içinde

İnanılmazİnanılmaz

Yeşil Yol Filminin Gerçekleri

George Stinney’in mahkemesinde olan tüm jüriler beyaz tenliydi.

George Stinney,  Amerikada 20.Yüzyılda ölüme mahkum edilen en genç insandır. O 14 yaşındayken elektrikli sandalyeye bağlanıp idam edildi. Mahkeme zamanı öldürüleceği ana dek elinde İncil tutarak günahsız olduğunu söyleyen George Stinney, 11 yaşındaki Betty ve 7 yaşındaki Mary isimli kızları öldürmekle suçlanıyordu. Sebebi ise olay zamanı George’nin kızların öldürüldüğü evin yakınlığında olması idi. George Stinney’in mahkemesinde olan tüm jüriler beyaz tenliydi. Mahkeme iki saat kadar sürdü ve tereddüt edilmeden 10 dakika sonra cezalandırıldı. Ailesi ile daha önce buluşmasına izin verilmediğinden, ölümünden 81 gün sonra ailesine öldüğü bildirilmişti. Yaşadığı yerden 80 km uzaklıkta gerçekleşen mahkemede onun savunulması için hiçbir avukat tutulmadı. Kafasına 5300v elektrik verilen zaman azaplar içerisinde hayatını değişti.

Ölümünden 70 yıl sonra Güney Carolina’daki bir hakim tarafından günahsız olduğu kanıtlandı. İki kızın öldürüldüğü alet 19 kilodan ağır olduğu ve Stinney’i kaldırabilmesi mümkün değildi. İki kızı sertçe vurup, öldürecek kadar gücü de yoktu. Sadece siyahi oluğu için günahlandırıldı. Daha 14 yaşındayken hayatı elinden alındı.

Stephen King, küçük Stinney’in hikayesini duyduktan sonra çok üzülerek 1996 yılında Green mile – Yeşil yol romanını yazdı.

1999 yılında ise hepimizin bildiği Yeşil yol filmi çekildi.

Yeşil Yol filminde John Coffey karakterini canlandıran Michael Clarke 1957 doğumlu Amerikalı aktör, 1999 yapımı Yeşil Yol ( The Green Mile ) filmi ile tanınmıştı. Frank Darabont’un yönettiği filmde Tom Hanks ile başrol oynayan oyuncu, canlandırdığı ‘John Coffey’ karakteri ile sinema tarihine geçmişti. Duncan, çok sayıda filmde oyunculuk yaptı. Yeşil Yol filmi ile Akademi ve Oscar Ödülleri’ne aday gösterilen Duncan, uzun boyu, iri yapısı ve sempatik tavırları ile biliniyordu. Ayrıca ses tonunun kalınlığı ile de meşhurdu.

Michael Clarke Duncan, 54 yaşındaki oyuncu kalp krizi nedeniyle hayata veda etti.

  • Yönetmen: Frank Darabont
  • Oyuncular: Tom Hanks, David Morse, Michael Clarke Duncan, Barry Pepper, Bonnie Hunt
  • Uyarlandığı eser: Yeşil Yol
  • Film müziği: The Green Mile
  • Müzik: Thomas Newman

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Sevinc Kazımova tarafından yazıldı

Makale YazarıListe UstasıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Kripto Oyunları Size Zenginlik Vaat Edebilir, Ancak Gerçek Çok Farklı

      Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gezi Eylemcilerine: Bunlar Çürük, Bunlar Sürtük