içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Yeşil Çay ve Faydaları

Bitkiler kadim zamanlardan beri kaynatılarak çay olarak tüketilmiştir. Yeşil çay çok uzun yıllardır Hindistan’dan Çin’e birçok ülkede en çok tüketilen, insan sağlığı için yararlı ve gerekli pek çok antioksidanı içinde barındırmaktadır. En çok karşılaşılan sağlık problemleri de dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı koruma özelliği bulunmaktadır. Düzenli yeşil çay tüketiminin sağlık açısından faydaları ise şunlardır;

Kansere Yakalanma Riskini Azaltır

Yeşil çayın barındırdığı önemli antioksidan içeriği tüm kanser türlerine karşı koruyucu etki sağlamaktadır. Bilimsel araştırmada da düzenli olarak yeşil çay tüketen bireylerin kansere yakalanma riskinin daha düşük olduğu vurgulamaktadır.

Yağ Yakıcı Olması

Yeşil çay tüketmek yağ yakımını ve metabolizma hızını arttırmaktadır. Bu nedenle kilo kontrolünün sağlanması, kilo vermeyi hızlandırdığı ve obeziteyi önlemeye yardımcı olduğu öne sürülmektedir.

Kronik Hastalıklara Karşı Etkilidir

Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda yeşil çayın insülin direncini azalttığı ve kan şekeri seviyelerini dengelediği görülmektedir. Düzenli olarak yeşil çay tüketmek kalp ve damar hastalıklarına karşı önemli bir koruma sağlamaktadır.

Beyin Fonksiyonları İçin Önemlidir

Yeşil çayda kahveye oranla az olsa da kafein bulunmaktadır. Bu sayede odaklanmaya yardımcı olmaktadır. Sağlıklı oranda tüketilen kafein, beyin fonksiyonlarının pozitif yönde çalışmasını destekler. Özellikle beyindeki dopamin ve alfa dalgalarının değerlerini artırmaktadır.

Güzel Bir Cilt İçin 

İçerisindeki antioksidan ve hücre yenileyici bileşenler sayesinde cilt yenilenmesini desteklemektedir.

Eğer tıbbi açıdan yeşil çay tüketiminizin önünde herhangi bir engel bulunmuyorsa düzenli olarak yeşil çay tüketmeyeniz tavsiye edilmektedir.

 

Editör: Fatih Düz – 06.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Elif Çalışkan tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ateşli Kız Yürüyüşü: Bu TikTok Trendi Ruh Halinizi ve Zindeliğinizi Gerçekten Artırabilir mi?

    Hepsiburada ‘Premium’ üyelik hizmeti