içinde

Yaşlı Bir Kadın Kılığına Giren Genç Adam, Da Vinci’nin Mona Lisa Tablosuna Pasta Fırlattı

Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi’nde bulunan dünyanın en ünlü ve pahalı tablolarından biri olan Mona Lisa saldırıya uğradı. Saldırgan ilk olarak müzeye, yaşlı bir kadın kılığında tekerlekli sandalyede girdi. Daha sonrasında aniden sandalyeden kalkıp elindeki pastayı Mona Lisa tablosuna fırlattı.

Tablo cam fanus tarafından korunduğu için herhangi bir zarar almadı. Gelen turistlerin şaşkınlığı arasında hemen güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırılan saldırganın eylemi İklim değişikliğine dikkat çekmek için yaptığı düşünülüyor.

Tanıklar ve Louvre’a gelen diğer ziyaretçiler, dünyaca ünlü sanat eserinin pastaya bulanmış halini paylaşmakta gecikmediler. Saldırgan yakalandıktan sonra bildirildiğine göre Fransızca, “Dünyayı düşünün, sanatçılar dünyayı düşünün. Bütün sanatçılar dünyayı düşünür. Bu yüzden yaptım. Toprağı düşün.” dedi. Böylece dünyanın en iyi korunan tablolarından biri olan Mona Lisa’ya yönelik bu saldırı girişimi, İklim Değişikliği konusunda farkındalık yaratmanın tuhaf yollarından biri olarak tarihe geçmiş oldu.

İşte Olayın Görüntüleri;

Bu Mona Lisa tablosuna yapılan ilk saldırı değil

1956’da, bir saldırganın tabloyu sülfürik asitle ıslatması sonucu, tablonun alt kısmı ciddi şekilde hasar görmüştü. Louvre Müzesi’ndeki Leonardo da Vinci’nin 16. yüzyıldan kalma ikonik tablosu, her yıl dünyanın her yerinden milyonlarca insanı kendine çekiyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Efsane Koreograf Maguy Marin Türkiye’de İlk Kez İzleyiciyle Buluştu

    Gündeme Dair Bilimsel Haberler, Laboratuvarda Ahşap Üretmek ve Havadan Tatlı Su Çekebilen Jel