içinde ,

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Uzak Durmanız Gereken 7 Toksik İnsan Tipi

Negatiflik her yerde. Medyada, işyerinde, sosyal çevrelerimizde ve hatta kendi ailelerimizde. Tamamen önleyemezsiniz ama en azından bir kısmını hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Toksik insanlar, olumsuzluk yaymakta ve hayatınızı olması gerekenden daha zor hale getirmekte harikadır. Ama hayatın, seni yıkmaktan başka bir şey yapmayanlarla zaman kaybetmek için çok değerli.

Bazen toksik insanları hayatınızdan tamamen çıkaramazsınız, ancak kim olduklarını anlamak ve  tanımak, zamanınızı kiminle geçireceğiniz konusunda daha seçici olmanıza yardımcı olabilir.

İşte kaçınmanız gereken bazı yaygın toksik insanlar:

1. Eleştirmen

Bu toksik kişiyi yapıcı eleştiri yapan biriyle karıştırmayın. İkisinin niyetleri farklıdır. Birçoğu eleştiriyi iletmek için kullanılan tonda farklılık gösterir. Eğer üslup temkinli veya metanetli ise, eleştiri muhtemelen size yardımcı olacaktır. Doğası gereği küçümseyici veya mikro yönetim niteliğindeyse ve sık sık meydana geliyorsa, muhtemelen zehirlidir ve amacı size değil, söz konusu kişinin zarar görmüş egosuna hizmet etmektir. Niyetinizin saf ve mantıklı olduğunu netleştirmeye çalışsanız bile, zehirli eleştirmenin üzerinize yağmaya hazır bir argüman cephaneliği vardır.

2. “Kendi Kendini Yeniden Yönetme”

Toksik insanlar, benmerkezcilik konusunda bir ustalığa sahip gibi görünüyor. Sohbet konusu ne olursa olsun, bu kurnaz insanlar her zaman kendileri hakkında konuşmak için bir fırsat ararlar. Klasik Mesela bacağını mı kırdın, onların acısı seninkinden daha kötüydü. Japonya’da bir yerlerde şehir çapında bir sel oldu mu? Üçüncü kuzenlerinin kaldırıldığı bodrum katı daha da fazla hasara yol açtı. Emin olun ki her zaman szin acılarınızdan daha kötü acılar yaşamışlardır. Ne anlatırsanız anlatın sizin acınızı küçümseyip kendi acılarını ön plana çıkaracaklardır. Bu tür toksik kişiler, sürekli alma ve asla vermeme eğilimleri nedeniyle genellikle kolayca tanımlanır. Neredeyse odadaki herkesin enerjisini emdiklerini hissedebilirsiniz.

3. “Sürekli Olumsuz”

Bunlar, normalde iyi olan bir durumda her zaman kötüyü bulacaklarına güvenebileceğiniz insanlardır. Bu tür özellikle zehirlidir, çünkü bu insanların etrafında ne kadar çok olursanız, sizin de olumsuz bir ruh hali geliştirmeniz daha olasıdır. İşin püf noktası, bu kişiyle geçirdiğiniz süreyi sınırlamak ve olumsuzluklarının sizi bir kara deliğe çekmesine izin vermemektir. Pozitif sınırları koruyun.

4. Sabotajcı

Bu tür zehirli kişiler, genellikle siz kendinize hedefler belirledikten sonra, işin içinden çıkmaya başlar. Büyük ölçüde ve kısmen de kıskançlıktan beslenen bu kişi, hayallerinizle alay edecek. Siz başarınızın heyecanıyla dolup taşarken, onlar bunu küçümsemeye ve kutlama çağrısını azaltmaya çalışıyorlar. Size başarısız olmanızın tüm nedenlerini anlatırken, onlar sizi değersizleştirmeye çabalarlar. Bu kişiyi hayatınızdan çıkaramıyorsanız, lütfen söylediklerini boş verin ve hedeflerinize ulaşmaya devam edin!

5. Denetleyici

Bu kişi, pasif-agresif ricalarla manipüle etme konusunda yeteneklidir ve bu da bir suçluluk duygusuna yol açar. Emirlerini yerine getirmeniz için ne gerekiyorsa söyleyecekler ve yapacaklar. Durumun kontrolünü ele geçirmek ve size tam olarak istediklerini yaptırmak için sözlerinizi çarpıtacak ve yalan söyleyeceklerdir. Bu tür bir insanla karşılaşırsanız, hemen ayrılın.

6. Kurban

Bu insanlar açıkça kendi hataları olan bir şey için başkalarını suçlamakta ustadırlar. İstisna olduğunuzu varsaymayın. Kurban sürekli olarak şefkat arar, bu nedenle doğrudan sizi suçlamıyorlarsa, sonunda diğer arkadaşlarından sempati kazanmaya çalışırken arkanızdan sizi suçlayabilirler. Bu, özellikle bu kişiyle ve kurban kartını oynama eğilimleriyle yüzleşirseniz olasıdır. Artık düşmansınız ve bunu sizin hatanız yapmaya çalışacaklar.

7. Dedikodu

Düşük benlik saygısı ile dolu ve aidiyet duygusundan yoksun olan dedikoducular, dikkat, önem ve dostluk kazanmak için başkaları hakkında zararlı konuşmalar yayarlar. Bu kişiden kaçının ve çocuksu davranışlarına katılmayı reddedin. Dedikoduları görmezden gelin ve uygun, yararlı tartışmalar sergileyerek başkalarına iyi bir örnek olun.

Editör: Fatih Düz – 21.01.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Wednesday Oyuncusu Hakkında Çirkin İddialar!

    Türkiye Partisi Kurucusu Abdüllatif Şener, Mevzular Açık Mikrofon’a Geliyor!