içinde

Ülke Bayraklarının Anlamları

Türkiye

Türk bayrağında hilal ” İslamiyet’i ” yıldız ise “Türklüğü” temsil eder. Kırmızı renk de toprağa karışan “kan”ı temsil etmektedir.
Başka bir görüşe göre ise ay yıldız Orta Asya’dan gelen ” Türklüğü” kırmızı zemin ise ” vatan”ı temsil ettiği söylenmektedir.

Çin

Bayrak resmi hükûmet yorumuna göre, kırmızı arka plan Çin Komünist Devrimini (ÇKD) sembolize ediyor. Beş yıldız ve ilişkileri ÇKP önderliğindeki Çin halkının birliğini temsil ediyor. Yıldızların yönelimi, birliğin bir merkez etrafında dönmesi gerektiğini göstermektedir. Zeng’in bayrağın orijinal açıklamasında, daha büyük yıldız ÇKP’yi sembolize eder ve büyük yıldızı çevreleyen dört küçük yıldız, Mao’nun “Halkın Demokratik Diksiyon’unda bahsedilen Çin Yeni Demokrasisinin dört sosyal sınıfını sembolize eder : işçi sınıfı, köylülük, kentsel minyon burjuvazi ve ulusal burjuvazi. Bazen bayrağın beş yıldızının, en büyük beş etnik grubu temsil ettiği belirtilmektedir: Han Çinlileri, Zhuanglar, Hui Çinlileri, Mançular ve Uygurlar.

Brezilya

Brezilya’nın ulusal bayrağı, sarı bir eşkenar dörtgen içindeki ulusal slogan “Ordem e Progresso” (“Düzen ve İlerleme”) ile yazılmış kavisli bir bandın yaydığı yıldızlı bir gökyüzünü (Güney Haçı içeren) tasvir eden mavi bir disktir.

Brezilya bayrağı Brezilya eyaletlerini ve Federal Bölgeyi temsil eden 27 yıldız içerir. Güney Haçı takımyıldızı meridyen üzerindedir (diyagramdaki 6 sayısıyla gösterilir). Güneyinde Federal Bölgeyi temsil eden Polaris Australis (7 numaralı Sigma Octantis) bulunmaktadır. Grubun üstünde, ekvatorun üzerinde yer alan büyük kuzey Pará eyaletini temsil eden tek bir yıldız bulunur.

Güney Kore

Bayrağın alanı beyazdır, Kore kültüründe geleneksel bir renktir. Beyaz, 19. yüzyıl Korelilerinin günlük kıyafetlerinde yaygındı ve hala hanbok gibi geleneksel Kore giysilerinin çağdaş versiyonlarında görünüyor. Renk barışı ve saflığı temsil eder.

Bayrağın merkezindeki daire dünyadaki dengeyi sembolize eder. Kırmızı yarı gökyüzünü, mavi yarı ise toprağı temsil eder.

Trigramlar birlikte hareket ve uyumu temel ilkeler olarak temsil eder. Her trigram (hangeul: 괘 [gwae]; hanja: 卦) aşağıda açıklandığı gibi dört klasik elementten birini [3] temsil eder:

☰ : cennet

☷ : ateş

☵ : su

☲ : toprak

İspanya

İspanya bayrağı üç yatay şeritten oluşur. Üstte ve altta eşit boyutta kırmızı şeritler vardır ve ortada kırmızı şeridin 2 katı büyüklüğünde turuncu bir şerit vardır. Turuncu şeridin sol tarafında kraliyet arması var.

Arma, dörde  bölünmüş bir tacı olan sembollerden ve bu amblemi koruyan her iki taraftaki Herkül Sütunlarından oluşur. Bu sütunlar Cebelitarık ve Ceuta bölgelerini temsil eder. Her çeyrek rozeti İspanya krallıklarını temsil eder. Ayrıca bu armanın merkezinde, kırmızı bir çerçeve ile çevrili mavi oval arka plan üzerinde İspanyol Kraliyet Ailesinin Bourbon Evinin sembolü var.

İki sütunun her birinde yazılmış, kırmızı spiral kıvrımlı veya süslü bir yazı şeklinde yazılmış kırmızı bir slogan “Artı Ultra” vardır, bu da “ötesine geçecek daha çok şey var” anlamına gelir. Başka hiçbir ülke kırmızı ve sarı renkleri kullanmamıştır.

Panama

Bayrakta kullanılan beyaz renk barışı, mavi renk muhafazakârları, kırmızı renk ise liberalleri sembolize etmektedir.

Beyaz bölümlerde bulunan yıldızlar ise ülkede var olan iki siyasi partiyi temsil etmektedir.

Laos

Kırmızı çizgiler, Fransızlardan özgürlük ve bağımsızlık mücadelelerinde Mekong Nehrinin (Laos ve Kuzeydoğu Tayland’ın çok etnikli halkı) her iki kıyısında Lao halkının döktüğü kanı temsil ediyor ve mavi Mekong Nehrinin kendisini sembolize ediyor, ulusun refahının bir sembolü.

Japonya

Kırmızı daire ülkeden doğan güneşi ifade eder. Ülkenin adı kendi dilinde ‘güneşin kaynağı’ anlamına gelen Japonya’da güneş, milli simgelerin en önemlilerinden biridir.

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri bayrağı, Birleşik Devletler’in kullanımda olduğu bayrağı. Kırmızı, beyaz ve mavi renklerden oluşur. Toplamı 13 olan şeritlerin altısı beyaz, yedisi kırmızıdır, ülkenin kuruluş döneminde Birleşik Krallık’a başkaldıran On Üç Koloni’yi simgelerler. Sol üst köşedeki mavi dikdörtgenin içinde ülkenin eyaletlerini simgeleyen 50 adet beyaz yıldız vardır. On Üç Koloni ABD’nin kurucu devletleridirler. Bayraktaki renklerin ifade ettiği anlamlar şu şekildedir:

Beyaz: Saflık, temizlik.

Kırmızı: Kahramanlık, cesaret.

Mavi: Azim

Editör: Fatih Düz – 20.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Esma Nur Aksoy tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Hotel Del Coronado’daki Şüpheli Olaylar

      Buram Buram Mazi Kokan Nostaljik Oyuncaklar