içinde

HavalıHavalı

Popüler Bilimsel İçerikli Kitap Önerileri

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere en popüler 5 bilim kitabını kısaca tanıtmak istiyorum;

Zamanın kısa tarihi

 

 

Zamanın kısa tarihi, Stephen Hawking tarafından yazılmış olan eşsiz bilimsel eserlerden biridir. Kitapta kara delik, evrenin oluşumunun başlangıcı sayılan büyük patlama, solucan deliği, uzay boşluğu, uzay ve zaman… gibi etkileyici ve merak edilen konulardan, herkesin anlayabileceği bir şekilde bahsetmiştir.

İnsanın fabrika ayarları | İFA

Sinan Canan tarafından yazılan bu kitapta;

  • İnsan neden bedensel ihtiyaçları karşılanmasına rağmen mutlu olamaz?
  • Stres İnsanı neden bu kadar yorar, hasta eder?
  • Yalnız ve hareketsiz kalmak neden insanı bu kadar yıpratır?
  • Fazla yemek neden bize iyi gelmez?

Bu sorulara ve çok daha fazlasına biyoloji biliminden de faydalanarak, bilimsel kanıtlarla  cevap veren eşsiz bir kitap. Bu arada bu seri İFA 1,2,3 diye devam ediyor.

Türlerin Kökeni

 

 

Darwin tarafından yazılan bu kitap, bilimsel ve edebi değeri de olan adeta bir başyapıt niteliğinde. Biz nerden geldik? Biz kimiz? gibi sorulara bilimsel ve mantıksal açıdan cevaplar vermiştir. Kitap bölümler halindedir ve her bölümde farklı bilimsel konulara açıklık getirmiştir. Bu kitabı tamamen anlamak ve özümsemiş için, evrimsel biyoloji ve bilime merak, belli bir alt yapı ve birkaç kez okumanın gerektiğini de belirtmeden geçemeyeceğim.

Kozmos

 

 

Birçok uzay projesinde yer almış Carl Sagan’ın yazdığı Popüler kitaplardan olan Kozmos,  merak etmenin öneminden bahsediyor. Evrende meydana gelen olayların tek düze olmayışı sürekli değişken olması insanları araştırmalar yapmaya itmiştir. Kitapta uzay araştırmaları ve teknik konuların yanı sıra; biz kimiz? sorusuna evren hakkında düşündürücü bilimsel içerikleri ve felsefi, mitolojik bakış ile cevaplar veriyor.

Geleceğin Fiziği

New York’ta en çok satanlar listesinde başta yer alan ve Michio Kaku tarafından yazılan bu kitap, önümüzdeki 100 yılın şaşırtıcı, baş döndürücü, biraz da komik görüntüsünü şimdiden bilimsel laboratuvarlarda icat etmiştir. Yüzlerce bilim adamlarının görüşlerini de alarak,  kusursuz bir tasvir yapmıştır. Bu yönüyle oldukça ilginç olan bu kitap bolca bilim ve teknoloji ve teknolojik gelişme içeriyor.

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Pug Cinsi Köpeklerin Ciddi Sağlık Sorunu Yaşama Olasılığı ‘Neredeyse İki Kat Fazla’

    Hüseyin Rahmi Pozitivizmi, Gulyabani ve Diğerleri