtarmaya adadı. Bu tür asılsız suçlamaların merkezinde, Ronda Morrison'ı öldürmekle suçlanan siyah bir adam olan Walter Macmillan var.

#2 FORREST GUMP

Forrest Gump olarak Tom Hanks, her şeyi başaran birkaç zihinsel gecikmeye sahip bir adamın hayatını gösteren Oscar ödüllü bir performans sergiliyor. Forrest Gump, Elvis Presley'e nasıl dans edileceğini öğretmekten bir futbol yıldızı olmaya ve John F. Kennedy ile tanışmaya kadar her şeyi gördü.

Ancak film daha büyüleyici çünkü çocukluk aşkı Jenny'i asla unutmadı. Zor zamanlarda oradaydı ve Gump güneşli günlerde de orada olmasını sağladı. Gump'ın hikayesi insanlığın hala var olduğunu ve dünyada bazı iyi insanların kaldığını gösteriyor.

#3 RÜZGARI DİZGİNLEYEN ÇOCUK

Malavi halkı yoksulluk içinde ölüyordu, bu yüzden bir kurtarıcıya ihtiyaçları vardı. Bir tane buldular. Sadece kimsenin tahmin edebileceği kaynaktan değil. Rüzgarı Dizginleyen Çocuk , herkesi insanlığın hala var olduğuna inandıracak gerçek bir hikayeye dayanan bir film. Maxwell Simba tarafından oynanan William Kamkwamba, ölümün yaşayanları korkutmadığı bir zamanda, Kasungu, Malavi'nin dışındaki Mastilla Köyü'nde doğdu.

13 yaşındayken Kamkwamba, okul ücretlerinin yetersizliği nedeniyle liseden ayrılmak zorunda kaldı. Ancak, halkının birbirine düşman olacak kadar acı çektiğini görmek Kamkwamba'yı eğlendirmedi. “Rüzgarı dizginlemeyi” ve halkına su getirmeyi kendine görev edindi.

Tabii ki, fikri başlangıçta çılgınca geldi ve en yakın rakibi babasıydı. Kamkwamba'nın cesareti, kararlılığı ve inancı, köyü yok olmaktan kurtardı. Daha büyük şeylere adarsak, zorluklardan bağımsız olarak kendimize ve çevremizdekilere yardım edebileceğimizin bir göstergesi.

#4 OTEL RUANDA

Hotel Rwanda'yı izlediniz mi? Değilse, yapmalısın. 1994 yılında Ruanda, kıtanın muhtemelen en büyük soykırımına tanık oldu. Pek çok vahşet yaşanırken, geriye dönüp baktığımızda, her şeye rağmen doğru olanı yapan bazı insanlara teşekkür edebiliriz.

Hotel Rwanda , iki kabileyi karşı karşıya getiren Ruanda soykırımının gerçek olaylarına dayanan bir film: Tutsis ve Hutus. Tutsi bir eşle (Sophie Okonedo) evli bir Hutu olan Paul Rusesabagina (Don Cheadle tarafından oynanır) kendini şiddetin kalbinde bulur. Saldırılara uğrayan Tutsi mültecileri ağırladığı için hedef haline gelen Hotel Des Mille Collines'ı yönetiyor. İnsanlığı koruma çabaları göz yaşartıcı. Elbette başkaları da yardım etmeye çalıştı ama Paul'ün hikayesi öne çıkıyor.

#5 MAHALLEDE GÜZEL BİR GÜN

A Beautiful Day in the Neighborhood , birçok kişiye ilham vermiş olan Fred Rogers'ın dönüştürücü ruhsal uygulamalarına yer veriyor. En önemli ve dikkate değer başarılarından biri, onun profilini çıkarmakla görevli alaycı bir araştırmacı gazeteci olan Lloyd Vogel'e meydan okumasıdır. Gazeteci, başından beri Bay Rogers'a çok fazla şüpheyle yaklaşıyor. Bir insanın Bay Rogers'ın kendini tasvir ettiği kadar erdemli olabileceğine inanmıyor.

Bununla birlikte, röportaj devam ederken, Vogel'ın hayata dair bitkin bakışı, Bay Rogers tarafından fazla çaba harcamadan elinden alınır. Eğer bir şey varsa, bunu sadece empati, nezaket ve nezaket yoluyla yaptı. Sonunda, Vogel geçmişiyle uzlaşmaya varır.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Hayvan Fobisi Nasıl Yenilir?

    Neden İngilizce Öğrenemiyoruz?