içinde

MuhteşemMuhteşem

Paolo Girardi | Albüm Kapaklarını Konuşturan İtalyan Ressam 🧑‍🎨

Paolo Girardi, 23 Nisan 1974’te Ascoli Piceno’da (orta İtalya) doğdu.

Daha konuşamadan çizmeye başladı ama o zaman klasik hümanist çalışmalara mecbur kaldı. 14 yaşındayken, şimdiye kadar asla terk etmediği agonistik bir serbest güreş kariyerine başladı.

Aynı zamanda, ebeveynleri tarafından, çoğunlukla antik yunan, latin ve italyan dilleri, edebiyatları ve felsefelerine dayalı bir lise olan “Liceo Classico”ya gitmeye zorlandı. Orada asla bırakmayacağı heavy ve epik metal dinlemeye başladı.

Bu okuldan sonra 19 yaşındaydı. Bir yıl boyunca düzenli olarak donanma mühürlerine çağrıldığı Napoli’de yaşamak zorunda kaldı. 20 yaşında Güzel Sanatlar Akademisi’ne girmeye başlar. Orada, kurumun ona gerçek bir ressam olmak için doğru fikirleri ve motivasyonları veremeyeceğini anladı. Tutkusu o ortamdan daha güçlüydü, çoğunlukla okullarda sanat eğitimi vermek isteyenler veya “zaman kaybı” insanlar için inşa edilmişti. Dereceye hiç gitmedi, 5 yıl sonra kasabasına toplum ve onun için hangi kurumların seçtiği tarafından tamamen hayal kırıklığına uğradı.

Bir odada natürmortlar ve manzaralar çizmeye başladı, bütün günlerini Avrupa 1600-1700 tablolarının, çoğu natürmortların (Ruoppolo, Porpora, Melendez’den Claesz, Claesz-Heda, De Heem hala yaşıyor) iyi kopyalarını yapmaya zorladı. Diğer büyük tutkusu güreşe dayalı manzaralar, portreler ve daha kişisel tablolar. Kasabasında resim sattı ama hayatta kalmak için ara sıra başka işler yapmak zorunda kaldı, hatta zor fiziksel işler. Birkaç yıl hayatta kalabilmek için bahçesinde bitkiler de yetiştirdi. Resim işinin yanı sıra (2000’lerin başlarından beri Blasphemophagher için ilk harcamayı da dahil etmeye başladı), kulübü ile güreş salonunda neredeyse her gün antrenman yaptı ve daha sonra İtalya’daki ilk güreşçilerden birine başladı.

2010 yılında Facebook’ta bir hesap açarak “teknoloji” kullanmaya karar vererek, insanlarla teması olmayan ilkel, izole, “zamansız” hayatına son verdi. Çok sayıda resmini bu sosyal ağda paylaştı. 2010/2011’den sonra dünyanın her yerinden plak şirketleri ve metal grupları için yavaş yavaş artan bir komisyon vardı, 2012’de çalışmalarını fark eden gruplar sayesinde nihayet sadece resim yaparak yaşayabildi. Albümlerinin kapaklarını, posterlerini ona sipariş ettiler. Şimdi hala Ascoli Piceno’da yaşıyor ve çalışıyor, metal grupları için resimler yapmakla giderek daha fazla meşgul.

Resim yapmadığı zamanlarda vaktinin çoğunu yaşadığı kasabada doğa ile iç içe geçiriyor. Meyve, sebze topluyor ve uzun yürüyüşler yapıyor. Kendisiyle konuştuğunuzda görünüşünün tam aksine çok mütevazi ve kibar bir insan olduğunu fark edebilirsiniz. Eh bu da sanatçıyı daha değerli yapan unsurlardan biri öyle değil mi? 🙂

Editör: Fatih Düz – 06.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sevdiğin Geleceğin Olsun: Uzun İlişkinin Sırrı

    İngiltere’de Yeni Bir Dev Nilüfer Keşfedildi