içinde

MuhteşemMuhteşem

Etkileyici 10 tatil durağı

Yaz tatili planlarının yapılmasıyla ailecek gidebileceğiniz yerlerde anlaşmazlık yaşıyorsanız, nereye gideceğinize karar veremiyorsanız doğru yerdesiniz. Biz sizler için serinletici ve keyifli bir liste hazırladık. Tatile çıkmadan önce derlediğimiz tatil duraklarını incelemeyi unutmayın. 🙂

1. Konya Lale Tarlaları

Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan Lale Tarlaları gerçekten herkesin görmesi gereken türden bir görsel şölen sunuyor. Özellikle en güzel anlarınızın karesini süsleyecek bir fotoğraf ortamı da oluşturuyor. Türkiye’nin dört bir yanına lale gönderen bu tarlalarda yaklaşık olarak 80 çeşit lale üretimi yapılabiliyor..

2. Acarlar Longozu

Kısa sürede bile, yaşayacağınız en keyifli vakitlerinizi burayı görmek için ayırabilirsiniz. Longuzun tamamı halka açık olmasa da açık olan kısmı gerçekten insana huzur verecek türden. Bu muhteşem doğa harikası ise Sakarya’da bulunuyor.

3. Erfelek Tatlıca Şelaleleri

Tarım ve Orman Bakanlığınca tabiat parkı ilan edilen Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Sinop’un Erfelek ilçesine bağlı Tatlıca köyüne yakın bir mevkide bulunuyor. Toplam alanda irili ufaklı 28 adet şelale bulunmaktadır. Şelalenin bulunduğu alanın dışında kamp imkanı sağlanıyor. Bunaltıcı sıcaklardan kaçmak için tercih edilebilecek bir doğa alanı.

4. Ihlara Vadisi

Nevşehir ve Aksaray arasında bulunan bu eşsiz yere müze kartınızla ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Vadi sonunda ulaşacağınız su üzerinde konumlanan restoranlar ile yol boyu gördüklerinizle fotoğraf şöleni yaşayacağınız bu vadi size tatilde olduğunuzu gerçek anlamda hissettirecek alanlardan biri.

5. Eğirdir Gölü

Türkiye’nin en büyük ikinci tatlı su gölü özelliğine sahip olan Eğirdir Gölü tatil için uğranabilecek en muazzam yerlerden biri. Gerek maneviyatı olsun gerekse görsel şölenler sunmasından ötürü gerçekten cezbedici. Üstelik aynı alanda uğrayabileceğiniz buram buram kokan Lavanta Tarlaları’da tatilinize renk katacaktır.

6. Manavgat Şelalesi

Batı Torosların doğu yamaçlarından Akdeniz’e ulaşan Manavgat Nehri bu bölgedeki falezlerden akarak muhteşem görünüşlü Manavgat Şelalesini oluşturmaktadır. Bazı alanlarında Rafting ve Kano gibi su sporları imkanı verilmektedir. Serinletici aktiviteleri olan bu mekan yazın tercih edilebilecek en güzel duraklardan biri.

7. Nemrut Krater Gölü

Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut, Tatvan ilçesine yakın bir alanda bulunmaktadır. Bahar aylarında yeşile ve rengarenk çiçeklere bürünen gölün çevresi, yazın ise yüzmek için imkan sağlayan turistlerin uğrak alanlarından biri. İsterseniz kamp bile yapabilirsiniz.

8. Kaz Dağları

Çanakkale ve Balıkesir arasında bulunan Kaz Dağları eşsiz manzaralar sunan doğal alanlara sahip. Hem keyifli hem de serinletici vakit geçirmek için haritanızda işaretli alanlardan biri olmayı hak ediyor. Birçok alanda muhteşem doğa fotoğrafları da çekebileceğiniz mutlaka uğranması gereken yerlerden biri.

9. Balıklı Göl

Trabzon Akçaabat’ta bulunan göl gerek kendisi gerek çevresi olsun gezerken gerçek bir keyif alacağınız doğal duraklardan olmalı elbette. Burasıda yazın sıcaklarında sığınabileceğiniz doğa harika alanlarından biri. Üstelik yol boyu küçük göller ve şelaleler görme ihtimaliniz yüksek. Ve piknik yapabileceğiniz harika ortamlar sunuyor.

10. Yedigöller Milli Parkı

Bolu’da bulunan ve uzun bir yol üzerine konumlandırılan alanda birçok etkinliği gerçekleştirebilirsiniz. Yol üzerinde piknik yapabileceğiniz bir alan ve seyir terasları bulunmaktadır. Rotanıza dahil etmeniz gereken bu seçenek doğa harikaları duraklarımızda olmazsa olmadı 🙂

Şimdiden keyifli yolculuklar dileriz 🙂 Lütfen duraklarımızda doğamızı korumak adına piknik yaparken dikkatli olalım. Ve bulunduğumuz alanları temiz tutalım 🙂

Editör: Fatih Düz – 21.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Zehra Garipli tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Kişilik kayması

    Telegram Premium piyasaya sürüldü: İşte bilmeniz gereken her şey