içinde

MuhteşemMuhteşem

İzmir’de görülmesi gereken muhteşem koylar

İzmir tatil için gözde seçeneklerden biri bu sebeple sizin için birbirinden güzel denizi ve manzarası olan koyları derledik.

Karaburun Mimoza Koyu

Mimoza Koyu İzmir’in Karaburun ilçesinde yer almaktadır. İzmir merkeze 104 km uzaklıktadır. Mimoza Koyu , Karaburun’da işletme olan nadir koylardan bu yüzden diğer koylara gore biraz daha kalabalık oluyor bu yüzden erkenden gidip yer kapmanız gerekebilir. Denizi çarşaf gibi rüzgarsız ve dalgasız fakat dibi oldukça taşlı olduğu için dikkatli olmanız gerek.

Dikili Hayıtlı Koyu

İzmir’in Maldivleri olarak bilinen Dikili Hayıtlı Koyu. İzmir il merkezinde 108 km uzaklıktadır. Yeşil ve mavinin bir arada olduğu muhteşem koylardan biri. Plajı inc eve beyaz kumlardan oluşup Maldivleri anımsattığı için bu şekilde de biliniyor. Dilerseniz günübirlik berrak suların keyfini çıkarır dilerseniz kamp kurup bir kaç gün kafanızı dinleyebilirsiniz. Şu bilgiyi vermeden geçmeyelim koyda işletme olmadığı için market, tuvalet ve duş bulunmamakta.

Eski Foça İngiliz Burnu

Foça merkezine yakın olduğu için özellikle kamp severlerin uğrak noktası. İngiliz burnu denize girmeye çok elverişli değil çünkü denizde fazlaca deniz kestanesi ve yosun bulunuyor daha çok kamp kurup ateş başı sohbetleri yapılacak sakin bir yer fakat yine de deniz ayakkabısı ile suyun tadını çıkarabilirsiniz.

Sazlıca Koyu Foça

Sazlıca Koyu İzmir’in Foça ilçesinde bulunan manzarasını dünya gözüyle görmeniz gereken bir koy. Eski Foça ve Yeni Foça arasında bulunuyor. Koy ve plaj ayrı ayrı yerlerde bulunuyor. Kampçıların sevdiği yerlerden olan Sazlıca Koyu İzmir’in en güzel koylarından biri. Tesislerin bakımsız olması gibi bir eksiye sahip fakat ihtiyaçlarınızı yanınıza alırsanız bir sorun yaşamazsınız.

Demircili Koy Urla

Demircili Koy, Urla’ya giderseniz mutlaka bulunmanız gereken doğayla iç içe, tertemiz suyu olan bir yer. Yine kamp için elverişli  olan koy kampçıların favorilerinden biri  şu ayrıntıyı vermeden geçmeyelim suyu oldukça soğuk.

 

Editör: Fatih Düz – 25.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Yağmur Şanver tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Tarihte bugün: 25 Haziran Kore Savaşı

    Filozof İmparator Marcus Aurelius’tan hayat dersleri