içinde

KomikKomik

Maaşı Kazayla 286 Kat Ödenen Adam Ortadan Kayboldu!

Şili’de bir adam yanlışlıkla normal maaşının 286 katı kadar maaş aldı. Adamın, patronuna kendisine fazla ödenen parayı geri vereceğine dair söz vermesiyle, fazla paranın bankaya Mayıs’ta geri ödeyeceği kararlaştırıldı. Ancak bunun yerine işini bıraktı ve ortadan kayboldu.

Şirket, genellikle maaşı olan 500.000 peso yerine yanlışlıkla 165.398.851 peso ödenen çalışanını bulmaya çalışıyor.

Şili finans haber sitesi Diario Financiero’ya göre, adam Şili’deki en büyük soğuk et üreticilerinden biri olan Consorcio Industrial de Alimentos’da (CIAL) çalışıyordu. İnsan kaynakları büyük bankacılık hatasını fark ettiğinde, CIAL yanlış ödemeyi tartışmak için çalışanına ulaştı.

Diario Financiero, adamın ertesi sabah geri ödemeyi halletmek için bankasına gitmeyi kabul ettiğini ancak gitmediğini bildirdi. İşverenler, onu defalarda hem sosyal medyadan hem telefonundan aramasına rağmen bir daha ulaşamadı.

Diario Financiero’ya göre Şili yasal belgeleri, ‘ Bu paranın herhangi bir hizmetin ödenmesine karşılık gelmediği ‘ konusunda bilgilendirildi ve açıklığa kavuşturuldu. Şirket şimdi kayıp paranın bir kısmını geri alma umuduyla eski çalışanını fonları zimmete geçirmek suçundan arıyor.

Şu ana kadar herhangi bir tutuklama yapılmadı.

Normal maaşının 286 katı fazla maaş almak herkes için büyük bir kazanç olsa da, bu çalışan Şili’nin asgari ücretinin biraz üzerinde maaş alıyordu.

Take – Profit.Org’a göre Şili’nin asgari ücreti ayda 434 ABD Doları.

Editör: Fatih Düz – 08.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Neydi Bu Aşk-ı Memnu Kadınlarının Derdi?

    Kazuki Takahashi: Yu-Gi-Oh! manga çizgi roman yaratıcısı denizde ölü bulundu