içinde

Disney Plus 8 Aralık’tan İtibaren Ücretine Zam Yapacak!

Dizi-Film & Program-Belgesel izleme platformlarından biri olan Disney Plus abonelik ücretlerine 8 Aralık 2022 tarihinden itibaren zam yapacak! Zamlı fiyatlar sonucunda artık abonelik ücreti 11 dolar olacak!

Bu yeni paket sonucunda ben bu kadar para vermek istemiyorum, eski fiyattan ödemek istiyorum derseniz de reklam izlemek zorunda kalacaksınız. Onu da herkesin sevmediğini çok aşikar. Açıkçası ben de sevmiyorum. Çünkü reklamlar insanın izleme hevesini kaçırıyor. Bu yüzden ya uygulamadan vazgeçersiniz ya da reklam izlersiniz ya da zamlı ücretle birlikte platforma devam edebilirsiniz.

Dünyanın en büyük video izleme platformlarından biri olan Disney Plus’da yenilenen fiyatlar ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunulacakmış. Yeni fiyatlarla birlikte şu an reklamsız olan temel paketin ücreti aylık 7.99 dolardan 11 dolara çıkacak ve bu paketin yıllık abonelik ücreti ise 80 dolardan 110 dolara çıkacak!

Disney Plus’ın yeni sunacağı reklamlı paketi ise yine eski temel paketin fiyatı olan 7.99 dolardan reklamlı olarak izlemek isteyen kullanıcılarına sunacak. Yani YouTube gibi sürekli reklam izlemek zorunda kalabiliriz. Bu da hayli can sıkıcı bir durum demek! Gelişen dönemde teknoloji çağında olduğumuz halde inatla her şeye zam gelmesi artık maalesef şaşırtmıyor bizi.

Eminim çoğunuz habere artık şaşırmadınız bile. Çünkü maalesef zamlı tarifelere alıştırıldık. Öyle ya da böyle gerçek bu. YouTube Premium ve Netflix gibi platformların sadece insanlar üzerinden para kazanmak gibi bir amaçları olamaz herhalde. O zaman neden her fırsatta bu zamlarla karşılaşıyoruz? Belki cevabını bilen birileri vardır. Ya da fikri olan vardır.

Disney Plus, Türkiye’deki fiyatların ne olacağıyla ilgili herhangi bir açıklama henüz yapmadı. Her an yapabilir. Yıl sonuna doğru Türkiye’de de fiyat değişimine gideceği düşünülen dijital servisin Türkiye için uyguladığı fiyat tarifesi ise aylık 34.99 TL ve yıllık 349.90 TL. Zamlanacak fiyat ile birlikte Türkiye için abonelik ücretlerinin 15 TL daha zamlanarak aylık 50 TL seviyesine gelmesi bekleniyormuş.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Şahsen benim izleme hevesim kaçıyor.

İşte Disney Plus’da izleyebileceğiniz bazı yapımların listesi;

Disney evreninde izleyebileceğiniz dizilerin bazıları da Marvel evreninden! Bunlar;

  • Agent Carter
  • Daredevil 
  • DuckTales
  • Esrarengiz Kasaba
  • Muzice: Uğur Böceği ile Kara Kedi 
  • Fineas ve Förb 

Tabii ki artık efsaneleşmiş The Simpsons ve American Horror Story gibi dizileri de tercih edebilirsiniz.

How I Met Your Mother, Lost, Modern Family, Prison Break ve The X-Files Pam and Tommy, How I Met Your Father ve What We Do in the Shadows filminin aynı adlı dizisi de ayrıca yine Disney+’ta.

Yerli dizilerimiz arasında izleyebileceğiniz yapımların bazıları ise Sen Çal Kapımı ve Mucize DoktorBunların yanında Disney+’ın ilk yerli yapımı olan Kaçış da izleyebileceğiniz diziler arasında yer alıyor.

Disney+’taki filmler ise; Avatar, Siyah Kuğu, Suyun Sesi, Büyük Budapeşte Oteli ve Zor Ölüm

Bunların yanında, Disney’in kendi filmleri olan Cruella, Küçük Deniz Kızı, Mulan, Moana, Aslan Kral, Encanto, Karlar Ülkesi ve benzer Disney yapımı filmleri de izleyebilme şansını bulabilirsiniz.

Disney+ aynı zamanda, animasyon stüdyolarının en iyilerinden biri olan Pixar animasyonlarını da film arşivinde barındırıyor. Herkes tarafından sevilen animasyon filmleri arasında, Kayıp Balık Nemo, Coco, İnanılmaz Aile, Luca, Ters Yüz ve Oyuncak Hikâyesi gibi animasyonlar bulunuyor.

Dizi ve filmlerin yanı sıra National Geographic imzalı belgeseller de izlemek isterseniz sizi böyle alalım. Hem doğal yaşam belgeselleri hem de gerçek hayatı temel alan yapımlar belgesel severler için Disney+’ta bulunuyor. İlgi alanınıza uyan ve dilediğinizi seçebileceğiniz belgeseller arasından en dikkat çekenleri ise şunlar; Jeff Goldblum’un Dünyası, Oscar ödüllü Free Solo ve çeşitli sanatçıları ve bilim insanlarını anlatan Deha belgeseli gibi belgeselleri de tercih edebilirsiniz. Tamamen sizin tercihinize ve zevkinize kalmış!

Editör: Doruk Adakoğlu – 10.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Dilaraaaa tarafından yazıldı

Moda Tasarım öğrencisi

YorumcuTestçiMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dünya’nın En Uzun Kadını İlk Uçak Yolculuğunu Yaptı!

    Atatürk’ün Son Yolculuğu: Nadir Fotoğraflarla Atatürk’ün Cenaze Töreni