içinde

Hesap Kapanmaları, Uygulama Hataları Ve Fazlası: Instagram’a Ne Oldu?

Dünya’nın en yüksek kullanıcı kitlesine sahip olan ve neredeyse herkesin aktif olarak kullandığı Instagram bu hafta kullanıcılarına çeşitli zorluklar yaşattı. Amerika’da 28 Ekim tarihinde Instagram adlı sosyal medya mecra kullanıcılarından şirkete şikayet mailleri gelmeye başladı. Sebebi ise hesaplarının sebepsiz yere askıya alınması ve uygulamanın hata verip durmasıydı. Bu durum henüz çözüme kavuşturulmadan Türkiye’de yaşayan kullanıcılarda da bugün bu sorunla karşı karşıya geldi derken aslında bu durumdan bütün ülkelerdeki kullanıcıların etkilendiği haberi duyuldu. Gelin olayın aslı neymiş beraber bakalım.

Akşam saatlerinde birçok Instagram kullanıcısı hesaplarının bazı sebeplerden dolayı askıya alındığına dair aldıkları mail ile şaşırıp araştırmaya başladı.  Downtector adlı sitede yapılan ankete göre kullanıcıların %32’si uygulama hatası yaşadığını, %44’ü giriş yaparken hata bildirimi aldıklarını, %24’ü ise Instagram’ın web sitesinde de sorun yaşadığını dile getirdi.

Kullanıcılar kendi seslerini duyurmak için Twitter gibi farklı sosyal medya mecralarında yaşadıkları sorunların yalnızca kendilerinin mi yaşadığını anlamak için sorular sormaya ve gönderiler paylaşmaya başladı. Verilen cevaplarla, kısa bir süre sonra bu durumun belli bölgelere ait olmadığı, bütün ülkelerde yaşandığı ortaya çıktı.

Şikayetler ardı arkası kesilmeden devam ederken, kullanıcılar şirketin Twitter hesabı üzerinden yaşadıkları sorunu anlatmaya, uygulamadan aldıkları uyarı bildiriminin ve aldıkları maillerin ekran görüntülerini paylaşmaya devam etti.

Instagram Comms on Twitter: “We’re aware that some of you are having issues accessing your Instagram account. We’re looking into it and apologize for the inconvenience. #instagramdown / Twitter”

We’re aware that some of you are having issues accessing your Instagram account. We’re looking into it and apologize for the inconvenience. #instagramdown

“Bazılarınızın Instagram hesabınıza erişim sorunları yaşadığının farkındayız. İnceliyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

Yaptıkları açıklama ile kullanıcıların yüreğine az da olsa su serpen Instagram, sorunun sebebiyle ilgili bir açıklamada bulunmamasından dolayı taşlanmaya devam edecek gibi duruyor. Başta hesabı çalındığı için giriş yapamadığını düşünen kullanıcılar sonrasında bu durumun hesap çalınmasından kaynaklanmadığını öğrendi. Başta blog hesabı sahipleri ve fenomenler olmak üzere kullanıcılardan bazıları ise kaybedecekleri takipçi sayısından dolayı oldukça üzgün ve sinirli ki bunda haksız da sayılmazlar.

Instagram’ın çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz? 

Öncelikle Instagram yardım sayfasını ziyaret ederek sayfanın sol tarafındaki panelde çeşitli seçeneklerden “Bilinen Sorunlar ” kısmına tıklayarak hemen hemen her sorunu ve çözüm yoluna dair yazıları okuyabilirsiniz. Bunu yapmadan önce uygulamanın en son sürümünü çalıştırıp çalıştırmadığınızı kontrol etmek her zaman iyi bir adım olacaktır demeyi de es geçmeyelim.

Android Kullanıcıları İçin

  1. Google Play Store’u açın.
  2. Sol üst köşedeki üç çizgiye tıklayın.
  3. Açılan menüde, “Uygulamalarım ve Oyunlarım>Güncellemeler “i seçin.
  4. Yüklü uygulamaların daha yeni sürümlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin.
  5. Eğer Instagram uygulamasının sağında “Güncelle” seçeneğini görüyorsanız oraya tıklayarak uygulamanın güncellenmesini bekleyin.
  6. Güncelleme işlemi tamamlandıktan sonra uygulamaya giriş yaparak kontrol sağlayın.

İOS kullanıcıları ise aynı işlemleri app store’dan gerçekleştirmelidir.

Editör: Nur Bersun Aynur – 31.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Cadılar Bayramı’nın Antik Kökenleri

    Haftanın Astrolojik Yorumları ve Tarot Kartları | 31 Ekim-6 Kasım