içinde

HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Mark Zuckerberg, Bu Ay WhatsApp’ta Yapılacak Üç Büyük Değişikliği Duyurdu

Mark Zuckerberg, WhatsApp’ınıza gelen üç yeni değişikliği açıkladı.

WhatsApp, Facebook ve Instagram’ın sahibi olan teknoloji kralı, çevrimiçi “korumanızı” artırmayı amaçlayan şok güncellemesini duyurdu.

En iyi özelliklerden biri, grupları sessizce terk etme güncellemesi. Yani uyarmadan bir WhatsApp sohbet grubundan sessizce çıkabileceksiniz. Bu, gruptan çıktığınızı artık grubun sohbet sayfasında görmeyecekler demek oluyor.

Zuckerberg, “WhatsApp’a yeni gizlilik özellikleri de geliyor” dedi.

“Çevrimiçi olduğunuzu kimlerin görebileceğini kontrol edin ve bir kez görüntülenen mesajlarda ekran görüntülerini önleyin.”

“Mesajlarınızı korumak ve yüz yüze görüşmeler kadar gizli ve güvenli tutmak için yeni yollar geliştirmeye devam edeceğiz.”

Toplamda üç yeni uygulama güncellemesi var.

  1.  Grupları sessizce terk etme yeteneğidir. Bir gruptan ayrıldığınızda normal uyarı görünmez – ancak grup yöneticileri yine de uyarılır.  Bu özellik, bu ay tüm dünyada tüm kullanıcılara sunuluyor.
  2.  Çevrimiçi olduğunuzu kimlerin görebileceğini seçmenize izin veren bir WhatsApp “gizli modu” geliyor. WhatsApp, “Arkadaşların veya ailenin çevrimiçi olduğunu görmek, birbirimize bağlı hissetmemize yardımcı oluyor” dedi. “Ama hepimizin WhatsApp’ımızı özel olarak kontrol etmek istediğimiz zamanlar oldu. Çevrimiçi varlığınızı gizli tutmak istediğiniz zamanlar için, çevrimiçi olduğunuzda kimlerin görebileceğini ve göremeyeceğini seçme özelliğini sunuyoruz.” Bu özellik de bu aydan itibaren kullanıma sunuluyor.
  3. Bir kez görüntülenen mesajlar için ekran görüntüsü engelleme. Bu, WhatsApp’ın gizliliği artırmak amacıyla insanların kendi kendini imha eden metinlerin ekran görüntülerini almasını engelleyeceği anlamına geliyor.

Ancak yine de kesin çözüm değil. Birisi mesajınızın fotoğrafını çekmek için ikinci bir cihaz kullanabilir. Yine de gizliliğinizi korumak söz konusu olduğunda, doğru yönde atılmış iyi bir adım.

WhatsApp Ürün Müdürü Ami Vora, “Bu ölçekte başka hiçbir küresel mesajlaşma hizmeti, kullanıcılarının mesajları, medyası, sesli mesajları, görüntülü aramaları ve sohbet yedeklemeleri için bu düzeyde bir güvenlik sağlamaz” dedi.

“Yıllar içinde, konuşmalarını güvende tutmaya yardımcı olmak için birbirine bağlı koruma katmanları ekledik. Ve yeni özellikler, mesajları gizli tutma taahhüdümüzü yerine getirmeye devam etmemizin bir yoludur. WhatsApp’ın özel görüşme yapmak için en güvenli yer olduğuna inanıyoruz.”

Editör: Astropower – 09.08.2022

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Çalın Davulları: Kültürden Kültüre Gelin Çıkarma Geleneği

    Kızılderililerin Üç Kız Kardeş Efsanesi Altında Yatan Refakatçi Ekim Sistemi