içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Quentin Tarantino’nun Yaptığını Bilmediğimiz Filmler

Quentin Tarantino, Hollywood’da genellikle Ucuz Roman’ın yönetmenliğiyle tanınır, ancak aynı zamanda bir dizi başka filmin de yapımcılığını yapmıştır.

Çoğu kişi Quentin Tarantino’nun yönettiği tüm filmleri sadece birkaç saniye içinde adlandırabilir. Tüm filmleri ödül alır. Ancak, yapımcı olarak görev yaptığı bazı filmler hala pek çok kişi tarafından bilinmiyor olabilir. Tarantino’nun yapımcılığını üstlendiği popüler filmler de var.

Bu filmler hala onun imza tarzını taşıyor ve Bay Tarantino’nun yönetmen koltuğunda oturmadığı zamanlarda bile hala çok fazla etki yarattığını kanıtlıyor. Son zamanlarda, ikonik yönetmen aşağıdaki filmlerin çoğu 90’lar ve 2000’lerden olduğu için prodüksiyonu yavaşlatmış görünüyor. İşte Quentin Tarantino’nun yapımcılığını hiç bilmediğiniz filmler 👇🏻

Zoe’yi Öldürmek (1994)

Zoe’yi Öldürmek, arkadaşı Eric’e bir banka soygunu düzenlemesinde yardım etmek için Paris’e giden Zed adında bir adamın hikayesini anlatıyor . Soygundan önce Zed, Zoe adında bir fahişeyle tanışır ve bağ kurar. Soygun pek iyi gitmez çünkü polis Eric ve Zed dışarı çıkamadan gelir.

İlginç bir şekilde, Zoe filmde öldürülmüyor. Hayran teorileri, Eric’in HIV taşıdığı ve soygun sırasında ikisi de yaralanırken Zed’in üzerine düştüğü için ona HIV bulaştırdığını ileri sürüyor. Zed muhtemelen daha sonra Zoe’ye bulaştırdı ve böylece onun ‘ölüm cezasını’ imzaladı.

Dört Oda (1995)

Bu filmde, lüks bir oteldeki yeni komi Ted (Tim Roth), Yılbaşı Gecesinin tadını çıkarmadığını, ancak dört farklı odada, çok şey olduğunu fark ediyor. Bir odada büyü yapmaya çalışan cadılar var. Başka bir odada, öfkeli bir koca, bir anlaşmazlıktan sonra ağzı tıkanmış karısını silah zoruyla tutuyor.

Üçüncü odada, Ted’e çocuklarına bakmasını emreden bir gangster var, ancak çocukların başa çıkamayacak kadar yaramaz oldukları ortaya çıkıyor. Ve son odada, Tarantino’nun oynadığı kibirli bir Hollywood aktörü bir parti veriyor. Ne yazık ki, film gişede kötü performans gösterdi. Eleştirmenler tarafından da eleştirildi.

Cehennem Yolculuğu (2008)

Hell Ride, üyelerinden birinin ölümünün intikamını almaya çalışan çeteyi takip eden çok iyi bir motorcu filmi. Bishop, Quentin Tarantino’nun başka bir filminin senaryosunu gösterdikten sonra filmi yapma fikrinin ortaya çıktığını açıkladı. Bu nedenle Hell Ride’ın Tarantino’nun bazı işlerine benzerlik göstermesi şaşırtıcı değil.

Daltry Calhoun (2005)

Tarantino, komedi filmleriyle nadiren ilişkilendirilir, ancak bir kez bu türde bir şeyler yapmayı denedi. Film, yerel olarak üretilen çimleri seçkin golf sahalarına satan Daltry Calhoun adlı bir girişimciyi takip ediyor. Renkli televizyon reklamları da onu yerel bir ünlü yaptı.

Bir gün eski kız arkadaşı, genç kızıyla birlikte haber vermeden ortaya çıkar. Ölümcül bir hastalığı olduğunu ve öldüğünde küçük kıza onun bakmasını istediğini açıklar. Daha da kötüsü, Daltry’nin işi kötü gitmeye başlar ve onu birden fazla ikilemle karşı karşıya bırakır.

Kahraman (2002)

Tarantino’nun çalışmaları sadece Hollywood ile sınırlı değil. Yaklaşık yirmi yıl önce zamanının bir bölümünü Çin filmi Hero’ya adadı. Piyasaya sürüldüğü sırada Hero, şimdiye kadar yapılmış en pahalı Çin filmiydi. Aynı zamanda Amerikan gişe rekorunu kıran ilk Çin filmi oldu.

Savaşan Devletler Döneminde geçen filmde Jet Li, görevi krala suikast yapmak olan ancak imparatorluğa kalıcı barış getirmek için bunu yapmamaya karar veren bir savaşçı olarak rol aldı. Hero Oscar’da Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday gösterildi.

Pansiyon (2005)

Hostel, tüm zamanların en popüler korku filmlerinden  biri olan pek çok hayranı, filmin Tarantino tarafından yapıldığını bilmeyebilir. İlginç bir gerçek, yönetmen Eli Roth’un film hakkındaki fikrini Tarantino’ya vermesidir.

Magnum PI yıldızı Jay Hernandez’i daha önce nerede gördüğünü merak eden varsa, o film bu filmde. Hostel, Doğu Avrupa’ya seyahat eden ve sonunda turistleri kaçıran ve onlara işkence eden bir örgütün kurbanı olan iki erkek arkadaşın etrafında dönüyor.

Editör: Astropower – 22.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hangisi Daha Tehlikeli? Zihinsel Ruminasyon ve Fiziksel Ruminasyon

    Python Nedir? Kurulumu ve Visual Studio Code İle Kullanımı