içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Renkler Neden Bu Kadar Önemli? Pazarlamada Renklerin Kullanımı

Renk, görsel bir deneyimden daha fazlasıdır. Aynı zamanda ruh halini ve duyguyu kökten etkileyebilen psikolojik bir durumdur. İnsan gözü, farklı renklerin en az 2000 farklı tonunu ayırt edebilir.

SARI en görünür renktir. Sarı renk diğer tüm renklerden daha fazla dikkat çeker. Mutluluğun, iyimserliğin, pozitifliğin, yaratıcılığın, güneş ışığının, sıcaklığın ve baharın rengidir. Sarı, beden ve zihin üzerinde enerji verici ve uyarıcı etkisi olan, depresyon, melankoli ve kafa karışıklığını gideren bir renktir. Bu renk fırsatları çeker ve hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştırır. Ancak çok fazla sarı kullanmak odak kaybına neden olur.

Herhangi bir eğlence ve eğlence işletmesinin tanıtımını geliştirmek için sarıyı işinizde kullanabilirsiniz. Markalarının kilit unsuru olarak sarıya sahip birçok şirket görebiliriz. Markalar, tüketicileri rahatlatıcı, sıcak bir kucaklama ve genç bir enerjiyle çekmek için sarıyı seçiyor. Pazarlamada olduğu gibi evinizde de sarı rengi diğer renklerin karışımıyla kullanarak daha sıcak bir hale getirebilirsiniz.

KIRMIZI, enerjiyi, tutkuyu, eylemi, baştan çıkarmayı, şiddeti, tehlikeyi, öfkeyi, güveni ve heyecanı temsil eden çok güçlü bir renktir. Zıt duyguları tetikleyen en sıcak ve en dinamik renktir. Tutkulu, enerjik, dışa dönük ve cesur insanlar kırmızı rengi severler. Hatta Durham Üniversitesi’nden yazar Diana Wiedemann ve ekibi, kırmızı kıyafetlerin kullanıcıları daha agresif, baskın ve cesur olarak algılamamıza neden olduğunu belirledi. Ayrıca Durham Üniversitesi’ndeki bilim adamları, 2005 yılında kırmızı giyen sporcuların rakiplerini yenme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteren bir araştırma yayınladılar: “Kırmızı giymenin sürekli olarak daha yüksek kazanma olasılığı ile ilişkili olduğunu bulduk”. (Russell Hill ve Robert Barton, Nature dergisinin 19 Mayıs sayısında yazıyorlar.)

Kırmızı renk vücudu fiziksel olarak uyarır ve tansiyonu yükseltir. Aciliyet duygusu yaratır. Kırmızıyı kullanarak kolayca dikkat çekebilirsiniz. Ayrıca fast food zincirlerinin sıklıkla kullandığı iştahı da teşvik eder.

E-ticaret sitelerine satın al butonu seçeneği eklemeyi kesinlikle düşünmelisiniz.

 

MAVİ, okyanusun ve gökyüzünün rengidir; dinginliği, istikrarı, ilhamı, bilgeliği, güvenilirliği, cesareti, bağlılığı, anlayış derinliğini, sadakati, zekayı ve inancı sembolize eder. En sevdiğiniz renk maviyse, genellikle sakin, iyimser ve naziksiniz. İnsanları önemsiyorsun ve sana ihtiyaç duyduklarında onların yanında olacaksın; insanları sakinleştirme yeteneğine sahipsiniz. Mavi, zihin ve beden için faydalı olarak kabul edilir.

Güven ve dürüstlüğün önemli olduğu Kurumsal, Finans, Yaratıcı Markalar alanlarında mavi, en iyi renktir. Araştırmalar, mavinin tüm dünyada en çok tercih edilen renk olduğunu göstermiştir. Güvenle ilgilidir ve müşteri sadakatine yardımcı olur. Mavi, erkeklerin en çok tercih ettiği renk olarak bilinir. Mavi, fiziksel olmaktan çok zihinsel bir tepki verir. Teknoloji işletmeleri çoğunlukla gri ile birlikte mavi tonlarından yararlanır. Mavi (ayrıca pembe) tatlılıkla ilişkilendirilir ve şekerli ürünlerle ilgili işletmelerin kullanması için her zaman daha iyi bir seçimdir. Bazen hukuk firmaları, bütünlük ve dürüstlüğe ilham veren koyu maviyi seçer.

YEŞİL büyüme, uyum, tazelik, güvenlik, doğurganlık, çevre, para, finans, bankacılık, hırs, açgözlülük, kıskançlık, huzur, iyi şanslar ve sağlık anlamlarıyla ilişkilidir. Araştırmacılar ayrıca yeşilin okuma yeteneğini geliştirebileceğini bulmuşlardır.

Yeşil, çevre dostu, doğal, güvenli, organik ürünleri tanıtmak için ideal bir renktir. Bir güvenlik duygusu yaratır. Yeşil marka, lüks yaşam tarzı markaları ve finans firmaları arasında popülerdir.

Renk psikolojisinde SİYAH renk, gizem, güç, zarafet, incelik, profesyonellik, tarafsızlık ve sadelik anlamına gelir. Üzüntü ve öfke gibi duyguları uyandırabilir. Siyah, kesinliği ve otoriteyi ifade etmek için kullanılır.

Tasarımlarınızda siyah rengi kullanırken dikkatli olmalısınız. Siyah ile kullanmak için uygun rengi seçmek de önemlidir. Siyah, profesyonellik ve ciddiyetin sembolü olarak görülür. Üst düzey, lüks veya elit ürünler satan web sitelerinde kullanılıyor. Köklü teknoloji ve bilgi devleri, pazarlamada genellikle siyahı seçer. Siyah kullanan markalar genellikle köklüdür ve fazla dikkat çekmeye ihtiyaç duymazlar.

Gerçekler:

  • Renk, alışveriş yapanların satın alma kararlarının %85’ini etkiler.
  • Ürün değerlendirmesinin yaklaşık %62-90’ı sadece renklere dayanmaktadır.
  • Renkler marka bilinirliğini %80 arttırır.
  • Mavi, kadınların %35’inin, erkeklerin ise %57’sinin favori rengidir.
  • İnsanlar cinsiyetlerine ve kültürlerine bağlı olarak renkleri farklı algılarlar.
  • Renkler tek başına bir ilk izlenimin %90’ına kadarını etkileyebilir.
  • Kullanıcıların bir ürünü kabul veya reddetmelerinin %60’ından tek başına renkler sorumludur.
  • Erkeklerin yaklaşık %8’i ve kadınların %0.5’i renk körüdür (renk görme eksikliği vardır). Yine de hemen hemen her biri mavi rengi görebilir.
  • Müşterileri olarak erkekleri hedefleyen şirketler, renkleri olarak mavi, siyah ve griyi kullanıyor.
  • Tipik olarak, kadın aksesuarları satan işletmeler pembe, kırmızı ve moru vurgular.
  • Renk psikolojisi istatistikleri, insanların %26’sının turuncu rengi ucuz ürünlerle ilişkilendirdiğini gösteriyor.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Son Dönemde Artan Uygunsuz Görüntüler!

    Sevgisi ve Sadık Olmasıyla İnsanlara Büyük Ders Veren, Dünyanın En Vefalı Hayvanı “Hachiko”