içinde

HavalıHavalı

Türkiye’nin Milletlerarası Adı Değişti!

T.C. Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne bir mektup gönderdiğini ifade ederek, ülkemizin milletlerarası ‘Turkey’ şeklinde kullanılan isminin ‘Türkiye’ olarak değiştirildiğini söyledi. Bundan böyle Turkey ifadesinin Birleşmiş Milletler tarafından artık Türkiye şeklinde kullanılacağı ifade edildi.

Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

”Ülkemizin marka değerini yükseltmek için Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde başlattığımız süreç nihayete eriyor. BM Genel Sekreteri’ne bugün gönderdiğim mektupla ülkemizin Birleşmiş Milletler nezdinde yabancı dillerdeki adını da “Türkiye” olarak tescil ediyoruz. Hayırlı olsun!”

Artık resmi Birleşmiş Milletler belgelerinde, Turkey yerine Türkiye kullanılacak!

Dikkat çekilen bir başka nokta ise böyle bir adımın geçtiğimiz yıllarda, yurtdışına satılıp ihraç edilen bir ürünün, Türkiye’de üretildiğini göstermek için ‘Made in Turkey’ yerine ‘Made in Türkiye’ ibaresi kullanılması için adım atıldığıdır. Artık alınan karar BM’nin de kabulü ile ‘Made in Turkey’ devrinin geride kaldığını gösteriyor..

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Melis Demir tarafından yazıldı

TestçiListe UstasıMakale YazarıAnketörÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hangi 90'lar şarkısısın?

    Dikkat Dağınıklığı ve Odaklanma Sorunu Mu Yaşıyorsunuz? O Zaman Bu İçerik Tam Size Göre!