içinde

İnanılmazİnanılmaz MuhteşemMuhteşem

Bu Adamı Hiç Rüyanızda Gördünüz Mü? This Man’ın Hikayesine Bir Yolculuk

“This Man” Türkçeye çevirisi ile “Bu adam” 2008 yılında İtalyan pazarlamacı Andrea Natella tarafından oluşturulan bir web sitesine göre Ever Dream This Man?, 2006’dan beri dünya çapında defalarca rüyalarda görüldüğü iddia edilen, ancak gerçek dünyada asla bulunamayan bir kişiyi ifade etmektedir.

Natella siteyi 2008’de oluşturmuş ancak Ekim 2009’a kadar basının ve çevrimiçi internet kullanıcılarının dikkatini çekmemiştir.

2006 yılında New York’ta tanınmış bir psikiyatristin hastasının rüyalarında defalarca görünen bir adamın yüzünü nasıl çizdiğini anlatan ThisMan.org adlı bir web sitesinin iddiası olarak gündeme gelmiştir. Daha sonra başka bir hasta portreyi tanımış ve aynı adamın onu rüyasında da ziyaret ettiğini iddia etmiştir.

Hikayeye göre, psikiyatrist bu görüntüyü tekrarlayan rüyaları olan diğer hastalar arasında dolaştırmış ve This Man’i rüyasında gören dört kişi daha bulmuştur. Kartopu etkisi, 2000’den fazla kişinin This Man’i hayal ettiğini iddia edene kadar devam etmiştir.

2009’da This Man’in hikayesini anlatan bir web sitesi yayına girmiştir, bu görünüşte yardımsever karakterden bahseden binlerce insandan, bazen tekrar tekrar rüyalarında görünen anonim alıntılar yapılmıştır.

Bir dizi anonim rüya alıntısı yayınlanmıştır bu alıntılardan birkaçına yer vermek istiyorum.

“Birkaç yıldır bu tekrarlanan rüyayı görüyorum. Uzun boylu, esmer bir adam bana bir resim gösteriyor ve babamı tanıyıp tanıyamayacağımı soruyor. Resimdeki adam daha önce hiç görmediğim bu adam, hiçbir şeye benzemiyor. Babam gibi, yine de açıklanamaz bir şekilde babamı tanıdığımı söylerim. Bu noktada genellikle çok huzurlu uyanırım. Diğer zamanlarda rüya devam eder, babamın mezarının önünde duruyorum, yere çiçekler bırakıyorum ve anlıyorum ki mezar taşındaki fotoğraf kayıp.”

“Onu ilk rüyamda gördüğüm andan itibaren ona aşık oldum. Düşünsem bile gerçekten çirkin olduğunu kabul etmeliyim. Yine de her seferinde romantik hareketleriyle ayaklarımı yerden kesiyor. ve tatlı sözler… Bana çiçek, mücevher alıyor, akşam yemeğine ya da gün batımını izlemek için sahile götürüyor.”

“İlk defa bu adamı rüyamda gördüm, işte zor zamanlar geçiriyordum. Rüyamda kocaman ve terkedilmiş bir alışveriş merkezinde kaybolmak vardı. Aniden bu adam belirdi ve ben ondan kaçmaya başladım. Peşinden koştum. Kendimi bir süpermarkette çocuk bölümünde bir duvara karşı bulana kadar bir saat gibi geldi. Bu noktada bana gülümsedi ve bana kasaya giden yolu gösterdi ve uyandım. O geceden beri bu adam tüm rüyalarımda belirdi ve bana her zaman rüyadan çıkıp uyanmam için talimat veriyor.”

“Ben bu adamı 3 farklı rüyada gördüm. Resimdekinden biraz farklıydı ama hemen tanıdım. Aniden ortaya çıktı ve aynı şekilde ortadan kayboldu. 3 rüyamda da verdiği mesaj şuydu: ‘Bitti her şey bitti. .’ Bu her rüyada 3 kez tekrar edildi.Resimdeki ve rüyamdaki adam arasındaki farklar: Saçları tepede biraz daha uzundu, kaşları o kadar gür değildi, onun dışında birebir aynısı. ondan kork, ama birçok soru var.”

2008’de Natella tarafından yayınlanan orijinal “This Man” çizimi

This Man’in Teorileri ise şu şekilde açıklanabilir.

Anlaşma ne? ThisMan.org, This Man’in kökenleri için bize bazı masum ve pek de masum olmayan açıklamalar sunmaktadır.

Arkretip Teorisi – Jung’un psikanalitik teorisi, This Man’in, hassas konularda zorluk zamanlarında yüzeye çıkabilen, kolektif bilinçaltına ait arketipsel bir görüntü olduğunu öne sürer.

Din Kuramı – Dindar halka göre This Man, Tanrı’nın bugün kendini gösterdiği biçimlerden biridir. Bu nedenle onun hülyalı bilgeliği her zaman hayalperestler tarafından takip edilmelidir.

Dream Surfer Teorisi – Bazıları This Man’in gerçek bir insan olduğunu ve bir tür paranormal karşılıklı rüya yoluyla insanların rüyalarına girebileceğini söylüyor. This Man, büyük bir şirket tarafından geliştirilmiş bir zihinsel şartlandırma planı bile olabilir.

Rüya Taklit Teorisi – Bu, fenomenin gelişigüzel ortaya çıktığını ve taklit yoluyla giderek geliştiğini iddia eden bilimsel bir psiko-sosyolojik teoridir. İnsanlar This Man’e maruz kaldıklarında o kadar derinden etkilenirler ki bu adamı rüyalarında görmeye başlarlar.

Gündüz Tanıma Teorisi – Bu teori, This Man’in görünüşlerinin tamamen tesadüfi olduğunu belirtir. Normalde rüyalarımızda gördüğümüz yüzleri tam olarak hatırlamayız. Bu adamın imgesi, öznenin uyanık yaşamında, tanımlanmamış bir rüya imgesinin tanınmasını kolaylaştıran bir araç olacaktır.

Sizlerden daha önce rüyasında bu adamı gören var mı?

Yorumlarda buluşalım 👇🏻

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Pararel Evrende Yapılmış En İyi Düetler

    75 Ülkede En Çok İzlenen Netflix Dizisi “Dahmer” Hakkında Bilmemiz Gerekenler