içinde

MuhteşemMuhteşem

Kaymaklı Kayısı Tatlısı Tarifi

Kaymak hangi tatlıya konursa ekstra bir lezzet yaratan, tatlıların süper kahramanıdır. Kuru kayısılarımızı değerlendirebileceğimiz bu tatlıyı öğrendikten sonra yaz mevsiminde bol bol kayısı kurutacağınızdan eminim. Sizi daha fazla meraklandırmadan malzemelere geçelim..

Malzemeler :

2 kaşık limon suyu

250 gam kuru kayısı

2 bardak toz şeker

Kaymak

Yapılışı:

250 gram kuru kayısı ince bir süzgece alınıp güzelce yıkanır. Dışarıda kurutulduğu için üzerinde herhangi bir toz ve rahatsız edici pürüz kalmaması evla olur. Sonrasında üç bardak kadar ılık suda bir gece bekletilerek yumuşayıp şişmesi sağlanır. Ertesi gün şişen kayısılarımızın suyunu süzüp kayısıları ayrı bir tencereye alıyoruz. Üzerine önceden hazırladığımız 2 bardak toz şekerimizi ve 2 kaşık limon suyu ile yarım bardak da su ilave edip orta ateşte yarım saat civarında pişiriyoruz.

Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kayısılarımızı soğuması için temiz bir tabağa sıralıyoruz. Soğuyan kayısılarımızın bir kenarını açıp içlerine dilediğimizce kaymak koyup simetrik bir şekilde sunum tabağımıza inci gibi dizmeye başlıyoruz. Kaymakları kayısılarımıza ekledikten sonra kayısıları pişirdiğimiz tencerenin dibinde kalan suyu da tatlımızın üzerine bir çay kaşığı yardımıyla kâfi miktarda serpiyoruz. Şerbet bazı kişileri rahatsız ettiğinden tatlının son haline ne kadar ekleyeceğinizi damak tadınıza göre ayarlamayı size bırakıyorum. Hem kolay hem de farklı bir lezzet olarak sofranıza yeni bir renk katmak adına sizi değerli kılacak bir lezzet.

Afiyet olsun

Editör: Fatih Düz – 01.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dünya Yolu: Çin Seddi

    İki Aşık: Thispe & Pyramus, Karadut Efsanesi ve Aşk Üzerine