içinde

MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Güzel Görüntüsüyle Beraber Dünyanın En Zehirli Bitkileri

“Ne kadar güzel” dediğiniz bitkiler, aslında arkasında çok yüksek riskli ölümcül zehirler saklıyor olabilir. Hatta bu bitliler genellikle suikast yapmak amacı ile kullanılmıştır ama çoğunlukla bu suikastlerin sonucu başarısız olmuştur. Bu dünyanın en zehirli bitkilerinin listesini sizler için hazırladık. İsterseniz tabii şimdi bu bahsettiğimiz dünyanın en zehirli bitkileri nelermiş bakalım.

| Dünyanın En Zehirli Bitkiler:

Zakkum

Beyaz yılan kökü

Gece Gölgesi

Su baldıran otu

| Güzel olan ama tehlikeli olan bitki: Zakkum

Güzelliğiyle hayli tehlikeli olan zakkuma. Zakkum dışarıdan bakıldığında oldukça güzel ve tatlı gibi görünen zakkum her bir zerresinden zehir saçıyor. Oleandrin ve nerin isimli ölümcül kardiyak glikozitler içeren bu çiçekler ile temasa geçtiğinde ciddi sağlık problemlerine neden oluyor. Bu problemler kusma, ishal, düzensiz nabız, kriz nöbetleri ve komaya neden oluyor. Bu sağlık problerinin en kötüsü zakkum ile temasa geçen bir kişinin ölüm riski çok yüksek. Eskiden zakkum çiçeğinden yapılan ballarda yiyen insanlar hastalanmış ve tedavi edilmiştir.

| Süt zehirlenmesi hastalığı olarak bilinen: Beyaz yılan kökü

Beyaz yılan kökü normalde zararsız ama dolaylı yollardan tüketildiğinde ölümle sonuçlanan bir hastalığı sahip beyaz yılan kökü, ABD’nin 16. cumhurbaşkanı olan Abraham Lincoln’ün annesi Nancy Hanks, bu bitkiyi doğrudan yemedi ama beyaz yılan kökü yemiş bir hayvanın sütünü içti ve hastalandı hastalığın sonucunda da öldü. Beyaz yılan kökü Kuzey Amerika’ya ait olan bir bitkidir. Beyaz yılan kökü trematol adlı çok tehlikeli bir alkol içeriyor. Beyaz yılan kökü vücudumuza dolaylı yoldan girdiğinde mide bulantısı, kızarık, halsizlik ve sonunda ölümle sonuçlanıyor.

Nancy Hanks’ın ölümünden sonra hayvancılar hayvanların bu bitkiyi yememesi için tedbirler almaya başladılar. Bu bitkinin hastalığının ismi halk arasında süt zehirlenmesi olarak biliniyor.

| Kalpte felç meydana getiren: Gece gölgesi

Gece gölgesi çoğunlukla suikastlerde kullanılan favori bir bitkidir. Henüz kanıtlanamayan iddialara göre Macbeth’in askerlerini hazırladığı bir tatlı ile Danimarkalılar öldürüldü ve tatlının içerisinde gece gölgesi vardı. Gece gölgesi Orta ve Güney Avrasya’da yetişen bir bitkidir. Dışarıdan bakılınca gece gölgesi çok masum gibi dursa da gece gölgesinin yeşil yaprakları ve kiraza benzeyen meyve dalları içerisinde atropin ve skopolamin içerir. Bu bitki yenildiğinde vücutta felç meydana gelir ve sonucunda ölüm gerçekleşir.

| Su baldıran otu

Su baldıran otu Sokrates’in ölümüne neden olmuş bir bitkidir. Zehirli baldıran otu ile birbirine çok benzer olan su baldıran otu dünya genelinde bilinen en tehlikeli bitkilerdendir. Su baldıran otu Kuzey Amerika’da yetişen en şiddetli toksik bir bitki unvanına sahiptir ve köklerinde ölümcül sikütoksin vardır. Bu bitkiyi yiyen herhangi bir kişi ölümcül semptomlar meydana gelir ve sonucunda ölüm meydana gelir. Su baldıran otunun semptomları ağrılı konvülsiyonlar, mide bulantısı gibi sorunlar çıkar ve sonucu ölüm olur eğer ölmezseniz bile vücutta kalıcı amnezi veya titreme problemleri oluşuyor.

Editör: Zehra Garipli – 27.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

bünyamin göbütoğlu tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    İlk Klonlaşmış Kurt ile Tanışmaya Hazır mısınız?

    Seçimlerine Göre Hangi Yabancı Dili Öğrenmeye Yatkınsın?