içinde ,

HavalıHavalı

80’lere Damga Vurmuş En Kaliteli 5 Metal Albümü

80’ler ve öncesi, 90’ların erken zamanları metal denildiğinde çok kaliteli grupların efsanevi albümler çıkardığı dönemlerdi. Çok sayıda iyi albüm olsa da kendi fikrim doğrultusunda metal denildiğinde akla gelen en iyi albümlerden 5 tanesini sizin için sıraladım

Editör: Fatih Düz – 05.07.2022

#1 MERCYFUL FATE – DON’T BREAK THE OATH

Don't Break the Oath , Danimarkalı heavy metal grubu olan Mercyful Fate'in 1984 yılında piyasaya sürdüğü ikinci stüdyo albümüdür.

Don't Break the Oath'ta kullanılan Mercyful Fate tarzı , ağır metal ile ilerici unsurların karışımını andırıyor. Şarkı sözleri olarak Şeytan ve Okült ile meşgul ve King Diamond'ın teatral vokalleriyle ayırt ediliyor. Lirik içeriği nedeniyle geleceğin black metal grupları için çok etkili olmasına rağmen, müziğin kendisi geleneksel heavy metali daha çok andırıyor.

#3 EXODUS – BONDED BY BLOOD

Bonded by Blood , Bay Area Thrash Metal grubu Exodus'un ilk stüdyo albümü. Albüm 1984 yazında tamamlanmış olmasına rağmen, Exodus ve plak şirketleri ile ilgili sorunlar nedeniyle 1985 yılına kadar piyasaya sürülmedi. Tüm zamanların en etkili thrash metal albümlerinden biri olarak kabul edilir. Bu aynı zamanda Exodus'un vokallerinde Paul Baloff'un yer aldığı tek tam uzunlukta stüdyo albümüdür.

#4 IRON MAIDEN – THE NUMBER OF THE BEAST

The Number of the Beast , İngiliz heavy metal grubu olan Iron Maiden'ın üçüncü stüdyo albümü. 22 Mart 1982'de Birleşik Krallık'ta EMI Records tarafından ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Harvest ve Capital Records tarafından piyasaya sürüldü . Albüm, vokalisti Bruce Dickinson'ın yer aldığı ilk ve davulcu Clive Burr'ın yer aldığı son albümleriydi.

#5 INFERNAL MAJESTY – NONE SHALL DEFY

None Shall Defy , Kanadalı Thrash Metal grubu olan Infernal Majesty'nin ilk albümü. İlk olarak 1987'de Roadrunner Records tarafından piyasaya sürüldü ve 1996'da DisPleased Records tarafından CD'de yeniden yayınlandı. Diğer gruplar kadar hak ettiği popülariteyi kazanmamış olsa da gelmiş geçmiş en iyi thrash metal albümlerinin arasında yer almayı fazlasıyla hak ediyor.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Şov Devam Edemez | Roland Schimmelpfennig – Platform Tiyatro

    Marmaris Sahilinde Köpekbalığını Paspasla Kovaladılar