içinde

MuhteşemMuhteşem

“BEN İSTERSEM / GÜÇLÜ KIZLAR” koleksiyonu

Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Seven ve Gazeteci-Yazar Melis Alphan iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Ben İstersem’ kitabı ve fotoğraf sergisi, Türkiye’de çok çeşitli alanlarda başarıya ulaşmış kız çocuklarının ilham veren hikâyelerini konu alıyor.

Mustafa Seven Kimdir?

1974 Yılında Sivas’ta doğan Mustafa Seven, 1995 yılında Sabah Gazetesi Dergi Grubu’nda başladığı foto muhabirliği kariyerini sırasıyla Hürriyet Dergi Grubu, Gazete Pazar, Milliyet ve son olarak fotoğraf editörlüğünü üstlendiği Aksam gazetesinde sürdürdü. Sonrasında Seven çalışmalarını “hayata tanıklık etmek” diye tarif ettiği sokak fotoğrafçılığı konusuna yöneltti. Çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmada fotoğrafları ödüle layık görülen Mustafa Seven, birçok ortak sergi ve festivale katıldı, 2013 yılında “Tek” isimli ilk kişisel sergisini açtı. Fotoğraflarını bu güne kadar farklı mecralarda sunan Seven’in son yıllarda çok kullandığı bir yayın aracı ise Instagram. Fotoğrafçı, kişisel bir portfolyo alanı olarak kullandığı bu mecrada Türkiye’nin en çok takipçi sayısına erişen fotoğrafçıları arasına girdi.

Mustafa Seven aynı zamanda eğitim faaliyetlerinde de bulunuyor. Üniversiteler, bağımsız fotoğraf dernekleri ve çeşitli eğitim kurumlarında sokak fotoğrafçılığı üzerine workshoplar düzenliyor ve ortak projeler üretiyor. Seven, yerel ve global markalar için yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı projeleri ile bağımsız olarak fotoğraf üretmeye, sokağı anlatmaya ve içinde yaşadığı dönemi belgelemeye devam ediyor.

”BEN İSTERSEM / GÜÇLÜ KIZLAR” koleksiyonu 👇

Editör: Fatih Düz – 08.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatih Düz tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Tarot | Günün Kartı Güç

    Kuşak Anlatısı