içinde

MuhteşemMuhteşem

Kötü Biriyle Karşılaştığınızı Gösteren 12 İşaret | Sizin İçin Kötülüğün Anatomisini İnceledik

Kötü, iyinin yokluğu olarak tanımlanır. Her insanın farklı kötülük ve iyilik tanımları vardır. Bununla birlikte, birçok durumda, özellikle başkalarında her zaman iyi bir şey bulmaya çalışan insanlar için gerçek kötülüğü tanımak çok zordur.

Etrafımızda gerçekten kötü insanların olduğunu görmezden gelemeyiz ve birisinin bize zarar vermekten başka bir şey ifade etmediğini bize gösteren sinyalleri nasıl fark edeceğimizi öğrenmemiz gerekiyor.

1. Gerçekliği inkar

Gerçek ne kadar açık olursa olsun, bu insanlar onu her zaman inkar edeceklerdir. Gerçeğin tam tersi olsa da önemli olan tek şey onların gerçekliğidir. Onların gerçekleri, aslında kötü, sağlıksız düşünce ve fikirlerinin yansımasıdır.

2. Gerçeği çarpıtma

Bu insanlar inanılmaz manipülatörlerdir. Kabul etmek istemedikleri her gerçeği çarpıtabilirler. Olayları bağlamın dışına çıkarma ve kendi lehlerine bir hikaye yaratma yeteneğine sahiptirler.

3. Bilgi gizleme

Hedeflerini tehlikeye atabileceğine inandıkları tüm bilgiler derhal saklanacaktır. Bu bilgiyi gizli tutarak yanlış bir şey yapmadıklarına inanırlar yani bunun yalan olduğunu düşünmezler. Ancak bu suskunluk başkalarına zarar veriyorsa, kesinlikle yalandır. Üstelik sizi suçlayacaklar ve güven eksikliğinden dolayı kendinizi suçlu hissetmenize neden olacaklar. Siz neden bildikleri gerçeği sakladığını sorduğunuzda ise bana hiç bu soruyu sormadın ki, sorsaydın söylerdim diyeceklerdir.

4. İnsanları Yanıltmak

Çok iyi oldukları şey, kendinizi saldırıya uğramış, yetersiz, savunmasız, korkmuş veya nefret edilmiş hissettirerek sizi yanıltmaktır. Bunu, iyi düşünülmüş kelimeleri dikkatlice seçerek başarırlar.

5. Sürekli yalanlar

Ne hakkında konuşurlarsa konuşsunlar her zaman “sulu” bilgiler eklerler çünkü başkalarına yalan söylediklerinde tatmin olurlar.

6. Pişmanlık yok

Bu insanlar, insanları incittikleri için asla üzülmezler. İlişkileri veya diğer insanların anlamlı bulduğu her şeyi yok etmekten hoşlanırlar. Başkalarının acılarından zevk alırlar. İyi bir şey görürlerse, onu yok etmek için ellerinden geleni yaparlar.

7. Sorumluluktan kaçının

Ahlaki eksikliği, bu insanların temel özelliklerinden biridir. Hatalarını asla kabul etmezler veya özür dilemezler. Davranışlarının sorumluluğunu almazlar.

8. Manipülatörler

Manipülasyon ustaları onların ikinci adıdır. Her zaman bir planları vardır ve bunu gerçekleştirmek için her şeyi yapacaklardır.

9. Güzel hava arkadaşları

Hava gibi değişirler. Mutlu ve başarılı olduğunuzda onlar sizin arkadaşınız olacaklar. Ancak, zorluklarla karşılaştığınız anda ortadan kaybolurlar. Onlardan destek beklemeyin. Sadece bir şeyler kazanabilirseniz etrafınızda olacaklar.

10. Zaman hırsızları

Başkalarının başarılı olmasına dayanamazlar ve planlarını gerçekleştirmelerini engellemek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Başkalarının onlardan daha iyi olmasından nefret ederler.

11. Çifte hayat

Herkes için farklı bir hikayeleri var. Bu insanların kim olduklarının net bir resmini asla elde edemezsiniz. Genellikle çifte yaşam sürerler ve kimse onları gerçekten iyi tanımıyor.

12. Kontrol manyakları

Diğer insanlara oyuncakları gibi bakarlar ve onlar üzerinde tam kontrol sahibi olmak isterler. Bu, üzerinizdeki kontrolü kaybettiklerinde ve gerçek niyetleri yüzeyde göründüğünde açıkça görülebilir.

Bu özellikler birçok insanda bulunabilir, ancak bir kişide bunlardan daha fazlasını fark ederseniz, onlardan uzaklaşmanın ve sonunda onları hayatınızdan çıkarmanın zamanı gelmiştir.

Birisi mükemmel göründüğünde daima dikkatli olun. Bu kişinin etkileşimlerinde daha dikkatli ve gözlemci olmaya çalışın çünkü altında gerçekte ne olduğunu asla bilemezsiniz.

Editör: Sümeyye Özmen – 01.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Nasıl Hissediyorsun? Nasıl Hissediyorum? Empati

    Geçmeyen Şişkinliğinize Adım Adım Etkili Çözüm Önerileri