içinde

Gerilla Pazarlama Stratejisi Nedir?

Gerilla pazarlama, düşük maliyetli ancak alışılmadık taktikler kullanarak maksimum sonuç vermeyi amaçlayan pazarlama stratejisidir.

Temel olarak gerilla pazarlama, beklentileri yıkan ve şaşkınlık yaratan çeşitli yolları kullanarak müşterinin aklında kalıcı bir izlenim bırakmayı amaçlar.

İlk defa 1980’lerin başında temeli atılan bir kavram olan ve son zamanlarda adı sıkça duyulan “Gerilla Pazarlama”nın kurucusu ve fikir babası Jay Conrad Levinson’dur.

Geleneksel pazarlama stratejilerinden biraz daha farklı bir çalışma prensibinin olması nedeniyle doğru adımlar atıldığı takdirde çok ses getirebilme özelliğine de sahiptir.

Gerilla pazarlamadaki amaç, düşük bir bütçeyle tüketicileri şaşırtacak fikirleri onların karşısına çıkartmaktır. Bu sebeple de gerilla pazarlama da viral çalışmalar hedeflenir. Bu şekilde tüketiciler arasında da paylaşılmasını sağlarken, markanın hakkındaki konuşulmalar da artar.

Gerilla pazarlama da çok büyük kitlelere ulaşılmak hedeflenmez. Nispeten daha az bir kitle hedeflenir (Bu, çalışmanın nasıl bir ortamda yapıldığına da bağlı olarak değişebilir.) Büyük kitlelere hedeflenilmese de bu reklamların akılda kalıcığı çok daha fazladır.

Paradan çok zaman, enerji ve düş gücü gerektiren gerilla pazarlama, tele pazarlama, tshirtler, mektuplar, broşürler gibi pazarlama yöntem ve kaynaklarının kombinasyonlarını kullanır. Böylece rakiplere küçük küçük saldırılar yaparak onları zayıf noktalarından yıpratmayı hedefler.

Gerilla Pazarlama Stratejisine örnek çalışmalar

Editör: Fatih Düz – 06.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Eğitimin 2X2=4'leri

    Narsist Kişilik Bozukluğu Nedir?