içinde

HavalıHavalı

Karneyi Alanlar Patlamış Mısırları Hazırlasın! | Ara Tatilde Ailecek İzleyebileceğiniz Filmler Listesi

Bir eğitim-öğretim döneminin daha sonuna gelindi ve öğrencilerin heyecanla beklediği sömestır tatile geldi çattı. Sınavlar bitti, karneler alındı… Acı tatlı bir dönemi arkada bırakmışken ailenizle bir araya gelip film maratonu yapmak istiyor ama ne izleyeceğinize bir türlü karar veremiyor musunuz? Endişelenmeyin, sizler için harika bir liste hazırladım. O halde listeden bir film seçin, ailecek bir araya gelin, patlamış mısırları hazırlayın ve ekranın karşısına geçin!

1. Nanny McPhee – Sihirli Dadı 

2005 yapımı olan bu fantastik komedi filmi, eşini henüz kaybetmiş bir baba olan Cedric Brown, 7 çocuğu ile baş edemeyip dadı McPhee’yi işe alır ve çocukların daha önceki dadılara yaptıkları gibi çeşitli yaramazlıklarla dadı McPhee’yi kaçırmaya çalışırlar ancak işler pek de düşündükleri gitmez.

2. Bebek Firarda 

1994 yapımı olan macera komedi filmi olan Bebek Firarda, hiç eskimeyen klasikler arasına adını altın harflerle yazdırmayı başaran filmlerden biri. Fidye için kaçırdıkları bebeği kaybeden üç adamın ve bebeğin heyecan dolu hikayesini kahkahalarla izleyeceksiniz.

3. Babamın Penguenleri  

2011 yapımı komedi filminin başrolünde Jim Carrey olan Babamın Penguenleri filmi şimdiye kadar izlediklerinize eminim ki hiç benzemiyordur! Başarılı bir iş adamı olan Tommy Popper, eşiyle dostça boşanıp çocukları hafta sonundan hafta sonuna görebilmektedir. Bir gün rahmetli babasından gelen paketli miras ile hayatı tamamen değişir. Bilin bakalım o paketteki miras ne?

4. Benji  

2018 yapımı olan film, iki çocuk ile dünya tatlısı kimsesiz bir köpeğin arkadaşlığını konu alıyor. İnsanın içini ısıtan bu filme patiseverler bayılacak!

 

5. Mucize 

2017 yapımı film, New York Times’ın çok satan aynı isimli kitabından uyarlanmış. Beşinci sınıfa başlayan ve ilk kez normal bir ilkokula giden yüz farklılıkları olan August Pullman’ın inanılmaz derecede ilham verici  hikayesini anlatıyor.

 6. Bak Şu Konuşana / Bak Bu da Konuşuyor 

1989 yapımı olan Bak Şu Konuşana filmi, yeni anne olmuş bir kadın ile yolları kesişen taksi şoförünün hayatlarını birleştirme çabasındayken olaylar bebeğin iç sesi ile anlatılıyor. 1990 yılında çıkan devam filmi Bak Bu Da Konuşuyor’da ise ilk filmde hayatlarını birleştirip yeni bir yuva kurmuş olan çiftimizin ikinci bebekleriyle olan eğlenceli hayatlarını izliyoruz.

 

7. Encanto: Sihirli Dünya 

2021 yapımı bu animasyonun insanın içini kıpır kıpır eden müziklerini sosyal medyada duymuş olma ihtimaliniz çok yüksek! Kolombiyalı Madrigal ailesinin her ferdinin kendine has güçleri vardır, biri hariç… Kendi gücünü bulmaya çalışan Mirabel, bir yanlış anlaşılma yüzünden dışlanan amcası Bruno’yu bulmanın bütün sır perdesini aralayacak tek yol olduğunu düşünür ve işe koyulur.

8. Luca 

2021 yapımı bu animasyonda bir çocuk ile insan kılığındaki bir deniz canavarının arkadaşlığına tanıklık ediyoruz. Genç bir çocuk, İtalyan Rivierası’nda gelato, makarna ve bitmek bilmeyen scooter gezintileriyle dolu unutulmaz bir yaz tatili yaşamaktadır. Luca, bu maceraları yeni bulduğu en iyi arkadaşıyla paylaşır, ancak tüm eğlence derinlerde sakladığı bir sırrın tehdidi altındadır: Luca okyanus yüzeyinin hemen altındaki başka bir dünyadan gelen bir deniz canavarıdır.

9. Ratatouille 

2007 yapımı bu animasyonu izlerken ağzınızın sulanacağına eminim! Tutkularının peşinden giden sevimli ve yetenekli fare, Paris’in en ünlü restoranlarından birine gizlice girer ve kalbini dinleyerek eşsiz tariflerini şef arkadaşı ile yapmaya başlar.

10. Coco

2017 yapımı bu müzikal tadında bir görsel şölen sunan bu animasyonda müzisyen olmaya hevesli bir çocuk olan Miguel, atalarından kalma müzik yasağıyla karşı karşıya kalır. Bu yasağın nereden geldiğini anlamaya çalışıp tıpkı büyük büyük babasının da yaptığı gibi tutkusunun peşinden gitmek için ölüler diyarına onu bulmaya gider ve sihirli yolculuk başlar.

11. Ferdinand 

2017 yapımı bu tatlı animasyon filminde ana karakterimiz cüssesi kadar büyük kalbi olan bir boğa olan Ferdinand’ın kendisinden beklenilenin zıttı bir karaktere sahip olması, kendi olmak için mücadele edişine yakından tanıklık ediyor ve ailesine olan bağlılığını görüyoruz. İçinizi ısıtacak bu hikayede herkesin dış görünüşünden çok daha fazlası olduğunu bir kez daha göreceksiniz.

12. Emoji Filmi  

Emojiler hemen hemen hepimizin hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumdayken telefon ekranının içinde neler olduğunu hiç düşündünüz mü? Emoji filmi yapımcıları tam da bunu düşünmüş ve bizi bu sihirli dünyanın içinde seyahate çıkarmanın bir yolunu bulmuşlar.

 

 

Editör: Nur Bersun Aynur – 24.01.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kuyruklu Yıldızı Görmek İçin Son Günler

    SR-71 Blackbird Ne Kadar Hızlıydı?