içinde

Madrid’deki Reina Sofia Müzesi’nde selfie çeken turist sanat eserinin bir parçasını yıktı

Madrid’deki Museo Reina Sofia’da bir İtalyan turist, geçen hafta eserle selfie çekmek isterken ayağına takılınca bir sanat eserine zarar verdi.

İspanyol ABC gazetesine göre, Alberto Sánchez’in La romería de los cornudos 1933 için hazırladığı bale setinin, iş yerine düşen turist tarafından bir parçasının yırtıldığı bildirildi. Düşerken parçayı tuttu ve duvar kağıdının bir kısmını yırttı.

The Pilgrimage of Cuckolds, orijinal olarak Federico García Lorca ve Cipriano Rivas Cherif tarafından yazılan aynı isimli tek perdelik bale için bir set olarak yaratılmıştı. Kahramanı, hamile kalma umuduyla kocasıyla dini bir hacda olan evli bir kadını baştan çıkarmaya çalışan bir adamdır.

Müzenin yeni bir koleksiyonunun bir parçası olarak, Sánchez şimdi Reina Sofia’nın en tanınmış cazibe merkezlerinden biri olan Pablo Picasso’nun 1937 tarihli Guernica tablosunun yakınındaki bir odada bulunuyor.

El Pais’e göre müze, hasarın ciddi olmadığını söyledi. Bir sözcü, “Neyse ki birkaç sonucu olan bir kaza” dedi. Çalışmaya verilen zarar “küçüktü ve herhangi bir niyeti yoktu.”

Bu, bir kişinin selfie çekmesi sonucu bir sanat eserinin zarar görmesi ilk kez değil. Örneğin 2020’de İtalya’nın Possagno kentindeki Museo Antonio Canova’yı ziyaret eden bir ziyaretçi, 19. yüzyıldan kalma bir heykelin alçı modeline zarar vererek ayak parmaklarından ikisini kırmıştı. Benzer bir şekilde, 2017’de Washington DC’deki Hirshhorn Müzesi ve Heykel Bahçesi’ndeki bir Yayoi Kusama gösterisine gelen bir ziyaretçi, selfie çekerken bir balkabağı heykelini parçaladı ve müzenin dediğine göre eserde “küçük bir hasar” meydana geldi.

Editör: Fatih Düz – 09.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Kişisel Verilerimiz Güvende Mi?

      Hayvanlar ne kadar süre yaşar?