içinde ,

HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz MuhteşemMuhteşem KomikKomik

Türkiye’nin En Derin Magazin Çukuru | ŞOKOPOP

Şüphe yok ki Youtube ücretsiz bir şekilde milyonlarca videonun izlenebildiği, hemen her konuda insanların kanallarını oluşturup aboneleriyle aktif iletişime geçebildikleri zengin bir sosyal vaha. Bugünkü yazımda videolarını keyifle izlerken her seferinde arşivine ve olayları anlatma şekline hayran kaldığım ŞOKOPOP‘tan sizlere bahsetmek istiyorum. Programı hazırlayan ve sunan Ekim Zafer Acun‘un tabiriyle o, “Türkiye’nin En Derin Magazin Çukuru.” Ele aldığı ünlülerin meşhur olmaya giden yoldaki hayat hikayelerini sansürsüzce anlatırken, Türkiye tarihinin çok farklı dönemlerine alıp götürüyor insanı. Özellikle 90’larda çocukluğunu, 2000’lerde ergenliğini yaşamış birisi olarak çoğu videoda nostalji rüzgarlarına fena kapıldığımı söylemeliyim. Hep beraber Türkiye’nin dedikodusu, kaosu ve eğlencesi bol 90’lı yıllarından 2000’li yıllarına harika bir yolculuğa çıkıyoruz. Kemerlerinizi bağlamayı unutmayınız!

Sansasyonel ŞOKOPOP Bölümleri:

  • Fantezi Müziğin Genç Prensesi: Ebru Gündeş

5 part halinde yayınlanan bu videoların her bölümünde Ebru Gündeş’in ünlü olmadan önceki hayatından başlayarak şöhretin zirvesine oturduğu yıllara uzanan geniş bir yelpazede yaşadıklarını ve dönemin müzik piyasasının içinde bulunduğu koşulları yakınen görüyoruz.

Part 1: “Külkedisi Masalı”  

  • Seda Sayan: Bir Bacının Anatomisi 

4 part halinde yayınlanan bu seride, Kadırgalı mahlazıyla Türkiye popüler kültür tarihinde kült bir figür haline gelen Seda Sayan’ın skandallarla dolu %100 Atar, %100 Prestij, %100 Delikanlı ve %100 Zirve içeren “Köpek gibi çalışıp kraliçeler gibi yaşadığı” ünlü olma hikayesine tanıklık etmekteyiz.

Part 1: Seda Sayan Kimdir?  

  • Kan Davası: Yıldız vs. Sezen

5 parttan oluşan bu seride, Yıldız Tilbe’nin Sezen Aksu tarafından keşfedildikten kısa bir süre sonra yollarının ayrılmasına, Yıldız Tilbe’nin ünlü olmadan önceki sürecinden üne kavuştuktan sonra 90’larda yaşadığı magazin manşetlerine kalın puntolarla geçen olaylı gecelere ve Sezen Aksu’nun meşhur klanında çalkalanan dedikodulara yok yok! Tam bir cadı kazanı diyebiliriz!

Part 1: %100 90’lar Türkçe Pop İçerir

Kan Davası: Hande vs. Demet

5 parttan oluşan bu seride, Hande Yener ve Demet Akalın’ın ayrıntılı bir şekilde ünlü olma süreçleri anlatılırken bu ikilinin yıllarca yılan hikayesine dönen bir dargın bir barışık yaşadıkları “dostluk” mercek altına yatırılıyor. Bazı yerlerde kahkahalarla gülecek, bazen de “Yok artık!” diyeceksiniz.

Part 1: Demet Akalın vs. Hande Yener %100 İzel içerir

Ayrıca bölümlerinde çekirdeklerinizi ve çaylarınızı yanınıza alıp evde bacaklarınızı uzatarak ilgi ve merakla izleyebileceğiniz diğer bölümlerin de bir listesini çıkartmadan olmazdı:

  1. %100 Kara Dulizm içeren (+18) Tarkan’ın Kızları
  2. Türkiye’nin AIDS ile imtihanı
  3. Duygu Asena: Aslında Özgürüz
  4. Vİ (Z) YON: Türkiye’nin İlk Moda Dergisi’nin Hikayesi
  5. Ajda Pekkan Nasıl Süperstar Oldu?
  6. Kan Davası: Gülben vs. Seren

Fakat ŞOKOPOP’un içerikleri tabii ki bunlarla sınırlı değil. Eğer bu içerikler hoşunuza gittiyse bu içerikte bahsedilmeyen “polemik, basitlik, kavga ve skandal” içeren capcanlı videolara da göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Şimdiden herkese iyi seyirler ve kaoslar!

Editör: Fatih Düz – 22.01.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

burcueken tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Türkiye Partisi Kurucusu Abdüllatif Şener, Mevzular Açık Mikrofon’a Geliyor!

    Boston Dynamics’in Becerikli Robotu Atlas Yeteneklerini Sergiledi!