içinde

Kişisel Verilerimiz Güvende Mi?

Gelişen teknoloji ve beraberinde yaşanan dijital dönüşüm sahip olduğumuz birçok önemli verinin de dijitale aktarılmasını sağlıyor. Bu durum dijital ortama aktarılan bilgilerin güvenliğinin sağlanması yani “verilerin güvenliği” konusunu her zamankinden daha önemli kılıyor.

Dijitalleşmenin günümüz için ne kadar önemli olduğu konusunu bir tarafa alırsak içinde bulunduğumuz ortam veri güvenliğinin ne kadar korunduğu hakkında bir şüpheye düşürmüyor değil.

Ama şöyle de bir gerçek var ki her ne kadar veri madenciliği yapılsa da telefonumuzda ya da bilgisayarımızda uygulama veya web tarayıcılarını kullanmaya devam ediyoruz. Şuanda bile aslında bir veri depolama ve bu verilerin data olarak kullanılmasına yardımcı oluyoruz. Bu döngü, bu şekilde ilerleyip gidecek olan sonsuzluk terimi aslında ‘veri madenciliği’

Ticari kuruluşlar her ne kadar KVVK uyguluyoruz diyebilirler ama bu durum kısmi olarak belki koruma sağlıyor.

Günümüzün en değerli varlığı veridir. Bu yüzden internet korsanlarının bir diğer isimleriyle Hackerların en büyük hedefleri de veridir. Özellikle anlamlı veri dediğimiz kişisel verilerdir. O kadar büyük bir pazarı vardır ki bu kişisel verilerin, bazen inanılmaz parasal değerlere ulaşmaktadır.

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Dilara Demircan tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bir Öykücü Olarak Sait Faik, Sanat Anlayışı ve Öyküleri

    Madrid’deki Reina Sofia Müzesi’nde selfie çeken turist sanat eserinin bir parçasını yıktı