içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Sevdiğin Geleceğin Olsun: Uzun İlişkinin Sırrı

Hadi gel biraz ilişkiler üzerine konuşalım. Flört aşamasını geçtiniz sıra ilişkini uzun soluklu kılmakta. Unutma ki sadece çift ilişkisi değil, tüm ilişkilerde esas olan saygı. Sen ve partnerin ilişkinin temelini saygı üzerine kurarsanız en sağlam temelleri atmış olacaksınız.

Sevginizi düzeyli kıldığınızda ilk önce kendinizi sevip, sonra partnerinizi sevdiğinizde aslında yavaş yavaş sırları çözeceksiniz. Hayatın zorluklarını paylaşacağım bir omuz olarak gör, sıkıntılı anlarında koşup gideceğin bir umut olarak hisset onu.

Kendinize ait küçük bir dünyanız olsun sadece ikinizin. O dünyaya başka sıkıntı, başka insanlar, üçüncü kişilerden çıkan sorunlar gibi hiçbir sorunu dünyanıza almayın. Doğa sizin ilacınız olacak. Mesela bir yıldız belirleyin kendinize ya da bir yeşillik alan işte orası size özel olsun.

Tüm streslerden, sosyal hayattan kaçıp oraya sığının. Tüm sorunları orada çözün, enerjinizi yükleyin ve şehre karmaşaya öyle inin. Birbirinize güveniniz tam olsun. Ona şüpheci yaklaşma, senin güvenini fark edince sana daha çok bağlanıp, kırmaktan daha çok korkacak. Tüm bunları ilk önce kendin için yap, kendi huzurun, kendi öz saygın için. Unutma ki sen kendine ne kadar değer verirsen karşı taraftan en az o kadar değer alacaksın. İlişkinde kendine de ona da özel alan izni ver.

Dostları olacak bırak onlarla da vakit geçirsin. Sende öyle! Asla sevgilin var diye dostlarını terk etme. Birlikte huzur bulacağınız şeyler yapın. Bir hayvan besleyin ya da bir bitki edinip onu büyütün. Size nasıl iyi geldiğini ilişkinizi nasıl yeşerttiğini göreceksin. Birbirinizi olduğu gibi en saf halinizle sevmeyi öğrenin. Gözlerini kapattığında sana huzurlu hissettiriyorsa eğer onu sımsıkı tut.

Bil ki bundan daha değerli bir şey yok. Unutma, aldığı hediyelerin büyüklüğü değil bunları gönlünden geçerek alabilmesi. Çünkü senin değerin paha biçilemez! Güven, huzur, sevgi, saygı tüm bunları aştığında doğru insan olduğunu hiçbir teste tabi tutmadan anlayacaksın. Birbirini yormadan bu yolculuğa devam edebilmek, sevdiğine şifa olabilmek, aynı dili konuşmak.. Sen benimsin demek yerine birbirimize eşsiz bir bağ ile bağlıyız diyebilmek en kusursuz ilişkinin sırrı. Sen kendini sevdiğin zaman, seni daha çok seveni çekeceksin hayatına. Ve doğruluğunuzu hissettiğinizde geleceğinizi sapa sağlam temeller üzerine atacaksınız.

Unutma ki kendine şefkat gösterecek olan, kendini en çok beğenecek olan sensin. Dünya sana verilmiş muhteşem bir hediye. İlk önce kendini sevmeyi asla unutma, diğerleri sadece senin hayatını güzelleştiren detaylar!

Editör: Fatih Düz – 06.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Beste aydın tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    “Kişisel Gelişim Materyalleri” gerçekten geliştiriyor mu?

    Paolo Girardi | Albüm Kapaklarını Konuşturan İtalyan Ressam 🧑‍🎨