içinde

MuhteşemMuhteşem

Li Ching Yuen: 256 Yıl Yaşayan Çinli Adam

Li Ching Yuen, tüm hayatı boyunca Çin’de yaşayan bir bitki uzmanıydı. İnsanlar onun 1677’de doğduğunu ve 1933’te 256 yaşında öldüğünü söylüyorlar. 1677’yi doğum yılı olarak doğrulamak zordur çünkü onunla birlikte doğan ya da o sırada yaşayanların çoğu şimdi öldü. Li Ching Yuen, otlar hakkında geniş bir bilgiye sahipti ve geçimini sağlamak için onları sattı. Öldüğünde 60 yaşındaki 24. eşiyle evliydi. Li Ching Yuen, hayatı boyunca sadece otlar ve pirinç şarabı ile beslenmiş. Düzenli olarak dövüş sanatları ve meditasyon yapmış.

Li Ching Yuen, 1933’te ölümden hemen önce bir röportaj verdi. Sırrı sorulduğunda ise çok az streslendiğini ve her zaman aktif bir hayat yaşadığını söyledi. Sabırlı olunması ve kolay heyecanlanmaması gerektiğini, kaplumbağa gibi oturması gerektiğini,  güvercin enerjisine sahip olması gerektiğini ve her zaman hareket edilmesi ama en azından bir köpek gibi uyunması gerektiğini söyledi.

Li Ching Yuen’in 256’ya nasıl yaşayacağına dair sözde bilgeliği, “sessiz bir kalbe sahip ol, kaplumbağa gibi otur, güvercin gibi neşeyle yürü ve köpek gibi uyu” idi.

Li Ching Yuen, 72 yaşında askerlere dövüş sanatları öğretmek üzere orduya atandı. Altın Nehir’deki savaştan sonra ordudan ayrıldığında 78 yaşındaydı. 1827’de 150.doğum günü kutlamasına ait Çin Hükümetinde belge mevcuttur. Ayrıca 1877’den Li Ching Yuen’i 200. doğum gününü kutlayan başka bir belgede mevcuttur.

1930 tarihli bir New York Times makalesi, Li Ching Yuen’e daha fazla dikkat çekti. Ancak, uzun ömürlü olduğuna dair “kanıtların” çoğu anekdotsal kanıtlardan geliyor. Bunun en ünlüsü, Li Ching Yuen’in mahallesindeki, büyükbabalarının onu zaten bir yetişkinken tanıdığını iddia eden en yaşlı erkeklerin olmasıdır.

1928’de Min Kuo Üniversitesi’ndeki eğitim bölümünden biri, Li Ching Yuen’in yaşından bahseden bu belgeleri buldu. Li Ching Yuen’in ilginç hikayesini yayınlayan önde gelen gazetelere bulgularını bildirdi. Gittikçe daha fazla insan Li Ching Yuen hakkında bilmek istediği için bu onu ünlü yaptı. 1908’de “Li Quingyun’un ölümsüzlüğünün sırları” başlıklı bir kitap yayınlandı. 1927’de biri Li Ching Yuen’in fotoğrafını çekti ve Elinde ginseng tutan  fotoğrafı bu 👇🏻

Li Ching Yuen’in 256’ya nasıl yaşayacağına dair sözde bilgeliği, “sessiz bir kalbe sahip ol, kaplumbağa gibi otur, güvercin gibi neşeyle yürü ve köpek gibi uyu” idi. Daha sonra, bu alıntının Li Ching Yuen’in yaşam tarzında nasıl bir rol oynadığını araştıracağız.

Yukarıda bahsedildiği gibi, Li Ching Yuen bir bitki uzmanıydı. Raporlara göre, on yaşında ot toplamaya başladı ve çocukken okuyup yazabiliyordu. Aynı hikayeler, Li’nin onuncu doğum gününde Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam ve Mançurya’ya seyahat ettiğini gösteriyor. Bu geziler ot toplamak için yapılmıştır.

Uzun yaşamda genetiğin önemi olsa da diyet ve yaşam tarzı, denklemin eşit derecede önemli bir parçasıdır.Li Ching Yuen’in hayatının ilk yüz yılını dağlarda yaşadığı bildiriliyor. Sözde öncelikle otlar, goji meyveleri, Lingzi, yabani ginseng, He Shoo wu, gotu kola ve pirinç şarabı yedi. Burada listelenen bileşenlerin her birini aşağıda daha ayrıntılı olarak tartışacağız. Ancak, denemek ve Li Ching Yuen kadar uzun yaşamak istiyorsanız, bunların hepsini beslenmenize dahil etmeyi düşünmelisiniz.

Yabani Ginseng

Geleneksel Çin Tıbbının bir parçası olarak kullanılmaktadır. Ginseng’i taze, beyaz veya kırmızı formda tüketebilirsiniz. Li Ching Yuen, diyetinin büyük bir bölümünü oluşturduğu için ginseng’in üç formunu da yemiş olabilir. Hatta en ünlü resmi, sağlıklı kökü tuttuğunu gösteriyor. Ginseng güçlü bir antioksidandır, beyin fonksiyonlarını artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve diğer sağlık yararlarının yanı sıra kanser önleyici etkiye sahiptir.

Goji meyvesi

Goji meyveleri bugün dünya çapında son derece popüler olabilir, ancak bize Çin’den geliyorlar. O zaman Li Ching Yuen’in onları bitkisel hazırlığının bir parçası olarak kullanmayı bilmesi mantıklı geliyor. Goji meyveleri, C Vitamini, Lif, Demir, A Vitamini, Çinko gibi harika bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Ayrıca bol miktarda antioksidan içerir.

Reishi Mantarı

Reishi mantarları  bağışıklık sistemini güçlendirmekten, irtifa hastalığını ve kronik yorgunluk sendromunu tedavi etmekten ve ağrı kesici olarak birçok faydası olan tıbbi bir mantardır. Bu faydalar, Reishi mantarlarındaki kimyasallar nedeniyle ortaya çıkar ve bu, yiyeceklerde iyi tat almalarına ek olarak, onları herhangi bir sağlık rejimine önemli bir katkı yapar.

He shou wu

He Shou wu, geleneksel Çin tıbbında bir başka önemli bitkidir. Aynı zamanda Fo-Ti adıyla da geçer. He Shoo wu bir köktür ve genellikle etkili bir şekilde hazırlanması uzun zaman alır. He Shoo wu’yu bir çay, tentür veya suya eklemeden önce siyah fasulye güvecinde pişirirsiniz ve süzersiniz. Çoğu bitki uzmanı, He Shoo wu’nun DNA koruması ve onarımı, libido güçlendirici, saç uzatma ve gençleştirme ve sezgiyi güçlendirme özellikleri dahil olmak üzere çok çeşitli faydaları olduğunu iddia eder.

Gotu Kola

Gotu Kola, geleneksel Çin tıbbında ve Ayurveda’da yaygın olarak kullanılan bir başka bitkidir. Asya sulak alanlarında bulunan çok yıllık bir bitkidir. Bitkinin toprak üstü kısımları ot olarak kullanılır. Gotu kolanın yorgunluk, anksiyete, depresyon, psikiyatrik bozukluklar, Alzheimer hastalığını tedavi edebildiği bildirilmektedir. Ayrıca yaraların iyileşmesine yardımcı olmak, hafızayı ve zekayı arttırmak, varisli damarları ve kan pıhtılarını gidermek için kullanılır. Pek çok sağlık yararı ve kullanımı ile Li Ching Yuen’in gotu kola’yı diyetine dahil etmesine şaşmamalı.

Pirinç şarabı

Pirinç şarabı Çin’de tentür yapmak için kullanılır.

Pirinç şarabının ayrıca kanser önleyici ve bakteri önleyici etkileri de dahil olmak üzere bazı sağlık yararları vardır.

Taoistler, insanların çoğundan daha uzun yaşamak istiyorsanız, normal yemek yerine sadece tonik otlar yemenizi önerir. Li Ching Yuen, tükettiği son derece sağlıklı otlar nedeniyle çok uzun bir yaşam süren tek Budist keşiş değil.

Yukarıdaki listeden de görebileceğiniz gibi, bu bitkilerin tümü antioksidandır, antibakteriyel veya kanser önleyici özelliklere sahiptir ve çoğu da libidoyu arttırır. Li Ching Yuen, kadınlara olan sevgisiyle ünlüydü. Ölümü sırasında iki yüz kadar torunu olduğu iddia edilen yirmi dört karısı vardı. Tüm bu bitkilerin güçlü doğası nedeniyle, bunlardan herhangi birini veya hepsini hayatınıza dahil etmek sağlığınızı artıracaktır.

Editör: Astropower – 17.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Indium tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İtalya’da Tutuklanan Oscar Ödüllü Yönetmen Cinsel Şiddeti Yalanladı

    Oxana Malaya: Köpekler Tarafından Yetiştirilen Kızın Öyküsü