içinde

90'lı Yıllara Damga Vuran En Kaliteli 5 Metal Albümü

Yine bir metal albümleri seçkisi ile geldim. 80’lerin en iyi metal albümlerini konuştuktan sonra 90’ların ve 80’li yılların sonlarının da en iyilerini anmadan olmaz.  

Editör: Fatih Düz – 06.07.2022

#1 MAYHEM – DE MYSTERIIS DOM SATHANAS

80'lerin sonunda kaydedilmeye başlanan ancak Mayhem vokalinin intiharından sonra 1994'te piyasaya sürülebilen Norveçli Black Metal grubu Mayhem'in bu albümü, tam olarak gelmiş geçmiş en iyi black metal albümleri arasında ilk 3'e girmeyi hak ediyor.

 Albüm, vokalleriyle ve gitar rifleriyle baştan sona -deyim yerindeyse- uçuruyor. Şarkı sözlerinin çoğu Mayhem'in intihar eden vokali, Per Yngve Ohlin ( Dead ) tarafından yazıldı. Ancak onun kaydetmek için maalesef vakti olmadı. Albümde yer alan vokal Attila Csihar'ın da hakkı yenmez. Bu açığı layıkıyla kapattığını düşünüyorum.

#2 MORBID ANGEL – BLESSED ARE THE SICK

Blessed are the Sick, Amerikan Death Metal grubu olan Morbid Angel'ın 2 Mayıs 1991 tarihinde yayınlanmış ikinci stüdyo albümü.

Grubun kemik kadrosu ile çıkardığı son albüm olmakla birlikte, metal müzik dergileri ve uzman eleştirmenler tarafından; en kaliteli death metal albümlerinden biri olarak gösterilmiştir.

Albüm kapağı,Belçikalı sembolist ressam Jean Delville'ın "Les Trésors de Satan" (Şeytan'ın Hazineleri) isimli resminden alındı.

#4 SLAYER – SEASONS IN THE ABYYS

Seasons in the Abyss, thrash metal grubu Slayer'ın beşinci stüdyo albümü. 9 Ekim 1990'da Def American Records etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Ocak 1990'da Hit City West, Hollywood Sound'da başladı ve Haziran'da Los Angeles, Kaliforniya'daki Record Plant'te tamamlandı. 

Slayer'ın her albümü gibi bu albüm de thrash metal denildiğinde akla gelen en kaliteli albümler arasında.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Güne Astrolojik Bakış | 06.07.2022

    “Kişisel Gelişim Materyalleri” gerçekten geliştiriyor mu?