içinde ,

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Dünyanın İlk Uçan Bisikleti 40 Dakika Havada Kalabilir!

Saatte 100 kilometreye kadar hız yapabilir.

Bir Japon start-up, bir otomobil fuarında tanıtılan yüksek ve hızlı uçan motosiklet tasarladı ve dünyanın ilk uçan bisikleti geçtiğimiz günlerde Detroit Otomobil Fuarı’nda sergilendi.

Bu bisikletimizin adna XTurismo hoverbike denir. XTurismo hoverbike 40 dakika boyunca uçabilir ve saatte 100 kilometreye kadar hızlara ulaşabilir. Aslında bu yeni bir durum değil daha önce üretici firma AERWINS Technologies ilk ticari birimlerine yatırım yapmıştır.

Motor City otomobil fuarının ortak başkanı Thad Szott, bu bisikleti ilk deneyenlerden biriydi ve şöyle dedi: “Demek istediğim, harika! Tabii ki, biraz endişeniz var, ama ben çok şaşırdım. Kelimenin tam anlamıyla tüylerim diken diken vardı ve küçük bir çocuk gibi hissediyorum.” Ayrıca harika görüldüğünü de ekledi.

Peki bu bisiklet nasıl çalışıyor?

İtme için 228 hp gaz motorlu Kawasaki motosiklet performans motoruyla çalışan iki büyük merkezi rotor kullanır. Denge için aracın dış kenarlarına dört küçük elektrikli destek rotoru da yerleştirilir.

Elektrikli versiyonun nasıl çalışacağına dair henüz bir kelime yok, ancak arkasında heyecan verici bir mühendislik olması gerekiyor.

Şu anda, hoverbike’ın hafif karbon fiber gövdesi sadece 299 kg ağırlığındadır ve kabaca 3.65 m uzunluğundadır. Araç ayrıca güvenliği artırmak için tasarlanmış bir otomatik kontrol ünitesi kullanır.

Bu özellikler onu elektrikli bir model olarak uyumlu hale getirecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Bisiklet sınırlı kullanım seçenekleri sunuyor…

Japonya’daki bu tür makineler için katı düzenlemeler nedeniyle, XTurismo’nun sınırlı kullanım seçenekleri var. Şimdilik, sadece yarış pistlerinde uçmasına veya havada kalmasına izin veriliyor.

Belki de bu yüzden üreticisi Ocak ayında sadece 200 adet üretmeyi planladığını ve niş lüks bir ürün haline getirdiğini belirtti.

Şirket ayrıca, kentsel kullanım ve hatta afet müdahalesi ve arama ve kurtarma için tüm elektrikli hoverbikleri toplu olarak üretmek istediğini de ekledi.

XTurismo Japonya’da ve ötesinde yaygın bir evlat edinme görecek mi yoksa sadece binmek için satın alabilecek birkaç kişi için eğlenceli ama sonuçta çok yararlı bir ürün olarak kalacak mı pistlerde?

Editör: Sümeyye Özmen – 28.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Ali Yılmaz tarafından yazıldı

Makale YazarıAnketörListe UstasıÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Muhteşem Yüzyıl Dizisine Ne Kadar Hakimsin?

    Trabzon’un En Kapsamlı Tanıtımını İncelemeye Hazır Olun