içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Sosyal Medya Pazarlamasında Veriye Dayalı Sonuçlar Elde Etmenin 3 Önemli Yolu

Sosyal medya pazarlaması işletmeler için çok büyük bir fırsattır. Sosyal medya pazarlama stratejileri her işletme için özelleştirilmelidir. Bunu, kampanyalarınızdan zaten mevcut olan verileri yorumlayarak yapabilirsiniz. Bu yazıda, sadece birkaç dakika içinde bulabileceğiniz bilgileri kullanarak sosyal medya pazarlamasından veriye dayalı sonuçlar elde etmenin 3 yolunu inceleyeceğiz.

1. İçerik Görünürlüğünü Artırmak için En Yoğun Gönderim Sürelerini Belirleyin

Bugün sosyal medya pazarlamasında yaygın bir yanlış anlama, farklı algoritmaların, gönderi zamanının önemli olmadığı anlamına gelmesidir. Bu aslında gerçeklerden çok uzak; Facebook ve Instagram gibi algoritmalar kullanıcılara sıra dışı ve önceliğe göre içerik gösterse bile, doğru zamanda gönderi yayınlamak size avantaj sağlayacaktır.

En yoğun gönderi zamanlarınızı bulabilirseniz, gönderilerinizi gün içinde hedef kitlenizin en aktif olduğu ve bu nedenle gönderilerinizle etkileşim kurma olasılığının daha yüksek olduğu saatlere planlayabilirsiniz. İlk etkileşim artışı, gönderinizi daha fazla kullanıcının yayınlarının en üstünde tutmak için daha fazla etkileşim almanızı sağlayabilir.

Peki sosyal medyada paylaşım yapmak için en iyi zaman ne zaman?

Bu bilgiyi sosyal analitiği kullanarak elde edebilirsiniz ve en iyi yol, bir gönderi planlarken bu bilgiyi elinizin altında bulundurmaktır. Kitlenizin çevrimiçi olma olasılığının en yüksek olduğu zamanı görmek için yerel analizleri kullanabilirsiniz. Tüm işletme hesaplarının, hedef kitlenizin günün hangi saatlerinde ve haftanın hangi günlerinde en aktif olduğunu gösteren bir bölümü olan analizlere erişimi vardır.

En yoğun gönderi zamanlarınızı bulduktan sonra, tüm gönderilerinizin bu yüksek aktivite dönemlerinde yayınlanmasını sağlamak için sosyal zamanlama yazılımını kullanmak iyi bir fikirdir. Bu şekilde sonuç alma fırsatını asla kaçırmazsınız. Zamanı doğru ayarlamak size büyük bir avantaj sağlayacaktır.

2. Size Uygun Gönderi Sıklığını Bulun

Bazı markalar, standart en iyi uygulamalardan biraz daha az paylaşım yapmaktan fayda sağlarken, diğerleri daha sık paylaşım yapmaktan fayda sağlayabilir.

Sosyal kitleniz için neyin işe yarayabileceği konusunda iyi bir fikir edinmek için bir sosyal analiz platformu olan Social Media Tracker‘ı kullanın. Seçtiğiniz platforma tıklayın ve ‘Etkinlik’ sekmesine bakın. Farklı dönemleri inceleyebilir, her birinde yayınlama sıklığınızı değerlendirebilir ve hangisinin en fazla sonucu verdiğini görebilirsiniz. Bu sekmeyi, rakiplerinizin her kanalda ne sıklıkla gönderi paylaştığını görmek ve belki de onlardan ilham almak için de kullanabilirsiniz.

Haftada sadece dört kez paylaşım yapmak, hedef kitlenizle daha iyi bağlantı kurmanıza ve kendi gönderilerinizle rekabet etmenizi engellemenize yardımcı olacaksa, harika. Hızlı tempolu bir kitleye ayak uydurmak için sekize ihtiyacınız varsa, bu da işe yarar. Unutmayın, buradaki amaç, işletmeniz için özelleştirilmiş bir sosyal medya stratejisidir. Rakiplerinize kıyasla sosyal paylaşım sıklığınıza bakın ve daha yüksek katılım oranlarına sahiplerse, gönderi sıklıklarını eşleştirmeyi düşünün.

3. Sahip Olduğunuz Kitle İçin Hedeflenen İçerik Oluşturun

Sonuçları görmek istiyorsanız, yapabileceğiniz en iyi şey, aktif olduğunuz her sosyal ağda hedef kitleniz için hedeflenen, alakalı içerik oluşturmaktır. Ne de olsa içeriğinizle ilgilenmeden takipçi sayınızı artıramazsınız. Ve sahip olduğunuz kitle için içerik oluşturmak için öncelikle mevcut takipçilerinizin kim olduğunu anlamalısınız.

Her hedef kitle farklıdır, bu nedenle size özel bir sosyal medya pazarlama stratejisi oluşturmak, istediğiniz sonuçları elde etmenin tek yoludur. Daha fazla sonuç elde etmenin somut yollarını aramak için halihazırda yürüttüğünüz pazarlama stratejileriyle ilgili bilgileri ve analizleri kullanın. Bu veri odaklı yaklaşımlarla, birkaç küçük değişiklik bile büyük bir etki yaratabilir ve tüm işletmelerin yapması gereken değerli bir yatırım haline gelebilir.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Seçtiğin yiyeceklere/içeceklere göre aslında hangi şehirde yaşaman gerektiğini söylüyoruz..

    Jada Pinkett Smith, Oscar Tokadından Sonra İlk Defa Sessizliğini Bozdu