içinde

İtalya’da Tutuklanan Oscar Ödüllü Yönetmen Cinsel Şiddeti Yalanladı

Paul Haggis, Haziran ayı ortasında gözaltına alınmştı.Temmuz ayı başlarında serbest kaldı.

Paul Haggist yazar, yönetmen ve yapımcı olarak da anılır, iki James Bond filmi ( Casino Royale , Quantum’un Sessizliği ), Milyon dolarlık bebek. Oscar’a ek olarak ve Emmy ödüllü film yapımcısı senaryodan da sorumluydu,

 

19 Haziran’da Ostuni’deki bir festivalde, bir kadının kendisini günlerce seks yapmaya zorladığını ve ardından Brindisi havaalanında yalnız bıraktığını iddia etmesi üzerine tutuklanmıştı.

Olanları araştırmakla görevlendirilen savcıya göre, kadının bulunduktan sonra tıbbi yardıma ihtiyacı vardı, ancak İtalyan makamları herhangi bir ayrıntı açıklamadı, bu nedenle çeşitli soruşturmaların ne ortaya çıktığını, hatta Haggis’e ne olduğunu bilmek mümkün değildi.

Yerel haberlere göre, İtalya’nın Brindisi kentindeki polis, suçlayanın son yaralanmalarının iddialarıyla tutarlı olduğunu söylüyor.The Daily Beast tarafından elde edilen tutuklama belgelerine göre, polise “Günlerce tecavüze uğradım” dedi. “Birlikte çalışmamız gerekiyordu ama onun yerine pazar akşamından çarşambaya kadar bana tecavüz etti.”

Müfettişlere, daha sonra onu bir saatliğine Brindisi havaalanına götürdüğünü ve burada şafaktan önceki saatlerde onu biletsiz bıraktığını, ancak havayolları açıldığında bir tane satın almak için para verdiğini söyledi. Polis, bir uçuş görevlisi tarafından bir köşeye sinmiş halde bulunduğunu ve zorlukla konuştuğunu söyledi.

Raporlara göre, kadın bir havaalanı kliniğinde muayene edildi ve tedavi ve psikolojik danışma için hastaneye götürüldü. Yetkililer, acımasız ve tekrarlanan rıza dışı saldırılara maruz kaldığını söyledi.

İtalyan yetkililer, Haggis’in otelinden ve havaalanından hareketlerini doğruladığı bildirilen kamera görüntülerine baktıklarını söylüyorlar. Daily Beast, polisin o zamana kadar ailesi kendisine katılan Haggis’i tutuklamadan önce kadının güvenli bir şekilde ülkeden çıkmasını beklediğini söyledi. Bir gecede Brindisi’de tutuldu ve mahkemeye çıkarılmayı bekleyen ev hapsinde serbest bırakıldı.

Haggis daha önce, 2018’de kendisini bir galada tecavüz etmekle suçlayan ve bir hukuk davası peşinde koşan bir gazeteci de dahil olmak üzere dört kadın tarafından cinsel tacizle suçlanmıştı. 

Haggis tüm iddiaları şiddetle reddetti .

Yaptığım ilk hata, neredeyse hiç tanımadığım birinin beni ziyaret etmesine izin vermek oldu. Aptalcaydı. İkinci hatam, benim için özellikle tatsız bir olay olan sabahı, duruma bir son vermeye karar verdim ve uçağı kalkmadan saatler önce onu havaalanına götürdüm. Bu hatalar için kendime kızıyorum ama bana karşı yanlış ve zarar verici suçlamalara nasıl yol açtıklarını anlamıyorum.

Gözaltına alındıktan sonraki iki haftayı Ostuni’deki bir otelde ev hapsinde geçirdiği, ancak son günlerde serbestçe hareket edebildiğini, soruşturmalar bitene kadar İtalya’dan ayrılamayacağını da ortaya koydu. Önümüzdeki haftalarda davada ilerleme kaydedilebileceği için dava açılıp açılmayacağı da belirten Haggis, durum buysa, “kararın açıklanmasının yıllar alabileceğinden korkuyorum” dedi.

Burada anlamadığım şeyler var, suçlamayı destekleyecek açık kanıtlar olmadan nasıl dava açabileceğiniz veya devam ettirebileceğiniz de dahil. Yıllarca masum insanların soruşturulması garip ve haksız geliyor bana. Avukatlarıma göre İtalya’da bir dava yıllarca sürebiliyor. Ailemin böyle bir muayeneden ne zaman zarar görebileceğini hayal bile edemiyorum.

İtalyan gazetesi, Haggis’e, 2013 yılında bir halkla ilişkiler uzmanının  tecavüze uğradığı iddiası ile New York’ta açılan davaya atıfta bulunarak, yıllar önce ABD’de kendisine yöneltilen suçlamaları da sordu. Cevabında, mahkemede imzalanan evraklar nedeniyle davayla ilgili herhangi bir bilgi paylaşamayacağını belirtti ve beş yıl önce gerçekleşen bir rızaya dayalı tek gecelik ilişki hakkında sessiz kalması için dokuz milyon dolar talep etti.

Breest davasının duruşması koronavirüs salgını nedeniyle aksamıştı, ancak kadın kamuoyuna açıklandığından beri benzer suçlamalarla dört kişi daha öne çıktı.

İtalyan yetkililer, yönetmen Paul Haggis’in ev hapsinden çıkmasına izin verdi fakat  Avukatı Michele Laforgia, İtalyan savcıların Haggis aleyhindeki davayı kapatıp kapatmayacaklarının belirsiz olduğunu söyledi.

Editör: Astropower – 17.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Indium tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

17 Temmuz 1867: Karl Marx, DAS KAPITAL

Li Ching Yuen: 256 Yıl Yaşayan Çinli Adam