içinde

HavalıHavalı ÜzgünÜzgün

Vanessa Bryant Kocası ve Kızının Olay Mahalinde Çekilen Görüntülerinden Sonra Gözyaşlarıyla Mahkemeden Ayrıldı

Vanessa Bryant, kocası, NBA efsanesi Kobe Bryant, kızı ve yedi kişiyi öldüren ölümcül helikopter kazasının mahallinde çekilen görüntüleri anlatan ifade sırasında öğleden sonra mahkemeyi terk etti.

Olay, Vanessa Bryant’ın Ocak 2020’deki helikopter kazasına ait fotoğrafların soruşturmayla ilgisi olmayan ortamlarda ilçe yangını ve şerif departmanı çalışanları tarafından paylaşıldığını iddia eden Los Angeles County aleyhindeki federal hukuk davasında ifadesinin ikinci gününde gerçekleşti.

Barmen Victor Gutierrez’e kızı Gianna Bryant’ın cesedini görüntülerde görüp görmediği sorulduğunda Vanessa Bryant duygulandı. Gutierrez, Los Angeles County Şerif yardımcısı tarafından gösterilen fotoğraflarda gördüklerini anlatıyordu.

Bryant ağladı, ayağa kalktı ve avukatı, Bryant’ın mahkeme salonunu terk etmesi için başkandan izin istedi.

Hakim, “Benden izin istemenize gerek yok” dedi.

Bryant, Gutierrez’in 28 Ocak 2020’de – kazadan iki gün sonra – bardan bir dizi gözetleme klibiyle devam eden ifadesinin geri kalanı için geri dönmedi. Gutierrez fotoğraflarda yüzünü buruşturduğunu anlattı ve ardından kurbanların cesetlerinin durumunu beş grup insana anlattığını itiraf etti. Fotoğrafları anlattığı kişilerden biri, daha sonra Gutierrez’e fotoğrafları gösteren vekile karşı şikayette bulunan Ralph Mendez’di.

Mendez, o gece Gutierrez tarafından kendisine anlatılan ayrıntılara atıfta bulunarak, “İnanamadım, hayal kırıklığına uğradım, tiksindim ve kızgındım” dedi. “Onun konumunda olmak… Halkın güveninin omuzlarında olduğunu hissettim ve kurbanların fotoğraflarını gösterdiğinde halkın güvenine ihanet etti.”Bryant, Perşembe günkü duruşmanın ilk tanığı Los Angeles Lakers genel müdürü Rob Pelinka’nın yanı sıra ilk müdahalecilerden birinin ifadesinin sonucuna oturdu. Bryant, adli tabip tarafından verilen ifade sırasında mahkemede değildi, ancak mahkeme salonundan ayrılmadan önce Guitierrez’in ifadesini dinlemek için geri döndü. Duruşmanın yaklaşık iki hafta sürmesi bekleniyor ve tanıklar arasında muhtemelen Vanessa Bryant ve LA County Şerif Alex Villanueva yer alacak. Eylül 2020’de açılan dava, açıklanmayan tazminat talep ediyor ve medeni hak ihlalleri, ihmal, duygusal sıkıntı ve mahremiyet ihlali iddia ediyor. Dava için altı kadın ve dört erkekten oluşan bir jüri seçildi. Bunlar arasında bir rahibe, NBC Universal için TV prodüksiyonunda çalışan biri, bir üniversite öğrencisi, bir emlak yatırımcısı, bir ilaç araştırmacısı, bir bilgisayar bilimi profesörü ve bir restoran sahibi yer alıyor.

Avukat, düzinelerce çalışanın kazadan fotoğraflar paylaştığını söyledi

Bryant, avukatı Luis Li Çarşamba günü yaptığı açıklamada, olay yerinde çekilen rahatsız edici görüntülerin iki düzineden fazla Los Angeles County çalışanı arasında paylaşıldığını söyledi. Li, ilk fotoğrafların bir milletvekilinden bir düzineden fazla milletvekiline ve Los Angeles İtfaiye Departmanı’nın bir düzineden fazla üyesine nasıl yayıldığının bir akış şemasını sundu. Li açılış konuşmasında, milletvekilleri arasında “Call of Duty” video oyununu oynarken bazı fotoğrafların paylaşıldığını söyledi.Li, şerif yardımcılarının fotoğrafları çekme ve paylaşma şeklini anlatırken Vanessa Bryant gözyaşlarını sildi. Avukat, “Kırık cesetlerin… uzuvların, yanmış etlerin yakın çekim fotoğraflarını çektiler” dedi. “Vicdanı sarsıyor.”

Mahkemede görüntülenen güvenlik kamerası görüntülerinde, bir barda görevli milletvekillerinden birinin barmene bir fotoğraf gösterdiği görüldü, barmene bu görüntüyü görünce geri teperek arkasını döndü. Li, “(Bryant) en kötü kabuslarında asla polisin ve ilk müdahale ekiplerinin Kobe ve Gianna’nın kalıntılarını sebepsiz yere fotoğraflamaya gideceğini – ve onlar olacağını hayal etmemişti” dedi.Avukat, 26 Ocak 2020’de kazaya ilçe çalışanlarının neden olmadığını, ancak onları sömürmekle suçlayarak, “İyileşmeyen bir yaraya tuz döktüler” dedi. Savunma, fotoğrafların internete veya medyaya sızdırılmadığını vurguladı ve jüri üyelerini kazanın trajedisini, fotoğraflarla ilgili davanın gerçeklerinden ayırmaları konusunda uyardı.LA County’yi temsil eden bir avukat olan Mira Hashmall, “Aileler tarif edilemez bir kayıp yaşadılar… ama bu helikopter kazasıyla ilgili” dedi. “Bu dava, ilk müdahale edenlerle ve yaptıklarıyla ilgili.”

Lakers GM ifadesi sırasında ağladı

Çarşamba günkü duruşma, Los Angeles Lakers’ın genel menajeri Rob Pelinka’nın, Kobe Bryant ile en iyi arkadaş olduklarını ve Gianna’nın vaftiz babası olduğunu anlatırken ağlayan ifadesi ile sona erdi. Kaza günü Pelinka, Vanessa Bryant’ın şeriften sitenin, olay yerinin fotoğraflarını çekmeye çalışan insanlardan güvenli olacağına dair güvence almasına yardım ettiğini söyledi. Pelinka, olay yeri fotoğraflarının milletvekilleri arasında dolaştığını öğrenen Vanessa Bryant’ta gördüğü korku, endişe ve kederi de paylaştı. Bryant’ın yanı sıra ikinci bir davacı da, kazada eşi Sarah ve kızları Payton’ı kaybeden Christopher Chester. Chester’ın avukatı Jerome Jackson, olay yerindeki fotoğrafların Sarah’nın kalıntılarının rahatsız edici sahnelerini yakalamış olabileceğini söyledi.

“Neden biri aynı fotoğrafları balo salonu şakası ve kokteyl sohbeti için kullansın ki?” dedi Jackson.

Davadaki önemli bir argüman, ilk müdahale edenlerin ilk etapta kaza mahallinin fotoğraflarını çekip çekmemesi gerektiğidir. Savunma, çarpışmanın 1.250 fit yükseklikte bir dağın bir mil yukarısında gerçekleştiğinden, site fotoğrafları için geçerli nedenler olduğunu iddia etti. Hashmall, milletvekilinin sadece cesetlerden daha fazlasını çektiğini söyledi. Hashmall, yardımcısının olay yerini eğitildiği gibi belgelememesi halinde, yalnızca arama ve kurtarmayla değil, aynı zamanda kazanın yol açtığı bir orman yangınıyla mücadele etmekle görevli komuta merkezine haber veremeyeceğini söyledi. “Eğer bir fotoğrafınız yoksa” dedi, “cevap oluşturamazsınız.” LA County’nin Malibu arama ve kurtarma biriminde yedek milletvekili olan David Katz, bir süpervizör tarafından Kobe Bryant’ın kurbanlar arasında olduğu öğrenildiğinde kaza mahallinin fotoğraflarını çekmemesi gerektiğini söylediğini, ancak olay yerine vardığında olay yerine geldiğini söyledi. bir milletvekilinin fotoğrafları zaten çekmiş olduğunu tespit etti. Savunma tarafından, yardımcının fotoğrafları çekmesine şaşırıp şaşırmadığı sorulduğunda, Katz, “Hiç…Daha sonra, LA County adli tabip ofisinden Yüzbaşı Emily Tauscher, ofisin milletvekillerinden kalıntıların fotoğraflarını çekmelerini istemediğini ifade etti. Tauscher çapraz sorgulama sırasında, ofisin geçmişte ilk müdahale ekiplerinin fotoğraflarına dayandığını, çünkü “sahnenin, olayın meydana geldiği andan adli tabip olay yerine geldiği zamana kadar değişebileceğini” söyledi. Savunma, fotoğrafların olduğu gibi yayılmaması gerektiğini kabul etti, ancak ilçenin erken eylemini etkili bir şekilde içerdiğini sürdürdü. Hashmall, “Çevrimiçi olmayan, medyada yer almayan ve davacı tarafından hiç görülmemiş resimler yüzünden dava ediliyoruz” dedi. Bryant’ın avukatı jüri üyelerine, ilçenin eylemlerinin fotoğrafların yayılmasını tam olarak içermediğini ve hala çevrimiçi olabileceklerini göstereceğini söyledi. Kazanın ardından CNN’e konuşan Şerif Villanueva, departmanın soruşturma yürüttüğünü ve sekiz milletvekilinin kaza mahallinin fotoğraflarını soruşturma dışındaki kişilerle paylaştığı suçlamaları nedeniyle idari işlemle karşı karşıya olduğunu söyledi. Şerif, Mart 2020’de, milletvekillerinin elinde bulunan sahnenin tüm fotoğraflarının silindiğini söyledi. Aylar sonra, Vanessa Bryant’ın avukatları, bakanlığın eylemlerinin kanıtları yok etmek anlamına geldiğini iddia eden bir dava açtı .

Editör: Astropower – 14.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Roma İmparatoru Caligula’nın “Delilikleri” ve Hastalıkları

    Antik Mısır’a Ne Kadar Hakimsin?