içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Güçler Yüzükleri Dizisinin Sırları

Filmin isminin yaratıcıları Mark Bashore ve Katrina Crawford, J.R.R. dünyasından bir dizi olan “The Rings of Power”ın başlığını oluştururken benzersiz bir görev aldı. Tolkien “The Lord of the Rings “hayranlarını daha eski ve az bilinen İkinci Çağ ile tanıştırıyor.

Bashore, Crawford’u genel ana başlık tasarımına olan yaklaşımlarıyla övdü ve şunu söyledi, “Başka dünyalara açılan geçitler fikrini ortaya attı. İnsanları psikolojik olarak hazır oldukları bir yere taşımak için 90 saniyeniz veya bazen daha az zamanınız var. Ve çoğu zaman mevsimler arasında yaşayan tek şey budur.Diğer her şey değişir. Yönetmenler, yazarlar, şovlar değişiyor ama tek şey o geçit.”

Tolkien bir zamanlar dünyasının ilahi varlıkların müziğinden yaratıldığını yazmıştı. Bashore, Crawford ve Plains of Yonder’daki ekibi, “sesi göze gösterilen doğal bir fenomen” olan simatik bilimini göksel bir ilhamla keşfetti. Bashore şöyle açıklıyor: “Film dünyasından değil, ses dünyasından inşa edilmiş bir ana başlık fikriyle geldik.” Doğru görsel manzarayı bulma arayışlarında, bir “simatik ev kiti oluşturdular ve mutfak masasında farklı malzemeler ve tekniklerle deneyler yaptılar. Moleküler biyoloji alanında doktora yapmış olan Crawford, kumu bir tepsiye yaydığında ve Gregoryen şarkılarıyla eşleştirdiğinde güzel kombinasyonlar keşfetti. Yakınlarda oluşan çeşitli frekanslardaki ses titreşimleri kumun kalıplar oluşturmasına neden olur. Crawford, yavaş çekim efektini Iphone’yla çektiğinde, Tolkien’in vizyonunu modern bir izleyici kitlesine tanıtmanın doğru yolu olduğunu biliyorlardı. Parçacık büyüklüğü ve yoğunluğunun davranışları ve sürecin nasıl kontrol edileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için mantar gücünden pigmentlere kadar çeşitli materyalleri denemeye devam ettiler. Bitmiş görseller sonunda Howard Shore’un ana başlık temasıyla eşleştirilse de, opera müziği, Gregoryen şarkılarıyla ve okarina, çelik üçgen ve gitarlar gibi müzik aletleriyle çaldılar.

Gerçek çekim zamanı geldiğinde, farklı boyutlardaki parçacıklı kumu bir bilgisayar ton üreticisinden tek bir Hz ton ile eşleştirdiler. Şarkı ile yaratılmış bir dünyayı temsil eden bitmiş bir proje elde etmek için başlığın her karesi bu teknik ile kullanıldı, ve daha sonra diğer birçok kare için de CGI ile iyileştirilecek veya temizlenecek. Crawford yaratılış mitinin onlar için bir başlangıç noktası olduğunu söylüyor, “Ama sonraları daha büyük bir şey haline geldi. Ve metaforun gerçekten çalıştığı çok fazla katman var. Yani, tekli frekans kullanarak şekil elde edebilirsiniz. Bir elmas görüyorsunuz ve size büyü gibi geliyor, ama ben içerisine bir şarkı yerleştirdiğimde bu sesler salınım yapıyor ve değişiyor. Biçimlendirme ve kırılmanın sonucunda oluşan değişimi görüyorsunuz. Bu dönüşüm her şey için bir metafor. Dünyanın inşa edilmesi, yıkılması, yok olması ve “Yüzüklerin Efendisi’nin destansılığı için. Yücelik gelir ve bu bölge çok ve çok önemli olur ve yok olur. Bununla ilgili çok fazla güzel şey vardı.

Başlıklar tamamen rastgele değildir. Elmaslar ve girdapların yanı sıra dağlar, ağaçlar, adalar ve kıtalar vardır. Bir tarafta dokuz diğer tarafta üç tane olmak üzere yüzükler vardır. Rakamlar, Tolkien’in çalışmasında önemli bir rol oynamıştır ve Crawford ve Bashore, “Güç Yüzükleri”nin geçtiği İkinci Çağ’ın içindeki ve ötesindeki olaylara işaret ederken bunu onurlandırmak istediler.

Crawford, dizi boyunca yüzüklerin kullanımını detaylandırıyor, “Bizde dokuz tane insanlar yedi tane cüceler, üç tane elfler için ve bir tane tek yüzük var. Tüm bu kombinasyonlar orada ve onlar başlangıç ​​ve bitişte. Biz bunlarla başlıyoruz, onlar başka şeyler inşa ediyorlar ve biz de onlarla bitiriyoruz.”

Bashore şunları ekliyor: “Bir sekansın, Tolkien’in binlerce yıl boyunca gelip giden şeylerin evrenine tamamen paralel olarak, başladığı gibi bitebilmesinin harika olduğunu düşündük. Böyle soyut bir şeyle başlayıp toz gibi bitirirseniz, sonsuz bir döngü hissi yaratacaktır.”

Ama sembollerin içinde neyin gizleneceğine dair ipuçları var mı? Evet, belki bazı izleyicilerin umduğu şekilde olmasa da var. Bashore şöyle açıklıyor: “Bunun birinci sezonu nasıl sarsacağını insanlara anlatmak için elimizden geleni yaptığımızı düşünmüyorum. Ancak birinci sezonun tüm bölümlerini hesaba katarak başlıktaki yeni şeyleri ortaya koyuyor.” Crawford, “Sizi kandırmaya değil, size olayların göründüğü gibi olmayabileceği fikrini vermeye çalışıyoruz. Bu yüzden, eğer bunu düşünüyorsanız, belki de olayları farklı bir şekilde göreceksiniz.”

“Bir tane var,” diye dalga geçiyor Bashore.

Editör: Melike Bay – 19.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Melike Bay tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıTestçiModeratörYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Araştırmacılar, Sayıları Kullanmak İçin Daha İyi Bir Yol Bulduklarını Söylediler

    İsimlerini Mitolojik Karakterlerden Alan Psikolojik Sendromlar