içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

İzmir’de Gezilecek Güzel Yerler, Haydi İzmir’i Beraber Gezelim!

  • İzmir’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler 

İzmir’e gezmek için gittiğinizde şüphesiz ki aylar bile yetmeyecektir size. Gezilecek o kadar çok yer vardır ki Rotanız nereye dönerse dönsün mükemmel bir manzara karşılar sizi. Çok farklı bir atmosferi olan bu şehit yabancı turistler kadar Türkler tarafından da çok fazla ziyaret edilir. Tatil yapmak için oldukça keyifli bir ortamdır. O zaman İzmir’in gezilebilecek yerlerine beraber bakalım.

1. İzmir Saat Kulesi 

İzmir’e gittiğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken ve nerdeyse sembolleşmiş olan figürlerden biri haline gelmiştir. Saat kulesi Sadrazam Mehmet Sait Paşa’nın  isteği üzerine Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yılı anısına yapılmıştır. Kulenin yapım tarihi 1901’dir. O dönemden bu yana hiç durmayan bu saat bugün hala çalışmaktadır. İzmir’e gidildiği zaman mutlaka ziyaret edilmelidir.

2. Alsancak Sevgi Yolu 

İzmir’e gittiğiniz zaman sizlere bol bol anı biriktirme ve fotoğraf çekme olanağı sağlayan bu yol oldukça güzeldir. Yolun zemini rengarenk ışıklarla donatılmıştır. Ayrıca Yeşilçam’ın büyük ustalarına saygı amacıyla hazırlanmış isim plakaları bulunmaktadır. Çok sayıda kitapçının, takıcının ve hediyelik eşya dükkanlarının bulundu bu Sevgi Yolu oldukça hareketlidir. Bu yol adeta farklı bir alemden gelmiş gibidir. Yolun iki tarafı devasal palmiyelerle süslüdür. Ayrıca Sevgi yoluna ulaşım da gayet kolaydır.

3. Efes Antik Kenti 

İzmir’de muhakkak görülmedi gereken yerlerden biri de Efes Antik Kenti’dir. Müze kart ile ücretsiz girebilirsiniz fakat kartınız yoksa giriş ücretlidir. Eğer Efes Antik Kentini ziyaret etmek istiyorsanız öncelikle İzmir’e bağlı olan Selçuk’a ulaşmalısınız. Buradan sonra oldukça sık olan seferlerle Kente ulaşabilirsiniz.

Bu kentin şehrin amazon olarak bilinen kadın savaşçıları tarafından kurulduğu rivayet edilmektedir. Kurulumu hakkında kesin bir bilgi olmamasına rağmen Milattan önce 6000‘li yıllarda kurulduğu düşünülmektedir.

Efes Antik Kentinin en çok dikkat çeken yapısı Celsus Kütüphanesidir. UNESCO dünya miras listesinde yer alan bu kütüphane iki katlıdır.

Ayrıca kent içerisinde bulunan Yamaç evler de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Yamaç evler dönemin zenginlerinin yaşadığı lüks yapılardır. Bu evler o kadar lüks ki o dönemde bile yerden ısıtmalı bir sistemle ısınma gereksinimi karşılanıyormuş.

4. Şirince Köyü

Maya takvimine göre kopacak kıyamet sonrası dünya üzerinde canlı kalacak tek yer Şirincedir. Köy en büyük popülitesine 2012 yılında kavuştu ve o dönemden bu yana ziyaretçi sayısını ikiye katladı.

Dar ve taş döşemeli sokakları, ve beyaz evleri ile Şirince çok farklı bir atmosferdir. Ayrıca Köye özgü Şirince Şarapları da Meşhurdur. Köye girdiğinize sizi karşılayan manzara yüzünüzde bir gülümseme oluşturur. Mutlaka gezmeli ve görmelisiniz.

5. Bozdağ Kayak Merkezi 

Ödemiş ilçesine bağlı olan Bozdağ görünüşü ile adeta insanı büyülemektedir. Kış aylarında en az 1 metre yüksekliğinde olan kar ulaşımı oldukça zorlamaktadır. İzmir her ne kadar sıcak olsa da bazen sizlere dört mevsimi birden yaşatmaktadır. Bazı dönemlerde Bozdağ’da kayak yaptıktan sonra sahile inip yüzmeniz mümkündür.

Bozdağı’nın erkeklerinde organik ürünler pazarı da kurulmaktadır. Tereyağı, bal, yumurta gibi birçok ürünü alma şansınız bulunmaktadır.

6. İzmir Kuş Cenneti 

205 tane kuşun yaşadığı doğal park Çiğli ‘de bulunmaktadır. Parkta yoğun olarak Flamingolar göze çarpmaktadır. Göç mevsiminde tam 50.000 kuşun ziyaret ettiği söylenmektedir. Kuş cennetine gittiğinizde bol bol anılar biriktirip fotoğraf çekmeyi unutmayın.

7. Seferihisar 

Eğer Seferihisar’a giderseniz mutlaka Sahilde gün batımını izlemelisiniz. Bu manzara gözlerinizi kamaştıracaktır. Limanı çepeçevre saran kale ve içerisindeki köyün dar sokakları mutlaka gezilmeli ve inanın buna değer. Seferihisar’ın en popüler yerlerinden biri de Sığacıktır. Sığacık bir balıkçı köyüdür. Geçmişte birçok balıkçının sığındığı bir liman olduğu için bu köye Sığacık adı verilmiş.

Sığacık’ta bulunan Sığacık Kalesi ise oldukça meşhurdur ve mutlaka görülmesi gerekiyor. Bu kale, Kanuni‘nin emri üzerine yapılmıştır.

8. Urla 

Oldukça sakin bir tatil beldesi olan Urla son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiştir. Özellikle Çeşmenin kalabalığından sonra insanlar Rotasını Urla’ya çevirmiştir.

Urla keyifli gezintiler yapabileceğiniz İzmir’e 38 kilometre uzaklıkta bir ilçedir. Bunun yanında Urla  köyleri ile de oldukça meşhurdur. Balıklıova, Barbaros, Özbek, Bademler Urla’nın en bilindik köylerindendir.

Editör: Fatih Düz – 28.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Gamze Gaye tarafından yazıldı

Merhaba ben Gamze Gaye Dinç . 1999 Mersin doğumluyum . Zincire Vurulmuş Kalbim Kitabının yazarıyım. Ve okul öncesi öğretmeniyim . Yazmak bir tutku benim için . Umarım sizler de yazılarımı beğenenirsiniz.

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Oh Captain! My Captain! Ölü Ozanlar Derneği Filmi Hakkında Bilinmeyenler

    Genç Kuşakların Gözdesi; Gençlik Kurgu Yazarlar, Wattpad Hakkındaki Düşünceler, Eleştiri, Wattpad Kitap Önerileri