içinde ,

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Başkadır Baba Olmak…

Sevginin en sıcak halini ilk çocuğumu kucağıma aldığım anda hissetmiştim. Yeryüzünde daha önce böyle bir sıcaklık ve huzur hissetmedim. Koşulsuz sevme hissine ne kadar yabancı olduğumu o gün anladım. Dünya üzerinde ki tüm hislerden daha keskin ve daha gerçek bir duygu idi baba olmak.

Annelik iç güdü ile sınırsız merhamet hali olarak veriliyor. Ama babalık bebek ile ilk temasta başlıyor akmaya kalbe.

Bir tedirginlik vardı içimde. Bu kadar büyük ve sıcak bir sevgi ile tanışmak tedirgin etmişti beni. Bir emanet vardı ellerimde şimdi. Yaratıcım, bana bir eserini emanet etmişti.

Şimdi artık evimde bir melek vardı. Ona ne öğretilecek ise ben öğretmeliyim. Bebeklerin babalarına nasıl baktığını ilk o zaman fark ettim ben. O bakışlar sonsuz güven içeriyordu.

Annelere hep böyle bakar çocuklar. Elli yaşına da gelse çocuk annesine hep sonsuz güven içindedir. Ama baba ile bağlar sonradan kurulmaya başlar.

O ilk bakışların değerini bilip korumak benim ellerimde bunu anlamıştım. İlk iletişim şeklimiz çocuklarımla bakışmak. Onlara her baktığımda koşulsuz ve şartsız bir sevgi ile baktım ben. Bilmelerini ve emin olmalarını istedim ki ne olursa olsun bu adam onların yanında olacaktı. İlk adımlarında ellerinden tutacak, dizleri kanadığında kucağına alacaktı. Asla babaları onları sevsin, beğensin diye uğraşmak zorunda kalmayacaklardı.

Bu kararım hala kesin ve net. Nefesim ve gücüm yettiği müddet… Dünya da hiç bir şey bırakmasam da yaşarken baba sevgisinden emin olmadan, yarım yaşayan çocuklar bırakmayacağım.

Ben en güzel sözlerimi çocuklarıma söyleyeceğim. En güzel anılarımızı birlikte biriktireceğiz. Bir gün omuzlarında beni taşımak zorunda kaldıklarında ardımda onlara sonsuz sevginin gücünü bırakacağım. Gittiğim yerden de şefkatimiüzerlerinde bir gölge gibi dolaştıracağım.

Babalar gün falan bilmezler. Hediyeleri aileden biri gibi hissedebilmektir. Anne çocuk doğal bağının içinde baba biraz dışarıda kalır hep. Artık kimsenin çocuğu da değildir. Eğer ki anne çocuk bağının içine de girmeyi başaramazsa öksüz yetim kimsesiz kalıverir. Bu sefer sadece ailesinin geçimini dert edinmiş bir robot geliverir yerine.

Bu babalar günü bir baba olarak hediye beklentimi açıklıyorum. Bana gülücüklerinizi getirin evlatlarım. Bana o sonsuz sevgiyle bakan gözlerinizi. Bana o küçük öpücüklerinizi verin. Mükemmel sımsıcak kucaklaşmalarımızı getirin. Bunları hiç bir çalışmamın, paramın karşısında alamıyorum.

Hadi bu babalar günü sizde babanıza gülücüklerinizi, gözlerinizi, öpücüklerinizi, kocaman sarılmanızı götürün. Zaman acımasız, gün gelir bulamayız birbirimizi. Unutun kırgınlıkları. Hem ne önemi kalacak.

Babası bu dünyadan göçmüş, şehit olmuş tüm arkadaşlarım. Babalar hiç bir zaman eksilmez başımızdan. Onlar her anınızı izliyor. Ve sizi hep olduğu gibi sonsuz şekilde sevmeye devam ediyor. Üzülmenizi en son isteyecek onlar. Düştüğünüz de hala ellerini uzatıyor. Göremiyor olmanız kalbinizde derinden hissetmenize mani olmasın. Vereceğiniz en gün hediye onu ne kadar sevdiğinizi gülücükleriniz ile ona göndermek olacaktır. Yalnız değilsiniz. Babanız hep yanınızda. Her anınızda gülümseyerek sizi gözetliyor.

 “Tüm baba gibi babaların günü kutlu olsun..”

Editör: Astropower – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Yusuf Alper EVCİL tarafından yazıldı

Yarım Kalmışlığın Hikâyesi kitabının yazarı, iki çocuk babası, instagram Farazimuhabbet hesabının sahibi. Muhasebeci.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Pandemonium I-II-III

    Az bilinmesine rağmen hiç eskimeyen 10 şarkı