içinde

MuhteşemMuhteşem KızgınKızgın

Soul Catcher 2025 İmplantları Gerçekten Uygulanacak Mı? Ölümsüz Olmaya Az Mı Kaldı?

1995’ten uzun zaman önce British Telecom, bir kişinin hayatının tüm deneyimlerini yakalamak için tasarlanmış bir hafıza çipi geliştirdiğini duyurmuştu. Gözün arkasına yerleştirilen ‘Soul Catcher 2025’, çipin kişinin düşüncelerini, duygularını ve anılarını kaydedeceğini ve bunları dijital formda saklayacağını söyledi.BT, çipin 2025 yılına kadar kullanıma hazır olacağını onayladı, bu nedenle adı: Soul Catcher 2025.O zamanlar mevcut literatüre göre, Soul Catcher 2025 çipi doğrudan optik sinire bağlanacak şekilde tasarlandı, sonra bilgisayara indirilip tekrar oynanabilecek gelen duyusal dürtüleri saklayacaktı. Alternatif olarak, dürtüler başkasının beynine yerleştirilebilir.90’lı yıllarda BT’nin Gelişmiş Uygulamalar ve Teknolojileri Başkanı Peter Cochrane, basın aracılığıyla tüm bir yaşam deneyiminin yaklaşık 10 terabayt belleğe yetebileceğini ve saklanabileceğini duyurdu. Telefon şirketi, Laboratuvarına 267 milyon sterlin finanse etti.

Burası hayal gücünün devreye girdiği yer.

Bir kişinin yaşam boyu deneyimlerini saklayabilirseniz, o kişinin deneyimini başka bir kişinin bedenine aktarabilirsiniz.

İşte şimdi ölümsüzlüğünüz veya reenkarnasyonunuz var.

Ölümün sonu

Bu bilgiyi kişinin genlerinin kaydıyla birleştirerek, insanı fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak yeniden yaratabiliriz. ”Diğer raporlar, özellikle Telegraph and the Mail’de, Soul Catcher 2025 çipinin ölen bir kişinin yaşam boyu deneyimlerini kaydetmek ve onları yeni doğan bir bebeğe yerleştirmek için bile kullanılabileceğine dair endişeleri dile getirdi. Dr Winter, etik hakkında soru sorulduğunda, BT’nin telekomünikasyon teknolojilerinin en üst kısmında kalması gerektiğini ve bu nedenle programın haklı olduğunu söyledi. Bazılarının 666 sayısını içerdiğine inandığı barkodun bireyler üzerindeki gravürü, elektronik ticari müzakerelerde güvenlik için yeni bir programın parçası olacaktır

Fütüristik teknolojiden üretilen mikroçip Soul Catcher 2025 Proje, BT’nin Ipswich, İngiltere’deki Martelsham Heath Laboratuvarları tarafından yönetiliyor.

Örneğin, polis bunu kurbanın bakış açısından bir saldırıyı, tecavüzü veya cinayeti yeniden yaşamak için kullanabilir, suçluyu yakalamaya yardım etmek için.

 

Bu kontrol sisteminin daha eski bir kuzeni var: IBM’in 2020 nöral mikro devre implantı. Bir “suç kontrol” yardımcısı olarak geliştirilen cihaz, Massachusetts, California ve Texas’taki birçok federal hapishanede ve bazı özel bakım evlerinde test edildi. Mahkumlar üzerinde test edilen implantlar, tüm hareketlerinin bir tür “konuşan kaydedicileri” haline geldi. İmplantlar 116 MHz frekansına hedeflendiğinde, bazı kişilerin agresif doğası büyük ölçüde azalır.

 

Her halükarda, mikroçiplerin ve elektronik implantların geliştirilmesi ve kullanılması, kamuoyunun bilgisi dışında insanlar üzerinde otuz yılı aşkın süredir yürütülen Zihin Kontrol operasyonlarıyla ilgili gizli programların bir parçasıdır. Proje direktörü Dr. Chris Winter, ölümün sonunu temsil edeceğine inanıyor…

Dr.Winter İmplantın bilim adamlarının diğer insanların hayatlarını kaydetmelerini ve deneyimlerini bir bilgisayarda oynatmalarını sağlayacağını açıkladı. Dr. Winter:

 “Bu bilgiyi bir kişinin genlerinin kaydıyla birleştirerek, bir kişiyi fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak yeniden yaratabiliriz”

Yanlış ellerde, gerçekten mahremiyetin ve kişisel özgürlüğün sonu olur.

2025’ten önce, diğer benzer teknolojiler üretimde olabilir veya mevcut olabilir. Sadece 1980’lerde Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi olarak tescil edilmiş bir dizi patenti düşünün, örneğin 24 Kasım 1984 tarihli 5,166,676 numara. Amerikan patent kayıt arşivi, bu buluşun birincil amacının, bir nesne, Esasen iki birimden oluşan hayvan veya insan: Bazılarına göre 666 sayısını (canavarın işareti) içeren barkodun bireyler üzerine gravürü, elektronik ticari müzakerelerde güvenlik için yeni bir programın parçası olacaktır.

Entegre verici pasif (PIT) – izlenecek nesneye uygulanacak veya yerleştirilecek – ikinci ünite ve ayrı bir harici okuyucu-kod çözücü tarafından yayılan darbeye bir tanımlama kodu ile yanıt verir. Yanıt sinyali algılanır ve analiz edilir ve ardından bir veri arşivine eklenir.

Faydaları

İmplant olmadan hiç kimse satın alamayacağı veya satamayacağı için tamamen nakitsiz bir toplumu içerir, bu nedenle artık nakit hırsızlık yada soygun suçları olamayacaktır. (biometrik güvenlikten yalnızca bir adım ötede). Bu tabii ki mutlu bankalar ve kredi şirketleri anlamına geliyor.

Ayrıca hırsızlık, tecavüz, cinayet vb. işleyen herkes, uydu teknolojisi aracılığıyla çiplerini herhangi bir zamanda herhangi bir yere işaret ederek anında izlenebiliyor olacak. Bu, suçtan arınmış bir toplumla sonuçlanacaktır – örneğin çocuklar her zaman izlenebilecek, tıpkı şimdi köpeğinizin veya kedinizin izleniyor olduğu şekilde. (Türkiye’de son yıllarda evcil hayvanların sokağa atılmasında artış yaşandığı için Tarım ve Orman Bakanlığı çip uygulamasını zorunlu hale getirdi. Artık Evcil hayvanlar sokağa bırakılamayacak. Bu güzel bir uygulama oldu.)

İngiliz medyasında, bakım altındaki çocukların elektronik olarak etiketlenmesinin artık hükümet düzeyinde önerildiği bildirildi, çünkü “çok fazla kayıp var”. Daha sonra bu fikir, 10 yaşından büyük tüm genç suçluların etiketlenmesini de içerecek şekilde genişledi.

İmplant, kullanıcıları veya yakındaki hastaneleri olası bir kalp yetmezliği konusunda uyaran veya şeker hastalarının kan şekeri seviyelerini sürekli olarak izleyen ve gerektiğinde kan dolaşımına insülin salan kalp pili çipleri gibi hayat kurtaran cihazlar üretebilecek.

Tek bir çip artık tüm bilgileri ve çok daha fazlasını depolayabilir. Tıbbi kayıtlarımız, sigortamız, pasaportumuz, banka detaylarımız ve çalışma geçmişimiz tek bir cihaza yazılabilir. Kısa menzilli bir kablosuz alıcı-verici eklediğinizde, tıpkı bir uçak gibi kişisel bir aktarıcımız olur. Fiziksel bir bağlantı olmadan tanımlanabilir ve bilgilere erişebilir veya güncellenebiliriz. Yani prensipte tüm sorunlarımız bitti. Dünya bizim hızımızda ilerliyor, kontrol bizde.

Mantıksal olarak, Kart, pasaport veya anahtar olmadan özgürlüğün tadını çıkarmamız için deri altına küçük bir silikon parçası yeter. Elinizi arabanın kapısına, bilgisayar terminaline, satın almak istediğiniz yiyeceğe koyun ve anında tanınacak ve verimli bir şekilde ilgileneceksiniz.

Başka bir ülkeye gitmek için havaalanına check-in için iki saat erken gitmek, saatlerce uçmak ve sonra birinin pasaportunuzun kağıt sayfalarını karıştırması gerektiğinden ülkeye girmek için bir saatten fazla beklemek. Siz olduğunuzu onayladıktan sonra, el yapımı gümrük ve göçmenlik beyannamelerinizin girişi için son izni beklemek. Ardından, bir otele bir saat seyahat etmek ve otelde 15 dakika check-in yapmak ve karttan ödemeniz için provizyon beklemek. Tüm bunları sizin derinizin altındaki implant ile kısa sürede yapabileceğinizi düşünün.

İsveç’te bu uygulama popüler durumda.

Bu kadar çok faydasına rağmen Distopya olarak nitelendirilen modern dünyaya bir protesto olan: George Orwell 1984 (geçmişin aslında  gelecekten izler taşıdığını ortaya koyan) kitabı da aklımıza geliyor ve endişelerimiz artıyor. Son zamanlarda bilim ve teknoloji çok hızlı ilerliyor ve 2025 e kadar her birey implantlı olması kaçınılmaz görünüyor. 2025 yılından sonra sizce insanların özgürlüğü tamamen elinden alınır mı? Yoksa yakın gelecekte bizleri her konuda daha rahat ve ölümsüz bir yaşam mı bekliyor?

Bu Ruh Yakalayıcı 2025 (Soul Catcher 2025)implantları insanların beyinlerini kullanarak makinelerle etkileşime girmesine yardımcı olabilecek bir teknoloji olan Elon Musk’ın Neuralink projesi ile ilişkilendirilebilir mi? 9 Nisan 2021’de Elon Musk’ın şirketi Neuralink, zihniyle pinpon oynayan bir maymunun videosunu paylaştı. Elon Musk’ın yanıtladığı bir tweet’e göre, geleceğin bu teknolojisi yıl sonuna kadar insanlarda test edilebilir. Şubat ayında, bir Twitter kullanıcısı “Neuralink’te klinik araştırmalar için her zaman müsait olduklarını” yazdığında Elon Musk, şirketin Neuralink’in 2021’in sonuna kadar insanlar üzerinde güvenli bir şekilde test edilmesini sağlamak için çalıştığını söyledi. Başarılı olursa, Alzheimer ve Parkinson gibi beyin hastalıklarını tedavi etmek için kullanılabilir.

Sadece 8 mm çapında olan N1 Neuralink yonga seti , beyin cerrahları tarafından kontrol edilen bir robot tarafından kafatasına cerrahi olarak implante edilecek. N1 çipi, beyninizdeki nöronlarla karşılaştırılan, saçınızın çapının 10’a bölünmesine eşdeğer olan kablolara sahiptir. Bu teller elektrotları ve yalıtımı barındırır.

Belki de önce N1 çipleri uygulanmaya başlayacak telepati yeteneği daha birçok yetenek yüklemeleri yapılacak sonraki aşamada Soul Catcher 2025 implantları devreye girecek ve 2025 yılında herkes çiplenmiş olarak ölümsüz olmaya adım atmış olacağız.

Editör: Astropower – 08.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Indium tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ağlamanın Vücuda Faydaları

    Çikolatada Pembe Devrim: Ruby