içinde

KızgınKızgın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gezi Eylemcilerine: Bunlar Çürük, Bunlar Sürtük

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Bu zat; inanın yalancı. Bu zat; omurgasız, bir proje, bir aparat” dedi.

Kılıçdaroğlu’na Erdoğan, “Yüreği yetip 2023’te cumhurbaşkanı adayı olacak mı, olmayacak mı?” ifadelerini kullandı.

Çamlıca Tepesi neydi, bir kirlilik abidesiyle o kulelerle. Çevrecilik adına konuşanlar, ‘Burada bir çevre katliamı var’ demediler. Biz geldik, oradaki demir yığınlarını kaldırdık ve muhteşem bir tasarım olan Çamlıca Kulesi’ni diktik.

Ana muhalefet ‘Bunlar kaçkın diyor, bunları buraya alamayız’ diyor, ‘Bunları göndereceğiz’ diyor. Aramızdaki fark bu. Bunlar medeni değil, gayri medeni. Medeniyetimizin başkenti İstanbul’a ne yapsak, hangi hizmeti getirsek borcumuzu ödeyemeyiz.

Açık konuşuyorum; bizden daha samimi ve gayretli çevreci de yoktur, ağaç sevgisi bizden daha fazla kimse de yoktur. Bu iş bizim işimiz. Biz kimin ne dediğine, kimin kendini nasıl paraladığına bakmadan eser ve hizmet kervanımızı yürütmeyi sürdürüyoruz.

Gezici eylemcilere ağır itham

Erdoğan açıklamalarında Gezicileri de hedef aldı. “Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti” iddiasını tekrarlayan Erdoğan, “Bunlar çürük, bunlar sürtük” diye konuştu.

İşte o anlar:

Video Euronews kanalından alınmıştır.

Gezi Olayları Neydi?

27 Mayıs 2013 tarihinde iş makinelerinin parka girmesinin ardından bu haberin sosyal medya aracılığıyla kısa sürede yayılması sonucunda bazı aktivistlerin parka gidip çalışmaları durdurmaya çalışmasına polis orantısız müdahalede bulunmuştu. Bu müdahaleler ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın inşaatın yapımında ısrarcı açıklamaları ile protestolar hükûmet karşıtı gösterilere dönüşmüş ve başta Ankara, İzmir gibi büyükşehirler olmak üzere Türkiye’nin diğer illerine de yayılmıştır. Haziran tarihinde polis kuvvetleri Taksim Meydanı’ndan çekilmiş ve protestocular Gezi Parkı’nda bir kamp kurmuşlardır. Kampta gönüllülerin çalıştığı kütüphane, revir, mutfak gibi tesisler kurulmuştur. 15 Haziran akşamındaki polis müdahalesi sonrasında ise Gezi kampı dağıtılmıştır. Bu olaydan sonra Türkiye’nin çeşitli illerindeki parklarda forumlar düzenlemeye başlanmıştı.

Twitter’da kısa sürede TT oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından kısa süre sonra sosyal medyada ”Sürtük” kelimesi TT oldu. An itibariyle konuyla ilgili 100 binden fazla tweet atıldı. İşte bazı tweetler:

Twitter: @AtillaTasNet

Twitter: @eacarer

Twitter: @SedefKabas

@vekilince

Twitter: @veliagbaba

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yeşil Yol Filminin Gerçekleri

    Organik Red Bull Serisi Bozcaada ve Marmaris’te Görücüye Çıktı