içinde

HavalıHavalı

J.F Kennedy Suikasti: 11.22.63 Dizisine Bakış

8,2′ lik bir IMDB puanına sahip olan 11.22.63 dizisi, izlediğim için pişmanlık duymadığım bir dizi olmuştur. izleyenin de pişmanlık duymayacağından emin olabilirsiniz. Bilim kurgu, dram ve aksiyon yapımlarından hoşlanıyorsanız bu dizi tam size göre bir yapım.

Dizinin senaryosu Stephen King’in aynı isimle yayınlanan “11.22.63” kitabından uyarlanmıştır.

11.22.63 dizisi, oyuncu kadrosunda James Franco ve Sarah Godon’un başrolde olduğu bilim kurgu, dram ve gerilim türlerinin bir arada olduğu başarılı bir yapımdır. Dizi tek sezon olarak planlanmış bir mini dizidir. Dizi toplam 8 bölümden oluşmaktadır. Öncelikle mini dizi olması beni biraz üzmüştür, izlerken bana her defasında keşke uzun soluklu bir yapıt olsaymış dedirtmiştir.

Kurgusu bakımından geçmişte yaşanan sürecin verildiği bölümlerin iyi bir şekilde seyirciye yansıtılıyor olması diziye olan bağlılığı artırırken bunun yanı sıra müzik tercihlerinin mükemmel olduğunu söylemeden geçmek diziye haksızlık olur gibi. Zaten müzikler her zaman yapımları en etkileyici hale getiren unsurdur.

Dizi başlangıçta ağır bir tempo ile başlar fakat 3. bölümden itibaren güzel ve hızlı bir ivme yakalayarak izleyiciyi kazanır ve hikayenin içinde sürüklemeye başlar.

11.22.63, 2016 yılında yayınlanmış bir dizidir buna rağmen hala birçok kişi tarafından izlenmemiş olması, dizinin bu denli gözlerden ırak kalmış olması beni çok şaşırtmaktadır. Dolayısıyla hala izlememiş olanlar için kısaca konusundan bahsederek ve belki küçük küçük spoiler içeren bir dizi değerlendirilmesini yapacağım.

11.22.63 bilindiği üzere tarihte J.F Kennedy’nin suikast sonucu öldürüldüğü günün tarihidir.

11.22.63 dizisinin merkezinde hayatını bir İngilizce öğretmeni olarak devam ettiren Jake Epping yer almakta olup Jake’in çok eskiden tanıdığı dostu Al Tempelton’un yanına gitmesiyle hikaye başlamaktadır. Eski dostunu yorgun ve kötü bir halde gören Jake ona sebebini sorduğunda beklediğinden çok daha ilginç bir cevap alır.

Al, Jake’e mekanının arkasındaki kiler olarak bilinen dolapta bir geçit olduğunu ve o geçidin 1960 yılına açıldığını söyler. Geçidin amacı ise J.F Kennedy’i ona yapılacak olan suikastten kurtarmaktır.

Yıllardır bu görev için çalışan Al, geçitte buna daha fazla devam edemeyecektir, bu görevi Jake’e devretmek istemektedir. Herkes gibi sıradan bir hayatı olan Jake’in hayatının değişeceği ve aşık olacağı gün işte böyle başlamaktadır.

Öncelikle Jake karakterine hayat veren James Franco’ya değinerek başlamak istiyorum çünkü oyunculuğuna değinmeden geçemeyeceğim çok güzel bir oyunculuk sergiliyor, Jake karakterine hayat verirken başarılı oyuncu.

11.22.63 dizisinin anlamlı bir konusu olup iyi bir yapım olduğunu düşünüyorum. Dizi var olan kurgusunun içerisinde hem tarihi hem aşkı hem de zeka oyunlarını barındıran bir dizidir.

Diziyi izlerken eminim ki herkes en az bir kez bile olsa içinden keşke eski zamanlarda yaşasaydım düşüncesini geçirecektir çünkü dizi çok iyi bir şekilde dizinin geçtiği dönemi çok iyi yansıtan, nahif insan ilişkilerinin olduğu zaman dilimine mükemmel bir şekilde ışık tutmaktadır.

Jake’in gittiği görevde yeni insanlarla tanışıp yeni bir hayata adapte olması ve bunun sonucunda aşık olması çok güzel bir ayrıntı, bu aşkın sonucunda oluşan çift çok tatlı ve çok nahif. En beğendiğim dizilerden biri 11.22.63 çok tatlı bir dizidir.

Her şey bir kenara diziye genel anlamda bir baktığımda sadece yaratmış olduğu bu atmosfer bile izlemek benim için yeterli bir sebep diye düşünüyorum çünkü bu tarz atmosferler çok hoşuma gidiyor benim gibi bu tarz bir atmosfer hoşunuza gidiyorsa bu diziyi kesinlikle izlemelisiniz diye düşünüyorum.

Dizinin geçtiği dönemi, 60’lı yılların havasını çok güzel bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Bunun yanında var olan olayın yanında farklı, küçük, tatlı hikayelerin  geçmesi de çok hoş olmuştur.

Hala izlemeyenler için içinde bulunduğumuz bu Eylül ayında yağmurlu bir güne denk getirip tüm sezonu izlemelik mis gibi bir dizidir.

Şimdiden izleyecek olanlara keyifli seyirler dilerim.

Editör: Melike Bay – 04.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Mutlu Kullanıcı Aynı Zamanda Sadık Kullanıcı Mıdır: Marka Etkileşiminde Oyunlaştırma Uygulamaları

    Sosyal Medyadan Para Kazanmak Hayal mi, Gerçek mi?