içinde

MuhteşemMuhteşem

Enerjinizi Arttıracak ve İyi Hissetmenizi Sağlayacak 5 Yiyecek

Yediğiniz yiyecekler genel sağlığınızı önemli ölçüde etkiler ve doğru beslenmenin fiziksel ve zihinsel faydaları bazen insanlar tarafından hafife alınır. Tüketmeye karar verdiğiniz şey, hem kısa hem de uzun vadede nasıl hissettiğinizi etkileyebilir ve kahve, çoğu insanın bildiği belirli yiyecek veya içeceklerin ruh hali artırıcı özelliklerine iyi bir örnektir. Bu makale, günlük rutininize dahil edebilmeniz ve bu avantajlardan yararlanabilmeniz için bazı sağlıklı beslenme seçeneklerini sizinle paylaşacaktır.

Editör: Shukufa Sayadli – 10.07.2022

#1 BİTTER ÇİKOLATA

Yakrabası olan sütlü çikolatanın aksine bitter çikolata, ölçülü tüketildiğinde çok sağlıklı bir seçim olabilir. Kalorisi yüksek olabilir, ancak sütlü çikolata ile karşılaştırıldığında, koyu çeşit tipik olarak daha az şeker ve yağ içerir.

Bitter çikolata, şeker ve kafeinin yanı sıra, ruh hali ve biliş gibi genel beyin sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilecek alkaloid teobromin, flavanoller ve yağ asitlerine sahiptir. Sadece bu değil, sadece yemek için bir ziyafet olabilir ve tadı ve dokusu anlık bir keyif duygusu verebilir.

#2 ÇİLEK

Tüm çilek türleri, istediğiniz zaman yemeye teşvik edilen tatlı ve sağlıklı atıştırmalıklar olabilir ve karışık ve farklı şekillerde hazırlanarak servis edilebilir, ancak özellikle yaban mersini ve ahududu, ruh hali üzerindeki etkileriyle dikkat çekicidir.

Bitter çikolata gibi, meyveler de flavonoidler içerir, ancak meyvelerin mavi ila mor renk tonundan sorumlu olan antosiyaninler, özellikle daha düşük depresyon oranları ile bağlantılıdır. Tabii ki, meyveler ayrıca C vitamini içerir ve en çok bağışıklık sistemi ile olan bağlantısıyla dikkat çekerken, yorgunluğun azaltılmasına yardımcı olabilir ve ayrıca triptofan dönüşümü yoluyla serotonin üretiminden sorumludur.

#3 FERMENTE GIDALAR

Yoğurt, kimchi, kombucha ve lahana turşusu gibi fermente gıdalar eşsiz bir nedenle ruh halinizi iyileştirmek için mükemmel seçimlerdir – probiyotikler. Probiyotikler, bağırsaklarınızdaki sağlıklı bakterileri destekler ve bu da sindirim sisteminin iyileşmesine yol açar.

Bu ruh sağlığınız için neden önemlidir? Bunun nedeni , ruh halinizin ve bilişinizin bağırsak sağlığınızla bağlantılı olduğunu gösteren bağırsak-beyin bağlantısıdır. Aslında, serotonininizin çoğu gastrointestinal sistemde üretilir ve eksikseniz bu, ruh halinizi olumsuz etkileyebilir ve depresyona neden olabilir.

#4 YAĞLI BALIK

Araştırmalar, somon, ton balığı, sardalye ve ringa balığı gibi sağlıklı yağlarla dolu balıkların ruh hallerini iyileştirebileceğini ve depresyon belirtileriyle savaşabileceğini gösteriyor.

Bu yağlar Omega-3 olarak bilinir ve balıklar ikisinden zengindir: EPA ve DHA. Sağlayabileceği beyin faydalarının yanı sıra, omega 3 yağ asitleri de kardiyovasküler sisteminiz için iyidir ve iltihabı azaltabilir. Balık sürekli tüketilemeyecek kadar pahalıysa veya bölgenizde hazır bulunmuyorsa, balık yağı takviyeleri kullanabilirsiniz, ancak beslenmenizi her zaman doğrudan besin kaynağından almanız önerilir.

#5 LİFLİ YEŞİL SEBZELER

Marul, ıspanak ve lahana gibi yapraklı yeşillikler, sağlıklı ve işlevsel bir vücut için gerekli olan vitaminler, lifler ve diğer besinleri içerdikleri için dengeli beslenmenin bir parçası olmalıdır.

Bu besinlerden biri olan folat veya folik asidin depresyon için rahatlama sağlayabileceğine inanılıyor çünkü eksikliğinin düşük serotonin ve sonuç olarak bozukluğun daha fazla semptomu ile bağlantılı olması. Folat depresyonu iyileştirmez, ancak sebze içeren bir diyete sahip olmak semptomatik rahatlama sağlamada yardımcı olabilir.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

    Albert Einstein’ın Ulu Önder Atatürk’e Yazdığı Mektup