içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Eril ve Dişil Enerji

Eril ve dişil enerji biz farkında olmadan hayatlarımızı farklı şekillerde etkilemektedir. Bu iki enerjinin bir arada dengede oluşu, hayat akışının uyum içinde olmasını desteklemektedir. Bu iki enerjiyi her durumda dengede tutabilmek, uyumlu hale getirmek, yenilik yaratmak ve hayatın ritmi açısında bize fırsatlar sunmaktadır.

Eril Enerji:

Eril enerji prensibiyle erkek enerji prensibi beraber tanımlanmaktadır. Erkek, eril enerjiyi taşımaktadır fakat eril enerji sadece erkek anlamına gelmemektedir. Çok daha kapsamlıdır. Güç, iktidar, eylemsel, hareket ettiren, hareket eden, genişleyen, ateşleyen ve dışadönük enerjidir. Eril enerji gökler ile bağlantılıdır. Ruhsallığı, hayalleri, ilerlemeyi, gelecekle olan bağı ve ilham yeteneklerini ifade etmektedir.

Işık, gündüz, güneş, yaz mevsimi, güney yönü, beyaz renk, bedenin sağı ve ön kısmı, sivri şekiller eril enerjiyi temsil etmektedir. Eril enerji otoritenin sembolüdür. Devlet ve devletle ilgili olan kişiler ve kurumlar, öğretmenler, yöneticiler, kurallar ve kural koyanlar kadın veya erkek olması fark etmeksizin eril enerjiyi sembolize etmektedir.

Kişisel hayatımızda baba, erkek çocuklar, erkek akrabalar, patron, koca figürü veya bizim için kurak koyabilen herkes eril enerjiyi taşımaktadır. Tek sayılar, metal ve ateş elementi de bu enerjiyi taşımaktadır.

Dişil Enerji:

Dişil enerji prensibiyle kadın figürü beraber tanımlanmaktadır. Almak dişil enerji eylemidir. Karanlık, sessiz, içine alan, soğuk, nemli, sakinleştiren ve saklayan enerjidir.

Siyah, kuzey yönü, kış mevsimi, gece, kapalı alanlar, mavi renk, su, ay ve döngüleri, bedenin solu ve arka kısmı, anne, rahim, toprak, geçmiş, çift sayılar, parasal konular ve maddi güç, dişil enerji temsil etmektedir.

Dişil ve eril enerji, hayatı var eden enerjilerdir. Zıt gibi görünseler de tamamlanmayı anlatmaktadır.

Editör: Fatih Düz – 15.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Elif Çalışkan tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Güne Astrolojik Bakış | 15.06.2022

    Ülkemizdeki En Komik İngilizce Çeviri Hataları