içinde

HavalıHavalı

Python Nedir? Kurulumu ve Visual Studio Code İle Kullanımı

Merhaba arkadaşlar bugünkü yazımızda bilgisayarımızda Python çalışma ortamı nasıl kurulur bunu inceleyeceğiz.

Phyton Nedir?

Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Girintilere dayalı basit söz dizimi, dilin öğrenilmesini ve akılda kalmasını kolaylaştırır.

Phyton Nasıl Kurulur?

Öncelikle herhangi bir tarayıcıdan Python web sitesine giriyoruz. Karşımıza gelen sayfada downloads butonun ordaki ”download for windows python 3.10.5” yazan yere tıklıyoruz. Bu bizim bilgisayarımıza bir yükleyici indirecek.

İndikten sonra yükleyiciye tıklıyoruz ve öncelikle açılan pencerede altta yer alan add Python kutucuğunu işaretliyoruz. Bu bizim Python programına rolar eklememizi sağlayacak, yani komut satırında işlem yapmamızı sağlayacak.

Daha sonra install now butonuna tıklıyoruz ve Python kurulumunu başlatıyoruz. Python bilgisayarımıza gerekli alt yapı çalışması için gerekli dosyalar yükleyecek. 64 bit bilgisayar kullandığımız için  64 bit sürümü kurulduktan sonra kurulum bitince kapatıyoruz.

Başlat bölümünde karşımıza Python’un kurulumu ile alakalı dosyalar gelmekte gördüğünüz gibi. Python 3.10.5 yazan butona tıklıyorum. Python ara yüzü karşıma geldi hemen bir kısa kod yazalım. Programcılık dünyasında programcılığına giriş kodu print (‘’hello world’’) ekranda merhaba dünya yazdıran kod. Şuanda Python çalışıyor.

Bu aşamadan sonra Python programı Visual Studio Code programına nasıl entegre edilecek?

Visual studio code programını çalıştırdıktan sonra sol tarafta extensions yazan yere tıklıyorum. Burada arama çubuğuna Python yazıyorum. Python Microsoft eklentisini bilgisayarıma kuruyorum. Evet Python kurulduktan sonra bu yerden çıkıp dosyalar bölümüne gelelim öncelikle yeni bir klasör belirleyelim Python çalışmalarımız için. Klasör oluşturduktan sonra klasörü seç diyelim açılan yerde new file diyelim ve bunun içine öncelikle bir kod yazalım print (‘’hello word’’) file save komutu verdiğimizde bunu Python olarak kaydedelim. Biz bunu yaptık sonra visual studio code bunu hemen tanıdı ayrıca bir eklenti kurmamızı istiyor. Burada otomatik olarak Visual Studio Code kuracak. Bu sizin kod geliştirirken işinize yarayacak bir eklenti, kurmanızı tavsiye ederim. Evet bu iş bittikten sonra tekrar dosyamızı açalım. Bakın sol tarafta run komutunu verdiğimizde run and debug bunun Python file olarak işlenmesini istiyoruz. Yaptığımız işlemden sonra çıktısını bize veriyor hello world olarak az önce yazdığımız konut. Visual Studio Code programında artık rahatlıkla Python dosyalarımı yazabilir ve Phython uygulamalarımı geliştirebilirim.

Editör: Astropower – 22.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Hüseyin BALKAN tarafından yazıldı

Yazılım ve bilişim ayrıca içerik üreticisiyim. Sanat olarak ahşap yakma ile uğraşıyorum.

TestçiMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Quentin Tarantino’nun Yaptığını Bilmediğimiz Filmler

    Yerçekimi Tepeleri’ni Daha Önce Duydunuz Mu?