içinde

HavalıHavalı

Türkiye Partisi Kurucusu Abdüllatif Şener, Mevzular Açık Mikrofon’a Geliyor!

Youtube’un yalnızca bir eğlence platformundan çok daha fazlası olduğunun kanıtlarından biri olarak sunabileceğimiz programların başında gelen BaBaLa TV’nin çok ses getiren siyaset programı Mevzular Açık Mikrofon, kanalın kurucusu, sahibi ve programın moderatörü olan Oğuzhan Uğur’u çoğumuz 2017 yılından Budabi TV youtube kanalında yayınladığı RÖNT ve PİNÇ programlarından tanıyoruz.

Oğuzhan Uğur, 2017’de giriş yaptığı youtube dünyasında uzun soluklu içeriklerle bazen güldürürken düşünmeye sevk ederken bazen de tarafsız ve sağlıklı tartışma ortamı formatını başarılı bir şekilde sunmaya devam ediyor. Gelelim BaBaLa TV’nin siyasetçiler ile halkı, özellikle de gençleri bir araya getiren biricik programı Mevzular Açık Mikrofon’un detaylarına. İlk bölümünde 4 Ağustos 2022 tarihinde Zafer Partisi Genel Başkanı olan Ümit Özdağ ile halkı bir araya getiren program, günlük hayatımızda arayıp bulamadığımız sağlıklı tartışma ortamını çok güzel bir şekilde sağlıyor ve soru ile sorunun muhatabı arasında tarafsız bir köprü işlevi görüyor.

Tam olarak belli bir zaman aralığını takip eden bir yayın sistemi kullanılmasa da programa olan ilgi asla düşüşe geçmediği aşikar. Televizyondaki tartışma programlarında yaratılmakta zorlanılan tarafsız ve seviyeli soru-cevap olarak ilerleyen tartışma programlarının aksine sosyal medya çağının en güzel getirilerinden biri olan özgürlüğü doğru sınırlar içerisinde sunarak havada kalan soru işaretlerine savaş açıyor adeta. Kaliteli hayatın şartlarından biri olan doğru soru sorma becerisinin beraberinde farkındalığı getirdiğini ve buna paralel olarak yalnızca bireysel değil toplumsal gelişimin de arttığının altını çizmekte fayda var.

Henüz 8 bölüm yayınlanan programda şimdiye kadar:

– Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,

– HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,

– Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce,

– Genç Parti Kurucu Başkanı Cem Uzan,

– Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 

– Uğur Dündar, Okan Bayülgen, Ece Üner, Özlem Gürses, Candaş Tolga Işık, Haluk Levent, Cüneyt Özdemir Taylan Yıldız (Sosyal Medya Yasası özel bölümü)

– Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Metin Külünk 

– Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay çok merak edilen soruları cevaplamak için seyircilerle bir araya geldi.

9.bölüm fragmanı 2 gün önce yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon’un bu bölümdeki konuğun ise eski başbakan yardımcısı ve maliye bakanı, Türkiye Partisi’nin kurucusu Abdüllatif Şener olacağını duyurdu. 26 Ocak Perşembe günü yayınlanacak olan program en ses getiren bölümler arasında ilk üçte yer alacak gibi duruyor. Fragmanda da görebileceğiniz üzere Oğuzhan Uğur başta olmak üzere BabaLa TV ekibi konu ne kadar hararetle tartışılırsa tartışılsın güvenle sınırları çizilmiş olan saygı çerçevesinden asla ödün vermiyor, verdirmiyor. Ki bu da aslında siyasetin halktan uzakta düşünülemeyeceği gerçeğini bir kez daha gözler önüne sererken, halka seçme ve seçilme haklarının yanında konuşma ve anlaşılma haklarının da olduğunu hatırlatıyor ve soru sorup cevapların peşinden gitmeye teşvik ediyor.

 

Editör: Nur Bersun Aynur – 20.01.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Tıpkı Metin Külünk gibi akp’den değilmiş gibi bütün sorulara yuvarlak cevap verecek. Bunun yerine her ay üye sayısı kat kat artış gösteren ve %10’un üzerinde oy oranı olan Fatih Erbakan ‘ı çağırsa daha yerinde bir karar olurdu. Kendisinin projelerini ve bu oy artışını nasıl yakaladığını merak ediyoruz. Bu zamana kadar gelen konuklar her soruyu geçiştirdi. Sadece Cem Uzan dürüstçe her soruya cevap verdi.

    Uzak Durmanız Gereken 7 Toksik İnsan Tipi

    Türkiye’nin En Derin Magazin Çukuru | ŞOKOPOP