içinde

MuhteşemMuhteşem

Konya’dan lezzet önerisi

Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerden biri olan Konya; tarihi, kültürü, yemekleri ile akıllarda yer etmiş ve yüzölçümü en büyük olan şehrimiz. Daha önce hiç yolunuz düştü mü bilmiyorum ama eminim etli ekmeğini duymuşsunuzdur. Konya’da olmasa bile bir yerlerde yemişsinizdir diye umuyorum. Birçok yerde karşımıza çıkan bu lezzet malumunuz Konya ile özdeşleşmiş. E haliyle bu lezzeti yerinde tatmak isteyen birçok gezgin gurme vardır diye düşünüyorum.  Bu yazımın onlara ulaşmasını ümit ediyorum.

Konya’ya gidip etli ekmek yememek olmaz diyerek güzel bir pideci ararken esnaf abilerin tavsiyesi ile bu küçük pideciyi keşfettik. Küçük olduğuna bakmayın. Sırada bekleyen müşterileri ile ne kadar meşhur olduğunu anlayacağınız tarihi bir pideci burası. Sırayı fark etmeyip içeri dalınca anladık müşterilerin sırada beklediğini. Neyse özür dileyerek çıktık tabii…

Kapısının önünde beklerken fark ettim daha önce internetten araştırma yaparken gördüğüm ve o çok övülen pideci olduğunu. Baya popüler yani Pideci Hasan Şendağlı. Dededen toruna uzanan ve 1944 yılında başlayan bu lezzet serüveni hala devam ediyor.

İçerisi küçük ama lezzeti inanılmaz büyük. Aslında Yağ Somunu ile meşhur bir pideci ama biz etli ekmeğini yedik. Yediğim en güzel etli ekmeklerdendi. Evet, gurme değilim ama damak zevkime güvenen biri olarak ve tabii Vedat Milor onaylı bir yer olduğunu da ekleyerek Konya’ya giderseniz uğramanız gereken yerler listenize eklemenizi öneriyorum. Konyalı olanlar, orada yaşayanlar ya da yolu Konya’ya düşmüş olanlar yorumlarda fikrinizi belirtmeyi unutmayın! Sizin önerilerinizi de bekliyorum.

 

Editör: Fatih Düz – 22.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Beyza Nur Oruç tarafından yazıldı

Bu, bir şeyleri anlamlandırmaya çalışan birinin profili.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Devlet Bahçeli’den Cem Yılmaz’a Eleştiri

    Behzat Ç. Dizisinden Fragman Yayınlandı